snorkel coral reef

LØFTER TIL PLAST

EN HUD. EN PLANET. EN PLEJE.

"I 2050 vil der være mere plastik end fisk i havet." - Ellen MacArthur Foundation Report 2016

 

Ud over billeder af forurenede vandveje og oceaner har denne udsigt gjort os alle dybt bekymrede over det, vi efterlader til de kommende generationer. Og den eksponentielle stigning i plastproduktionen forurener ikke kun miljøet; den sparker også endnu mere til klimaændringerne. Samtidig er der nogle gode grunde til at bruge plast: det er meget let, holdbart og sikkert at anvende for mange brancher. Menneskeheden står over for spørgsmålet om, hvordan man løser plastproblemet globalt set.

 

Hos NIVEA har vi sat os det mål at bruge plast ansvarligt i vores produktemballage, ud fra principperne om cirkulær økonomi. Vores tilgang er ganske enkel: Vi reducerer mængden af plast, hvor det kan lade sig gøre, vi genbruger det så meget som muligt, vi skifter det ud med andet materiale, når det giver mening, og vi giver dig mulighed for at genanvende vores emballage. Som en understregning af vores engagement har vi sat os nogle ambitiøse mål:

 

I 2025 ønsker vi at reducere den fossilbaserede jomfruplast, vi bruger i vores emballage, med 50 % (basisår 2019).
Vi forfølger dette mål ved at reducere vægten af vores emballage, indarbejde genanvendt indhold og erstatte fossilbaseret plast med plantebaserede alternativer.

I 2025 vil vores plastemballage omfatte 30 % genanvendte materialer.
Brugen af genanvendt indhold er afgørende som modvægt til udnyttelsen af naturressourcer og plastforurening. Ved at give emballage et andet liv forhindrer vi yderligere udvinding af fossile ressourcer til produktion af jomfruplast samt miljøforurening ved at generere en efterspørgsel efter sekundære materialer.

I 2025 vil vi sikre, at 100 % af vores plastemballage kan fyldes igen, genanvendes eller genbruges som emballage.
Vores ansvar slutter naturligvis ikke, når varerne står på hylden. Vi arbejder i stedet på at fremstille al vores emballage på en måde, så den kan genbruges, fyldes igen eller genanvendes. På den måde kan den få et liv mere, eller endda mange flere.

 

Alle vores bestræbelser på at opnå en mere bæredygtig plastemballage er ikke alene med til at forebygge forurening, men medfører også mindre CO2-udledning og bidrager derfor til at bekæmpe klimaændringerne.

Mindre plast med NIVEA

less plastic

For at generere nul affald ville det være bedst at undvære emballage for vores planet. Men desværre ville den fremgangsmåde ikke beskytte vores hudplejeprodukter hele vejen fra vores produktionssteder til dit hjem. For at reducere vores samlede plastforbrug ser vi på hver enkelt type emballage, vi producerer, og bestræber os på kun at bruge lige netop den mængde materiale, der er nødvendigt. Det er også den mest effektive måde at reducere den CO2-udledning på, der er forbundet med emballage.

Vi er meget stolte af vores letvægtsmester, flasken til vores NIVEA Naturally Good bodylotion. Den er fremstillet af 50 % mindre plast sammenlignet med en almindelig NIVEA-flaske med bodylotion. Det bæredygtige design betyder ikke bare betydeligt mindre plastaffald, men det har en anden skjult fordel: Takket være et hak i bunden af flasken kan den presses helt sammen og endda rulles sammen en tube. På den måde kan man få brugt hver eneste dråbe lotion. Derudover betyder mindre emballage, at der er plads til flere produkter på en palle under transport, og det giver flere produkter i en lastbil, færre lastbiler på gaden og mindre CO2-udledning.

Genbrug af plast med NIVEA

Brugen af genbrugsmateriale er afgørende som modvægt til at udnytte naturens ressourcer og forurening med plast. Ved at give emballage et nyt liv forhindrer vi yderligere udvinding af fossile ressourcer til produktion af jomfruplast samt miljøforurening ved at generere en efterspørgsel efter sekundære materialer.

Afhængigt af den anvendte plasttype (PET, PE eller PP) kan det være noget af en teknisk udfordring at indarbejde genbrugsmateriale, da der fortsat ikke er store mængder genbrugsplast af god kvalitet til rådighed. Det er meget vigtigt for os, at det genanvendte emballagemateriale ikke går ud over sikkerheden eller effektiviteten af vore hudplejeprodukter.

Vi har allerede gjort betydelige fremskridt: Ved udgangen af 2020 fik NIVEA konverteret 90 % af vores PET-flasker i Europa til at omfatte genanvendt materiale. Alene dette tiltag kommer til at give os en besparelse på mere end 1.200 tons jomfruplast om året.

Der står på mange af vores produkter, at de er lavet af lige under 100 % genanvendt plast. Grunden til, at vi ikke har nået 100 % endnu, er, fordi vi farver vores flasker, så de får vores helt særlige NIVEA-look. Til farvning af plast er der af tekniske grunde brug for en kombination af pigmenter og jomfruplast. Eftersom vi altid ønsker at være gennemsigtige i forhold til vores fremskridt, har vi valgt at være åbne om det.

body lotion

Genbrugt emballage til ansigtsvask og kropsrens

Mange af dine foretrukne NIVEA-produkter kan allerede nu fås i genanvendt emballage. For eksempel PET-flaskerne med vores NIVEA Micellar Water eller vores gennemsigtige PET-flasker med brusegel. Utallige produkter er også blevet lanceret på det sidste, såsom NIVEA Shower Fresh Blends, i PET-flasker fremstillet af mindst 97 % genanvendt materiale (PCR), hvilket har sparet os for at bruge 150 ton fossilbaseret jomfruplast.

Genanvendt emballage til solcreme

Vi arbejder også på at skifte over til genanvendt materiale i NIVEA-emballage til produkter, der ikke behøver at blive vasket af eller vasket ud: Vi kunne f.eks. i 2020 indarbejde 95 % genanvendt PET i vores NIVEA Sun Spray-flasker.

Vi er også begyndt at bruge genanvendt PE i vores sortiment med kropsrenseprodukter til mænd, som vi løbende vil udvide til også at omfatte flere produkter og kategorier i fremtiden.

recycling

Kan NIVEAs plastemballage genbruges?

Om emballage kan genbruges, afhænger af hvordan genbrug håndteres lokalt. Forhør hos det affaldsindsamlingsselskab, der tager sig af affald, hvor du bor, hvordan du bedst kan bidrage til genanvendelse af emballage.

Hos NIVEA vurderer vi nøje hver enkelt produktemballage i samarbejde med en ekstern samarbejdspartner for at finde ud af, hvor meget af emballagens materiale der allerede kan registreres, sorteres og genanvendes i praksis og i stor skala. Nogle gange er de ændringer, vi skal foretage for at øge genanvendeligheden, små, men effektive. Et eksempel: NIVEA Micellar ansigtsrenseserie – her er vi gået bort fra at bruge den sølvfolie, der tidligere blev brugt på bagsideetiketten.

Et andet eksempel på noget, vi har gjort for at øge genanvendeligheden af vores emballage, var at bruge nye farvepigmenter i vores sorte emballage. Tidligere blev sort plastemballage ofte ikke opdaget i løbet af den automatiske sortering i genbrugsanlæg og blev derfor brændt. De nyudviklede farvepartikler opdages korrekt af den sorteringsteknologi, der anvendes i dag, og kanaliseres i overensstemmelse hermed til genanvendelse. Siden 2020 har vi kun brugt disse nye farvepigmenter i vores NIVEA Micellar Expert-serie.

Genanvendelse af plast med NIVEA 

Inden for "genbrug" har NIVEA iværksat forskellige tiltag over hele Europa med det formål at reducere plastaffald og udledning ved at give dig mulighed for at få fyldt op med dine foretrukne NIVEA-produkter igen.

I Tyskland blev vores første genopfyldningsstationer for brusegel i butikker f.eks. lanceret i samarbejde med en stor tysk detailhandler, apotekskæden dm, i udvalgte butikker. Med det formål at øge genanvendeligheden og reducere engangsplast blev den specialudviklede genopfyldningsmaskine designet, så den overholdt de strengeste krav om hygiejne og var nem at bruge. Vi er derudover også stolte af at kunne fortælle, at den allerede har vundet to priser: designprisen MUSE og Sustainability Readers Award 2020 Packaging Europe.

I Frankrig og Storbritannien deltager NIVEA også i den indledende fase af Terracycles Zero Waste Initiative "Loop" med to NIVEA MEN aftershave-produkter. Her indsamles brugt produktemballage hjemme hos kunderne, rengøres og genopfyldes, så forbrugerne kan bruger den flere gange.

earth

Hvor kommer den genanvendte plast til NIVEAs emballage fra?

Hos NIVEA bruger vi plast, der genanvendes efter forbrug (PCR). Den består af materialer, der stammer fra genanvendelse af husholdningsaffald – f.eks. materiale, der findes i den "gule pose" i Tyskland eller returvarer fra drikkevareindustrien. Ved at bruge denne type sekundære råmaterialer i produktemballagen kan vi beskytte naturressourcerne og undgå at bruge fossilbaseret jomfruplast, hvilket igen fører til mindre udledning af CO2.

Vores krukke til NIVEA Naturally Good Face Care er et andet eksempel på, hvordan konventionel plast kan erstattes. Produktionen af genanvendelige plastkrukker går forest, når det drejer sig om at bruge plantebaserede materialer, sammen med fossilbaserede. Selvom ikke hele produktionen bygger på plantebaserede materialer endnu, sikrer vi, at en mængde, der svarer til det, der er nødvendigt til vores krukke, integreres i processen. Det garanteres af den uafhængige ISCC Plus-certificering.

En hud. En planet. En pleje.

Vi ønsker at være 100 % transparente og besvare alle spørgsmål om bæredygtighed hos NIVEA. Hvis du ikke kunne finde de svar, du ledte efter, på denne hjemmeside eller er på udkig efter mere detaljerede oplysninger, kan du besøge hjemmesiden om bæredygtighed hos NIVEAs moderselskab, Beiersdorf .