BÆREDYGTIG PALMEOLIE HOS NIVEA

EN HUD. EN PLANET. EN PLEJE.

BÆREDYGTIG PALMEOLIE HOS NIVEA

Mange naturligt afledte ingredienser i hudplejeprodukter stammer fra palme(kerne)olie. På grund af det høje udbytte af palmeafgrøder og deres unikke egenskaber som råvare til kosmetiske ingredienser stiger efterspørgslen støt. Desværre er palmedyrkning ofte forbundet med skovrydning og andre uholdbare landbrugsmetoder. Da skove lagrer CO2 naturligt og effektivt, bidrager den konstante ødelæggelse af dem i høj grad til klimaændringer - et problem, vi tager alvorligt. NIVEA bestræber sig på at respektere naturen. Vi er overbeviste om, at palmekerneolie skal produceres bæredygtigt for at beskytte regnskove mod skovrydning.

Hvorfor bruger NIVEA ingredienser baserede på palme(kerne)olie?

Materialer fremstillet af palmekerneolie er plantebaserede og derfor vedvarende og kan klassificeres som naturligt afledte. Derfor kan arbejdet med disse materialer være et vigtigt skridt væk fra en økonomi baseret på fossile brændstoffer og hen mod en mere bæredygtig fremtid.

 

På trods af de fuldt ud rimelige diskussioner om dyrkning af palmer til palmeolie er diverse eksperter og NGO'er (private non-profit organisationer) enige om, at det ikke er en gangbar løsning at skifte palme(kerne)olie ud med en anden vegetabilsk olie til fremstilling af palmeoliefrie toiletartikler, kosmetik og hudplejeprodukter. Andre afgrøder ville kræve betydeligt mere jord til dyrkning - og generelt ville den fremgangsmåde være mindre bæredygtig.

 

NIVEA er med til at sikre en bæredygtig transformation af palmeolieindustrien, der fordømmer skovrydning, fremmer økologiske landbrugsmetoder, respekterer biodiversitet og sikrer levevilkårene for småbønder.

Hvordan støtter NIVEA op om en bæredygtig dyrkning af palmeolie?

Lad os starte med den gode nyhed: Siden slutningen af 2020 er 100 % af de palme(kerne)oliebaserede ingredienser, der bruges af NIVEA, blevet certificeret som bæredygtige. Vi bruger kun materialer fra bæredygtigt fremskaffet palme(kerne)olie ud fra den såkaldte massebalancemodel, i henhold til RSPO-definitionen (Roundtable for Sustainable Palm Oil - RSPO).

 

 

NIVEAs moderselskab, Beiersdorf, er et aktivt medlem af RSPO og har været med til at starte flere nationale og internationale foreninger på tværs af forskellige brancher. Grupperne har som fælles mål at øge gennemsigtigheden inden for palmeolieindustrien og fremme dens bæredygtige transformation.

Gennemsigtighed er nøglen til en effektiv og bæredygtig plan for palmeolie. Derfor arbejder vi tæt sammen med vores leverandører om at spore de råvarer, vi bruger, tilbage til deres kilder. Vi har øget gennemsigtigheden i vores forsyningskæde for palmeolie betydeligt, hvilket betyder, at vi ved, hvor 100 % af den mængde palme(kerne)oliebaserede råvarer, vi indkøber, stammer fra.

 

Sammen med lokale partnere samarbejder NIVEAs moderselskab, Beiersdorf, med smålandbrug ude lokalt, satser på dyrkning uden yderligere skovrydning og bidrager til at forbedre levestandarden og den økonomiske situation i lokalsamfundene. Vi er aktive i den indonesiske region West Kalimantan, hvor vi ikke bare direkte støtter 240 småbønder, men også yderligere tre landsbyer på stedet med omkring 4.500 indbyggere, der også har glæde af vores projekt.

Fremskridt anerkendt af Carbon Disclosure Project (CDP)

Vores indsats har allerede vundet anerkendelse: NIVEAs moderselskab, Beiersdorf, deltager hver år i Carbon Disclosure Project (CDP). Den internationale non-profit organisation hylder de gode resultater inden for håndtering og afrapportering om centrale miljøemner, herunder skovforvaltning.

 

Med udgangspunkt i vores holistiske bidrag til en bæredygtig palmeolieindustri lykkedes det os at opnå karakteren “A” i 2020.

En hud. En planet. En pleje.

Vi ønsker at være 100 % transparente og besvare alle spørgsmål om bæredygtighed hos NIVEA. Hvis du ikke kunne finde de svar, du ledte efter, på denne hjemmeside eller er på udkig efter mere detaljerede oplysninger, kan du besøge hjemmesiden om bæredygtighed hos NIVEAs moderselskab, Beiersdorf..