Ærlighed og Gennemsigtighed

Ærlighed og gennemsigtighed

 

 

Vi elsker, at vores produkter har betydning for mennesker overalt i verden. Og vi er fuldt bevidste om det ansvar, det medfører. Denne bevidsthed gennemsyrer alt, hvad vi gør, vores overbevisninger og værdier.

Vores værdier afspejles i vores adfærdskodeks, vores miljømæssige og sociale forpligtelser, og vores holdning til dyreforsøg. De gennemsyrer vores forskningsarbejde for at finde bedre, sikrere og mere bæredygtige formuleringer og ingredienser. De er drivkraften bag vores fællesprojekter med alle vores samarbejdspartnere. 

Find alle fakta og dybdegående information om NIVEA hudpleje og vores forpligtelser som verdensomspændende virksomhed!


NIVEA bekymrer sig

Mennesker i hele verdenen viser NIVEAs produkter tillid - og vi gør alt for at leve op til og bevare denne tillid. Vores filosofi kan siges med tre ord: NIVEA bekymrer sig. Vi bekymrer os om dit helbred og din huds sikkerhed. Derfor skal hver enkel ingrediens, vi vælger til vores produkter, overholde vores sikkerhedskriterier og de lovmæssige krav. Vores hudplejeformuleringer er sammensæt således, at de beskytter og forbedrer din huds naturlige funktioner. Det er vores ambition kun at tilføre det minimum af ingredienser, der skal til for at opnå den ønskede virkning.

NIVEA bekymrer sig for og respekterer vores jord. Vi forsker hele tiden i bedre og mere bæredygtige måder at formulere og producere hudplejeprodukter - og har gjort dette i flere årtier. Som et af de længst eksisterende hudplejemærker anvender vi vores store erfaring og ekspertise til at fremme bæredygtighed i branchen. Vi udfører ikke dyreforsøg i forbindelse med vores kosmetikprodukter eller test af deres indholdsstoffer - med mindre loven kræver det. Dyreforsøg har i EU været forbudt inden for kosmetik siden 2004 og alle ingredienser i kosmetikprodukter siden 2013. Denne forpligtelse holder Beiersdorf sig naturligvis til og har i mange år aktivt undgået dyreforsøg i hele verden, så snart det lovgivningsmæssig har været muligt. Vi har været engageret i udviklingen og den internationale accept af alternative testmetoder i mere end 35 år. Vi er besluttede på at gøre dyreforsøg unødvendige globalt i fremtiden.


NIVEA er mere end et mærke. Det er os allesammen - alle os, der arbejder for at skabe vores elskede hudplejeprodukter. Vi viser allesammen på hver vores måde, at vi bekymrer os om verden. Nogle af os deltager i frivillige initiativer, som fx at plante træer rundt om i verdenen. Mange af os cykler eller deler biler på vores daglige tur til arbejdet. Som organisation undgår vi forretningsrejser, når vi kan, og vælger i stedet telefon- eller videokonferencer. Små skridt på vejen til at mindske vores miljømæssige fodaftryk!


FORSØG UDEN DYR

NIVEA respekterer naturen - det gælder alt lige fra vores huds naturlige funktioner til alle klodens dyr. 

Igennem mange år har vi investeret aktivt i udviklingen af alternative testmetoder til validering af tolerabilitet og effekten af NIVEA produkter. Vi presser fortsat på for at finde bedre alternativer, der kan erstatte dyreforsøg på verdensplan. 

NIVEA har en lang historie som en af markedets førende producenter og forskere inden for kosmetik. I gennem årene har vi samarbejdet med mere end 50 globale partnere med hvem, vi har investeret i udviklingen af alternative, dyrevenlige testmetoder. I de sidste 35 år har vi gjort vigtige fremskridt og udviklet nye alternative testmetoder. Nogle af metoderne er internationalt anerkendt af OECD – og vi arbejder fortsat på at skabe nye måder at teste vores produkter på. Hos Beiersdorf har vi udviklet den såkaldte "organ-på-en-chip"-teknologi. Det er systemer, der integrerer flere menneskeceller og hudtyper og kan efterligne den menneskelige biologi i ministørrelse. Det giver flere muligheder for in vitro at måle mulige virkninger på menneskekroppen og dermed garantere sikre produkter. 

På globalt niveau arbejder vi på at få de alternative testmetoder anerkendt og etableret overalt. Nogle lande, inklusiv Kina, kræver stadig at visse produkter er testet på dyr. Det er vores mål at overbevise de kinesiske myndigheder om, at dyreforsøgene er unødvendige og kan erstattes af andre testmetoder uden at gå på kompromis med forbrugersikkerheden.


Adfærdskodeks

FOKUS PÅ VORES VÆRDIER

NIVEA er et globalt mærke, der arbejder med lokale leverandører rundt om i verden. For at sikre at hvert eneste aspekt af vores forsyningskæde og produktion er i tråd med vores værdier har vi udformet et adfærdskodeks, som alle vores leverandører kan bruge som en rettesnor.  Det er baseret på de gældende menneskerettigheder (Universal Declaration of Human Rights), konventionen for den internationale arbejderorganisation (the Conventions of the International Labor Organization) og OECD's retningslinjer for multinationale virksomheder, og påskriver vores leverandører, hvilke etiske standarder og krav til bæredygtighed, de skal leve op til.

Inden vi starter et samarbejde med en leverandør, skal denne forpligte sig til at følge vores adfærdskodeks. Det er første skridt. Derudover har vi et screenings-, auditerings- og supportsystem, der skal hjælpe vores leverandører med at leve op til NIVEA's standarder og kontrollere at kravene overholdes. Det inkluderer en samarbejdsplatform, hvor leverandører kan dele deres "best practice" og sammen med os gøre vores indkøb og handlinger mere bæredygtige.