nature

VORES LØFTE OM NUL MIKROPLAST

EN HUD. EN PLANET. EN PLEJE.

HVAD ER MIKROPLAST?

Mikroplast er ifølge den definition, som FN's miljøprogram (UNEP) har udarbejdet, massive plastpartikler, der er mindre en 5 mm, uopløselige i vand og ikke biologisk nedbrydelige. På grund af deres egenskaber giver de anledning til både jord- og havforurening rundt om i verden.

Mikroplast opdeles normalt i primær og sekundær mikroplast. Primær mikroplast er designet til at være små stykker og tilsættes produkter bevidst, hvorimod sekundær mikroplast kommer fra større stykker plast, der nedbrydes i mindre stykker, fordi de udsættes for vind og vejr samt erosion. Uanset hvordan mikroplast ender i miljøet – når de først er der, udgør de et problem.

Derfor er NIVEA holdt op med at bruge mikroplast ved udgangen af 2021.

NIVEAs løfte om 100 % mikroplastfri hudpleje og produkter uden mikroperler

NIVEA gik på et tidligt tidspunkt i gang med at undgå at bruge mikroplast i alle produkter. Tilbage i 2013 spurgte vi os selv: Hvordan kan vi undgå mikroplast i vores produkter? Vi besluttede at udfase eksfolierende partikler lavet af polyethylen, ofte kaldet mikroperler, i kosmetik og toiletartikler. Og siden sidst i 2015 har alle NIVEAs peelingprodukter været uden mikroperler. Vi bruger i stedet miljøvenlige alternativer, for eksempel til vores eksfolierende ansigtsvask uden mikroperler.

Men vi er er gået langt ud over bare den mikroplast, man kan se og føle. Den næste milepæl var udfasning af opakiseringsmidler i de produkter, som skylles af, hvilket lykkedes for os i slutningen af 2019. Disse ingredienser bidrog til den farve vores formuleringer har, og hvordan de ser ud. Efter at have gennemført denne udfasning er alle de produkter, der skylles af, som ansigts- og kropsvask eller ansigtsvask til mænd, nu uden mikroperler og 100 % fri for mikroplast.

Tilbage er kun nogle fillers med mikroplast, der bruges i formuleringer, der bliver liggende på huden for at ændre viskositeten og få huden til at føles bedre. Vi er løbende ved at udelukke denne type ingredienser fra alle vores produkter. Dernæst fjernede vi de resterende mikroplastfyldstoffer fra alle vores produkter, som blev brugt i leave-on formuleringer for at ændre viskositeten og forbedre fornemmelsen af produktet på huden. Siden udgangen af 2021 er alle NIVEA- og Beiersdorf-produkter fri for mikroplast.

nivea products

Mikroplastfri hudplejeprodukter fra NIVEA

sustainability

I videnskabens fodspor: vores fokus på bionedbrydelige polymerer

Diskussionen om mikroplast er også til en vis grad udvidet til at omfatte stoffer, der grundlæggende set har forskellige egenskaber. De pågældende ingredienser er polymerer, som enten opløses i vand eller er ligner gel. De kaldes undertiden "flydende mikroplast" - et begreb, der ikke kun er vildledende, men heller ikke videnskabeligt forsvarligt. Hvis de anvendes i små mængder som fortykningsmiddel, stabilisatorer eller filmdanner, tilfører de produkterne en række, som øget vandbestandighed for solcreme eller bedre hårglatning for shampoo. Ifølge FN's Miljøprogram (UNEP) er disse polymerer dog ikke mikroplast. NIVEA har som mål, at ved udgangen af 2025 vil alle polymerer, der anvendes i vores europæiske produkter, være biologisk nedbrydelige. For os er bionedbrydelighed afgørende for at udelukke mulige negative effekter på økosystemer.

Vi ved, at mange mennesker er bekymrede over den indvirkning, deres foretrukne hudplejeprodukter har på vandet i vandløb, søer og havet. Derfor har vi forpligtet os til at bruge bionedbrydelige polymerer. Vi er allerede begyndt at ændre formuleringerne for vores produkter til rengøring af kroppen og solbeskyttelse.

sustainable shower gel

Vores produkter til kropsrens: mikroplastfri og udelukkende med bionedbrydelige polymerer

Vi har færdigudviklet vores nye formuleringer af produkter til kropsrens. Du kan finde alle relevante oplysninger på siderne med produktdetaljer, så du kan handle bevidst.
sunscreen

Vores solbeskyttelse: mikroplastfri med kun bionedbrydelige polymerer

Vi er stadig i færd med at udvikle nye formuleringer til vores solbeskyttelsesprodukter. Vores første relanceringer vil omfatte vores nye produkter til børn med 100 % mineralske UV-filtre.

En hud. En planet. En Pleje.

Vi ønsker at være 100 % transparente og besvare alle spørgsmål om bæredygtighed hos NIVEA. Hvis du ikke kunne finde de svar, du ledte efter, på denne hjemmeside eller er på udkig efter mere detaljerede oplysninger, kan du besøge hjemmesiden om bæredygtighed hos NIVEAs moderselskab, Beiersdorf.