ANSVARLIGT MATERIALEINDKØB

Responsible Sourcing

EN HUD. EN PLANET. EN PLEJE.

ANSVARLIGT MATERIALEINDKØB

Hos NIVEA bruger vi naturens ressourcer i vores hudplejeformuleringer og emballagematerialer. Arbejdet med disse vedvarende materialer er et vigtigt skridt væk fra en økonomi baseret på fossile brændstoffer og hen mod en mere bæredygtig fremtid. Når man bruger plantebaserede ingredienser og emballagematerialer, er den måde, disse planter dyrkes på, også vigtig. Hos NIVEA bestræber vi os på behandle naturen med respekt, og vores mål er derfor at bidrage til økologiske landbrugsmetoder, forhindre skovrydning og støtte de lokalsamfund og områder, hvor vores ingredienser vokser.

sustainability

Hvordan planlægger NIVEA at sikre ansvarlig indkøb af materialer?

Hos NIVEA er vores mål at forhindre enhver negativ indvirkning eller skade på miljøet gennem vores brug af dyrebare naturressourcer. Vores mål er således at indkøbe 100 % af vores vedvarende ingredienser bæredygtigt i 2025 og støtte økologiske landbrugsmetoder.

NIVEA har en andel i en bæredygtig palme(kerne)olieproduktion, der ikke understøtter rydning af regnskov. Siden slutningen af 2020 har vi kun brugt palme(kerne)oliebaserede ingredienser fra bæredygtigt certificerede kilder. Det gælder for 100 % af vores produkter verden over.

 

Vi bruger papir og karton som naturligt emballagemateriale. Med certificeringen fra "Forest Stewardship Council" (FSC) sikrer vi, at træbaserede produkter kommer fra ansvarligt dyrkede skove, der giver miljømæssige, sociale og økonomiske fordele. Siden 2019 er 100 % af vores foldeæsker lavet af FSC-certificeret materiale.

Den måde, vi indkøber ingredienserne på, er vigtig for eksistensgrundlaget for de mennesker, hvor ingredienserne kommer fra. Dyrkning af naturligt afledte ingredienser kommer ofte fra små, familieejede bedrifter, også kaldet småbrugsbedrifter. Sammen med lokale non-profit partnere samarbejder NIVEA med smålandbrug ude lokalt, satser på dyrkning uden yderligere bæredygtig skovrydning og bidrager til at forbedre levestandarden og den økonomiske situation i disse lokalsamfund.

sustainability

Naturlige hudplejeprodukter med sheasmør fra Vestafrika

Sheasmør er en fugtighedsingrediens med bred anvendelse - og ofte en ingrediens i naturlige hudplejeprodukter. Folk over hele Afrika har brugt sheasmør i tusinder af år til at beskytte deres hud mod udtørring på grund af det varme klima syd for Sahara. På grund af dets fugtgivende og naturligt nærende egenskaber er sheasmør blevet uundværlig inden for kropspleje og kosmetiske produkter over hele verden. Denne kvalitetssmør er også en meget vigtig ingrediens i mange af NIVEAs produkter.

Som medlem af Global Shea Alliance (GSA) går vi efter at fremme bæredygtigt indkøb af shea, samtidigt med at vi tager os af de mennesker, der arbejder med at producere shea. Over en periode på fem år hjælper vores småbedriftprojekt i Ghana og Burkina Faso f.eks. 10.000 kvindelige sheasamlere og sætter dem i stand til at klare sig selv - i form af uddannelse, ikke-forurenende komfurer og træplantning.

Øget udbredelse af etisk hudpleje med arganolie fra Marokko

Arganolie bruges i flere NIVEA-produkter på grund af dens enestående hudplejeegenskaber. Marokkanere har brugt den kostbare olie fra argantræer i årtusinder. I dag giver salg af arganolie landbefolkningen en stabil indkomst og skaber arbejdspladser, der forhindrer affolkning af landdistrikterne. Argantræer er også med til at forhindre ørkendannelse, fordi deres dybe rødder fungerer som vandreservoirer. Det giver mulighed for ude lokalt igen at dyrke jorden, hvor den tidligere var for tør. Vi får vores arganolie fra en lokal leverandør i det sydvestlige Marokko og bidrager, så leverandøren kan støtte sociale, økonomiske og miljømæssige projekter og den lokale landbefolkning.

organic ingredients

Brug af økologiske hudplejeingredienser: burrefrugtekstrakt fra Tyskland

Plantebaserede ingredienser fra økologisk landbrug er med til at sikre ansvarlige indkøb, fordi denne dyrkningsmetode er i balance med naturlige processer og begrænser brugen af syntetiske stoffer. Derfor arbejder NIVEA med en bred vifte af økologiske hudplejeingredienser, f.eks. ekstrakt fra burrefrugten.

Mange af os kender burrer fra barndommen. Frugterne har små kroge, der klæber fast til tøjet, når man smider med dem. Den stikkende frugt stammer fra Asien, hvor burrer ofte bruges medicinsk - også i dag i ayurvedisk urtemedicin og traditionel kinesisk medicin.

Forskere hos NIVEA har undersøgt virkningerne af burrefrugt på huden og fundet ud af, at dens ekstrakt øger dannelsen af kollagen. Vi bruger en særlig type organisk burre kaldet nuda, der kommer fra Sachsen-Anhalt i det østlige Tyskland. Frugtekstrakten stimulerer dannelsen af kollagen i huden, forhindrer, at denne nøglekomponent i bindevævet går tabt, og hjælper med at reducere rynker betydeligt.

Økologiske ingredienser til hudpleje

Hvad gør NIVEA for at fremme menneskerettigheder og en etisk skønhedsindustri?

NIVEA opretholder aktivt menneskerettighederne i hele værdikæden for dermed at gøre sit til at nå målet om at sikre etisk korrekt kosmetikindustri. Vi har forpligtet os til at beskytte menneskerettighederne og tolererer ikke nogen form for tvangsarbejde eller børnearbejde, korruption eller diskrimination i vores aktiviteter og forsyningskæder.

At skabe NIVEA -produkter er en fælles indsats, og vi er ansvarlige for alle, der bidrager, uanset om de er ansat direkte hos os eller hos vores samarbejdspartnere. Vi har oprettet både interne og eksterne adfærdsregler, som også omfatter bindende politikker.

Vores tilgang til etisk forretningspraksis følger internationalt anerkendte principper og retningslinjer, som f.eks. FN's Verdenserklæring om Menneskerettigheder eller Den Internationale Arbejdsorganisations (ILO) grundlæggende konventioner, og vi overholder naturligvis de love og krav, der gælder for de enkelte lande.

 
shaking hands

En hud. En planet. En pleje.

Vi ønsker at være 100 % transparente og besvare alle spørgsmål om bæredygtighed hos NIVEA. Hvis du ikke kunne finde de svar, du ledte efter, på denne hjemmeside eller er på udkig efter mere detaljerede oplysninger, kan du besøge hjemmesiden om bæredygtighed hos NIVEAs moderselskab, Beiersdorf.