respecting animals

RESPEKT FOR DYR

EN HUD. EN PLANET. EN PLEJE.

RESPEKT FOR DYR

NIVEA mener, at en del af det tage sig af vores planet også medfører at vise respekt for de dyr, vi deler den med. Mens mange er af den mening, hersker der stadig usikkerhed i forhold til mærkater, og hvad der ligger i hudpleje eller kosmetik uden dyreforsøg. Hos NIVEA ønsker vi at være transparente om, hvordan vi tager os af dyrene: Vi er helt klart imod dyreforsøg, og vi tilbyder et stort udvalg af veganske hudplejeprodukter, 100 % fri for animalske ingredienser. Vi bestræber os også på at beskytte økosystemer med en særlig høj grad af og med en unik biodiversitet.

NIVEAs holdning til dyreforsøg

Hos NIVEA er vi overbeviste om, at dyreforsøg er unødvendige til at kunne bevise, hvor effektive vores kosmetikprodukter er på din hud, og hvor godt de tåles. Med mere end 35 års erfaring er vi en af verdens førende virksomheder inden for udvikling og anvendelse af alternative testmetoder. Tilbage i 1992 udviklede vores hudforskere en af verdens første officielt godkendte tests uden dyreforsøg.

NIVEA sigter mod at afskaffe dyreforsøg for kosmetikprodukter over hele kloden. Derfor støtter vi forskellige internationale arbejdsgrupper ved bl.a. at dele vores videnskabelige viden. Vi arbejder også på at overbevise myndighederne i Kina og andre dele af verden, som stadig kræver, at der udføres dyreforsøg for specifikke kosmetiske produkter, om, at det er unødvendigt, og opfordrer dem til officielt at godkende alternativer til dyreforsøg.

RESPEKT FOR DYR

Hvorfor reklamerer NIVEA ikke med "fremstillet uden dyreforsøg" eller "cruelty-free"?

Kosmetiske dyreforsøg har været forbudt i EU siden 2004 – og alle ingredienser i disse produkter siden 2013. NIVEA glæder sig over denne milepæl på vejen mod mere etiske hudplejeprodukter, som vi går helhjertet ind for. I den forbindelse er alle kosmetikprodukter, der kan fås i EU, "fremstillet uden dyreforsøg". At reklamere med en juridisk kendsgerning viser dog ikke i tilstrækkelig grad NIVEAs mål om ærlig og gennemsigtig kommunikation.

aloe

Hvad er vegansk kosmetik?

Udtrykket "vegansk kosmetik" refererer til hudplejeprodukter, makeup og toiletartikler, som krops- og ansigtsvask, der ikke indeholder animalske ingredienser. Der er mange ingredienser, som er lavet af det, dyr frembringer, som bivoks, honning eller mælk. Når de erhverves ansvarligt, er de ingredienser vedvarende løsninger, som ikke kun er blide over for din hud, men også over for de dyr, der frembragte dem.

 Samtidigt kan nogle ingredienser fremstilles af biprodukter fra husdyrbrug til fødevareproduktion. I den forbindelse giver behandlingen af dyr anledning til bekymringer hos mange forbrugere. Det kan f.eks. være miljømæssige problemer, skovrydning for at rydde til større græsningsarealer. Husdyrbrug i stor skala spiller en væsentlig rolle for klimaændringerne, hvorfor NIVEA tager de bekymringer alvorligt.

For mange afspejler animalske ingredienser ikke værdierne ved at leve i harmoni med dyr. Derfor leder de efter alternativer som veganske og plantebaserede hudplejeprodukter.

Hvordan bidrager NIVEA til at beskytte biodiversiteten?

NIVEA mener, at det er vores ansvar at beskytte vores smukke planet, fordi det ikke kun er vores hjem, men også hjemsted for millioner af dyrearter, der er afhængige af afbalancerede økosystemer, som skove, floder og savanner.

Ud over at sikre at vi erhverver vores plantebaserede ingredienser i harmoni med naturen, satser NIVEAs moderselskab, Beiersdorf, også på at beskytte økosystemer med særligt stor og unik biodiversitet.

Vores første tiltag inden for økosystemer ligger på Borneo i Malaysia. Vi samarbejder med lokale partnere om at beskytte dyrelivets levesteder i Tabin, da der lever mange sjældne arter i denne region. Målet er i løbet af de næste fem år at stabilisere bestanden af truede arter, som f.eks. den sjældne Borneo-elefant og orangutangen.

For at få opfyldt dette mål vil vi fortsætte med at satse på bæredygtig produktion af palmeolie og sætte en stopper for skovrydning. I 2025 vil alle palmeoliedyrkere og et samlet areal på 20.000 hektar i denne region være certificeret i henhold til den internationalt anerkendte RSPO-standard (Roundtable for Sustainable Palm Oil).

En hud. En planet. En pleje.

Vi ønsker at være 100 % transparente og besvare alle spørgsmål om bæredygtighed hos NIVEA. Hvis du ikke kunne finde de svar, du ledte efter, på denne hjemmeside eller er på udkig efter mere detaljerede oplysninger, kan du besøge hjemmesiden om bæredygtighed hos NIVEAs moderselskab, Beiersdorf.