GUIDE TIL PLEJE AF VINTERHUD: FÅ STYR PÅ SKÆLLENDE OG TØR HUD

Læs videre for at få flere gode råd om hudpleje om vinteren, så du undgår tør og skællende hud.

PLEJE AF VINTERHUD

Vores hud fungerer som en beskyttende barriere mellem os og vores omgivelser. Den indeholder en masse vand, som huden helt naturligt mister en del af ved fordampning. Men om vinteren, hvor vejret er mere blæsende og luftfugtigheden er lavere, accelereres denne proces som regel. Når det er koldt, tænder vi for varmen. Den direkte varme på huden medfører ligeledes et større væsketab. Derfor er det vigtigt og hjælpsomt at anvende en særligt fugtende ansigtscreme til vinterhud for at undgå tør hud.
winter skincare hydration

HOLD DIG HYDRERET OM VINTEREN

Hydrering forbinder vi oftest med sommer, men det er ligeså vigtigt om vinteren. Det gælder, hvad enten du har tændt for varmen derhjemme, eller du er ude i kulden. Vinterluften er som regel meget tørrere end sommerluften - og den kan virke udtørrende på din hud. Det bedste, du kan gøre, er at drikke masser af vand og holde dig hydreret. Selvom du ikke føler dig ligeså tørstig, som du gør i de varmere måneder, så er det vigtigt at holde væskebalancen oppe. Desuden er det en god ide at indarbejde effektive fugtighedsprodukter i din hudplejerutine om vinteren.
woman-applying-face-scrub

EKSFOLIER TØRRE OG DØDE HUDCELLER VÆK

Mange af os har oplevet, at vores hud skæller i det kolde vejr - med en mild skrubbecreme som fx NIVEA Smooth Rice Scrub kan du fjerne det daglige snavs og de døde hudceller fra ansigtet. Læs vores guide om eksfoliering.

Eksfoliering gør det også muligt for indholdsstofferne i dine øvrige plejeprodukter at trænge bedre ind i huden. Det gælder fx serum og dagcreme. Hvis du oplever dehydreret og tør hud i vintermånederne, kan en eksfoliering gavne. Vær ikke for hård, når du eksfolierer, da det kan skade hudens naturlige beskyttelseslag og giver yderligere problemer.

dry skin in winter snow

NATCREME

Med en natcreme kan du hjælpe din hud med at gendanne sig i det skrappe, kolde vejr. En natcreme som fx NIVEA Q10 Power Anti-Wrinkle +Firming Natcreme giver din hud mulighed for at regenerere og tilføre al den fugt, den har mistet i de kolde vinterdage. Denne natcreme indeholder E-vitamin og antioxidanter og efterlader huden blød. Den plejer i dybden og gør det muligt for huden at holde på fugten længere, så du kan undgå tør hud om vinteren.
Læs vores guide om natcremer.

UNDGÅ VARME BADE

Når din hud føles tør og kløende om vinteren, og temperaturerne udenfor er på frysepunktet, kan det være fristende at tage sig et langt, varmt karbad eller brusebad. Men brusebade eller ansigtsvask med lunkent vand er at foretrække. Hvis vandet er for varmt, så fjerner det fugten fra huden og gør vinterhuden endnu mere tør. Forsøg at nøjes med korte bade. Jo længere tid din hud udsættes for varme bade, jo større er sandsynligheden for, at huden tørrer ud og bliver irriteret.

HUDPLEJEPRODUKTER TIL VINTERHUD

Prøv disse NIVEA produkter for at give vinterhuden den bedste pleje, når det er koldt.

GODE RÅD TIL PLEJE AF HUDEN OM VINTEREN

 • Brug læbepomade
 • Undgå at slikke på dine læber (læs mere om læbepleje)
 • Brug solcreme!
 • Brug håndcreme og gå med handsker eller vanter, når du er udenfor, for at undgå at få tørre hænder
 • Undgå for varmt vand når du bader - tag korte bade med let varmt vand
 • Vælg ikke-irriterende vaskemiddel
 • Anvend en fugtighedscreme i dit ansigt og på din krop jævnligt (især på den håndklædetørre hud efter badet)
HUDPLEJEPRODUKTER TIL VINTERHUD
NIVEA Oil-in Lotion with Jojoba Oil and Cherry Blossom er den perfekte kropspleje til tør og skadet hud.
HUDPLEJEPRODUKTER TIL VINTERHUD
Labello Hydro Care Lip Balm beskytter dine læber mod den barske, kolde vinterluft.
HUDPLEJEPRODUKTER TIL VINTERHUD
Brug NIVEA produkter med aloe vera til at holde huden fugtet og sund. NIVEA In-Shower Body Milk kan hjælpe med at genopbygge hudens fugtniveau efter nattens søvn eller en hård dag på jobbet.
HUDPLEJEPRODUKTER TIL VINTERHUD
NVEA Creme Soft Hand Wash indeholder mandelolie, der holder hænderne velplejede og sikrer dem mod udtørring.

FLERE GODE RÅD TIL TØR HUD OM VINTEREN

BODYLOTION

Hudens hovedfunktion er at fungere som en beskyttende barriere for kroppen. Dette kan den kun gøre ordentligt, hvis den indeholder tilstrækkeligt fugt. Af den grund er fugt nødvendig for at have en sund og velhydreret hud. Prøv at smøre dig med en nærende og plejende bodylotion, når du har været i bad og lige efter, du har tørret dig. Det vil hjælpe din hud med at holde sig blød, glat og fugtet. Med NIVEAs 48hr Rich Nourishing Body Lotion vil du opnå en mærkbart blødere hud i 48 timer. Den er egnet til tør og meget tør hud og er perfekt, hvis din hud døjer med vinterkløe.

SOLCREME

Lad dig ikke narre af, at du ikke ser solen så tit. Uanset din alder og din teint så skal du også anvende solcreme om vinteren. UV-strålerne er også til stede i vintermånederne - faktisk stråler de hele året rundt. Især UVA-stråler menes at skade huden og forårsage for tidlig aldring. Så anvend solcreme året rundt - også om vinteren. NIVEA Sun Protect & Moisture Sun Lotion beskytter mod både UVA/UVB-stråler og giver samtidig en masse længerevarende fugt - perfekt i det tørre vintervejr.

Læs mere om anvendelse af solcreme om vinteren.

DROP SÆBE

Ligesom alt for varmt vand kan tørre huden ud, så virker almindelig sæbe også udtørrende. Det er det sidste, din hud har brug for, når temperaturerne udenfor er på frysepunktet, og din hud føles irriteret og tør. Prøv at undgå skrappe sæber, når du vasker dig. Brug i stedet kun vand eller en mild kropsvask.

HUDTYPER OM VINTEREN

Der er ofte ikke én løsning, der passer til alles vinterhud. Vi har alle forskellige hudtyper. Læs mere om de forskellige hudtyper.

KOLDT VEJR OG SART HUD

Koldt vejr og sart hud går hånd i hånd....men det behøver de ikke!

- Den lave luftfugtighed om vinteren kan forøge hudens sarthed. Kombineret med de barske vintervinde har din hud brug for ekstra beskyttelse. Sørg for at klæde dig varmt på og gå med en jakke med hætte, så du skærmer din sarte hud ekstra mod kulden om vinteren.

- Brug creme med solfaktor dagligt, idet solen ikke holder pause. Brug ekstra solfaktor, når der er sne og is udenfor, da solens skadelige stråler reflekteres i sneen/isen og forårsager solskader.

- Hold huden fugtet indendøre. Det er fristende (og nogen gange nødvendigt) at skrue op for varmen om vinteren. Dette kan tørre huden ud og medføre tørhed, rødme og ekstra irritation.

HÅNDTERING AF FEDTET HUD

Det kan nogen gange føles som en forbandelse at have kombineret eller fedtet hud, men disse hudtyper er oftest mindst påvirket af de hårde vintre.

Tommelfingerreglen for disse hudtyper er at bevare den normale hudplejerutine, hvad angår rens, fugt, eksfoliering og solcreme. Du skal måske gøre mindre end en person med sart, tør eller normal hud.

Læs mere om fedtet hud.

TØR VINTERHUD

Mange klager ofte over tør hud om vinteren. Især hvis du allerede har tør hud, så er vinteren med til at forværre dette. Udover de allerede nævnte forslag, så er der nogle flere ting, du kan gøre for at afhjælpe tør hud.

 • Skift til en Naturally Good Cleansing Milk, der er mildere mod huden og indeholder masser af fugtgivere
 • Eksfolier huden oftere. Det anbefales at eksfoliere huden to gange om ugen, men med rigtig tør hud kan det være en god ide at eksfoliere 3-4 gange om ugen for at skrubbe snavs og døde hudceller væk.
 • Husk altid at pleje huden! Det kan være fristende at hoppe direkte i den varme seng om aftenen. Men det er vigtigt, at du altid sørger for at pleje din hud.
 • Giv din hud fugt hver dag med et produkt, der er udviklet specielt til tør hud, som fx NIVEA Nourishing Day Cream