plants in the sun

VORES VISION: KLIMANEUTRALITET

EN HUD. EN PLANET. EN PLEJE.

VORES VISION: KLIMANEUTRALITET

Kampen mod klimaændringer er menneskehedens største miljøudfordring. Derfor har NIVEA sat sig ambitiøse klimamål for hele virksomheden, der er i overensstemmelse med den nyeste klimaforskning. De mål dækker ikke kun en betydelig reduktion af CO2-udledningen fra vores produktionsanlæg, men omfatter også den indirekte udledning, der er forbundet med de ingredienser og emballagematerialer, vi bruger til vores NIVEA-produkter.

Hvordan udvikler NIVEA klimavenlige hudplejeprodukter?

Processerne på vores NIVEA-produktionsanlæg, som blanding af formuleringer og påfyldning af flasker, udgør kun en del af vores produkters CO2-aftryk. For virkelig at blive klimavenlige har vi hos NIVEA set nærmere på og også overvejet den udledning, der frigives, når vi for eksempel udvinder råvarer til vores ingredienser og producerer emballagematerialer. Ved at reducere vores samlede udledning med 30 % i 2025 sammenlignet med 2018 gør NIVEA sin del for at bremse den globale opvarmning. Dette mål er i overensstemmelse med anbefalinger fra neutrale forskere om at undgå de katastrofale konsekvenser af en stigning i den globale temperatur på over 1,5 °C i 2100.

climate friendly skin care

Hvad betyder det, at et produkt er "100 % klimaneutraliseret"?

Ud over ambitiøse mål for reduktionen af vores CO2-udledning har NIVEA forpligtet sig til at gøre lidt ekstra ved at kompensere for den resterende uundgåelige udledning gennem klimaprojekter. Vores filosofi er at fortsætte med at måle, reducere og kompensere. For at sikre at vi udvikler mere miljøvenlige hudplejeprodukter og skønhedsprodukter, måler vi vores produkters CO2-aftryk ved at gennemføre livscyklusanalyser i samarbejde med eksterne eksperter og i overensstemmelse med bredt anerkendte videnskabelige standarder. Ud fra den viden, vi således erhverver os, vælger vi ingredienser og emballageløsninger, der bidrager til at reducere vores CO2-udledning. Det er dog ikke muligt at reducere et produkts CO2-aftryk til nul, da der altid vil være en vis uundgåelig udledning.

Det er her NIVEA kompenserer for den resterende CO2-udledning gennem klimaprojekter. Et eksempel på dette er skovrejsningsprojekter, der bidrager til at afbøde klimaforandringerne. Træer absorberer CO2 fra atmosfæren gennem fotosyntese, og kulstoffet lagres i biomasse, som træstammer, rødder, blade og jord. Generelt går vi kun efter klimaprojekter, der er certificerede og regelmæssigt revideres på basis af eksterne internationale standarder, som Verified Carbon Standard (VCS) eller Gold Standard. Det sikrer, at vores klimapåvirkning er reel, målbar, permanent og bekræftet af tredjepart.

Resultatet af denne tilgang er en balance mellem CO2 udledt i og CO2 absorberet af naturen. Når NIVEA følger denne tilgang, taler vi om "klimaneutraliseret" i stedet for "klimaneutral", fordi vi ønsker at understrege, at vores produkter ikke er helt klimaneutrale, når de forlader vores produktionsanlæg. I stedet er klimaneutralisering afledt af en efterfølgende indsats, der bidrager til kampen mod klimaændringer.

NIVEAs klimaneutraliserede Naturally Good Face Care-serie

NIVEA er stolte af at kunne præsentere sin første klimaneutraliserede produktserie: Naturally Good Face Care. Vi har arbejdet hårdt for at sikre, at disse produkter ikke kun er naturligt gode for din hud, idet det er en mere miljøvenlig hudplejeserie, men også mere skånsom mod miljøet.

  • De foldeæsker, vi bruger, er lavet af op til 89,6 % genbrugspapir, hvilket er med til at bevare værdifulde naturressourcer.
  • Vores formuleringer indeholder 99 % naturligt afledte ingredienser samt plejende olier og ekstrakter fra økologisk landbrug.
  • Produktionen af vores genanvendelige plastkrukker er nogle af de første i verden, der er fremstillet af en kombination af plantebaserede materialer og materialer fra fossile brændsler. Selvom produktionen endnu ikke udelukkende kører på plantebaserede materialer, garanterer vi, at den tilsvarende mængde, der er nødvendig for vores krukker, er en integreret del af processen. Det er verificeret og garanteret af den uafhængige ISCC Plus-certificering.
  • 100 % af den elektricitet, vi bruger til at producere vores formuleringer til ansigtspleje, kommer fra fornyelige materialer.

naturally good product range

Hvilket klimaprojekt støtter NIVEA i øjeblikket?

For at kompensere for den resterende udledning fra vores Naturligvis Good Face Care-serie giver NIVEA økonomisk støtte til skovrejsning i den kinesiske provins Guizhou. Plantning af træer er et af de enkleste måder, hvorpå man kan afbøde klimaændringerne.

Alle skovrejsningsaktiviteter udføres i samarbejde med lokale landmænd, så de får mulighed for en vis indtægt. Projektet har til formål at afbøde klimaændringerne ved at binde atmosfærisk CO2 i den opvoksende biomasse.

Projektet er certificeret med Verified Carbon Standard (VCS), som er en af de førende globale standarder for validering og verificering af frivillig reduktion af CO2-udledningen. Du kan læse mere ved at gå ind på FirstClimate.

Klimaneutrale aktiviteter i 2030

Vores løfte om at beskytte planeten og vores lokalområderne omfatter også den måde, hvorpå vi producerer NIVEAs hudplejeprodukter på vores produktionsanlæg. Siden slutningen af 2019 har alle vores NIVEA-produktionsanlæg udelukkende brugt el fra vedvarende energikilder. Dette engagement har reduceret vores energirelaterede CO2-udledning betydeligt. Vi ønsker dog at reducere vores CO2-aftryk endnu mere, idet vi ønsker at sikre, at vores aktiviteter generelt set er klimaneutrale i 2030.

heart shaped earth

Process anerkendt af Carbon Disclosure Project (CDP)

NIVEAs moderselskab, Beiersdorf, er blevet belønnet for sin indsats: Ifølge den seneste CDP-score blev vi vurderet til at være et firma på A-listen, hvilket er en stor anerkendelse af vores ambitiøse mål for klimaindsats og miljømæssig gennemsigtighed i 2020.

EN HUD. EN PLANET. EN PLEJE.

Vi ønsker at være 100 % transparente og besvare alle spørgsmål om bæredygtighed hos NIVEA. Hvis du ikke kunne finde de svar, du ledte efter, på denne hjemmeside eller er på udkig efter mere detaljerede oplysninger, kan du besøge hjemmesiden om bæredygtighed hos NIVEAs moderselskab, Beiersdorf.