kvinde med slap hud på halsen

HVORDAN MAN BEHANDLER KALKUNHALS

Læs vores guide til behandling af kalkunhals samt de bedste behandlingstips til at opstramme løs hud på halsen.

HVORDAN MAN BEHANDLER KALKUNHALS

"Rynker er alle en del af den naturlige og smukke aldringsproces - den samme, der gør os klogere! Og rynker på halsen er ikke anderledes. Dekolletagen - området fra under hagen til brystet - er den del af din krop, der højest sandsynligt viser tegn på ældning først.

 

Undertiden omtalt som kalkunhals, skyldes rynker på halsen delvis, at huden mister elasticitet over tid og udsættes for UV-lys over tid. Tidlige rynker kan udvikle sig ved gentagne gange at kigge ned på din telefon eller bærbare computer, ved at ryge eller ikke bruge solcreme. Selvom rynker på halsen ikke er noget at bekymre sig om, og er et naturligt og smukt tegn på din krops aldring, kan du, hvis du vælger at give dem en smule hjælp, opnå meget med et par livsstilsjusteringer og fugtgivende cremer med aktive ingredienser, der kan hjælpe med at reducere rynkernes udseende.

 

Uanset hvad du kalder dem - blød hals, kalkunhals - her er forklaringen på rynker på halsen, med den bedste behandling for kalkunhals og hvordan man forhindrer det."


HVORDAN MAN BEHANDLER KALKUNHALS

HVORFOR FÅR VI RYNKER PÅ HALSEN?

Vores hals er lige så sårbar over for ældning som vores ansigter - faktisk mere, som huden på vores hals, som den omkring øjnene og på hænderne, er ekstremt tynd og skrøbelig. Den har også færre oliekirtler, som smører huden, end huden på vores ansigt har, hvilket gør den mere tilbøjelig til at danne rynker. Den smurte hud har mere "polstring", om du vil, hvilket gør linjer og rynker mindre synlige.


Og så bevæger vi vores hals en del! Og sætter den i sjove stillinger i timevis. Uanset om vi drejer os for at se på nogen, kigger ned på vores bærbare computere, følger nikkende med i et Zoom-opkald eller sover, arbejder vores hals hårdt for os hele dagen (og om natten).

 

Og glem ikke, at din hals også står over for de samme eksterne aggressorer som vores ansigt - vejret, forurening, det hele. Men mens alder og gentagne bevægelser kan bidrage til rynker på halsen, er der andre faktorer:

Genetik -  løs hud på hals bestemmes delvist af dine gener
Rygning - det har en enormt dehydrerende effekt på huden og rynker vil se mere defineret ud på hud med huller
Ikke at bruge tilstrækkelig solbeskyttelse - UV-lys skader huden uden at bruge god beskyttelse

kvinde med rynker på halsen

slap hud på halsen

HVORDAN MAN BEHANDLER KALKUNHALS

For det første, lidt om rynker og alder: Efter ca. 25 år producerer vores krop mindre kollagen (det er det, der giver vores hud dens ungdommelige udseende) - det er ca. 1 % mindre kollagen om året i huden. Så når vi rammer midten til slutningen af 20'erne (og i hvert fald i 30'erne), vil halshuden, især tæt på kæbelinjen, være løsere og de vandrette halslinjer vil mere synlige.
kvinde undgår kalkunhals

Selvom der ikke findes magi, når du skal glatte en blød hals ud, er der justeringer, du kan foretage for at hjælpe din hud.

 

Brug solcreme

Når du påfører solcreme på dit ansigt - bliv ved! Mange af os forsømmer vores hals i solen, men den er lige så udsat for skadeligt UV-lys som huden på dit ansigt. Undersøgelser har vist, at solcreme kan forsinke tegn på ældning. Brug regelmæssigt, og påfør igen hver to til tre timer - mere, hvis du sveder kraftigt eller svømmer. 

 
Tænk over din position, når du taler i telefon og sidder med den bærbare computer

At holde en hvilken som helst position i længere tid kan ændre halsens udseende. Hvis du f.eks. kniber øjnene tæt sammen, kan det accelerere linjer omkring øjnene, også kaldet kragetæe. Det samme gælder for brug af din telefon eller bærbare computer. Konstant stirren på en enhed kan skabe rynker på halsen, som kan fortsætte med at blive tydelige linjer og rynker. 

 
Prøv at holde din telefon foran ansigtet

Det kan føles lidt mærkeligt i starten (især hvis du gør det offentligt!) – og hav din computer i øjenhøjde. Disse enkle justeringer kan gøre en forskel for din hud.  


STRAM LØS HUD PÅ HALSEN

ØVELSER FOR RYNKER PÅ HALSEN

Som med alle aspekter af vores liv kan træning af området være en god måde at stramme løs hud på halsen. Her er et par hurtige øvelser, du kan lave ved dit skrivebord, mens du venter på, at elkedlen koger eller i sengen. 

 

  1. Løft hagen mod loftet, mens du bevæger kæben fremad. Hold i fem sekunder, og gentag bevægelsen 10 gange.
  2. Placer den ene hånd på din pande, og skub hovedet mod din hånd uden at lade dit hoved bevæge sig fremad. Hold i 10 sekunder. 
  3. Hold begge hænder - oven på hinanden eller sammenflettede - bag dit hoved. Tryk ind på hænderne med halsen. Hold i 10 sekunder.

HVORDAN MAN BEHANDLER KALKUNHALS

NIVEA-PRODUKTER FOR RYNKER PÅ HALSEN

Konsekvent brug af en fugtighedscreme rig på anti ageing-ingredienser og SPF kan virkelig række langt for at forhindre eller i det mindste forsinke rynker på halsen.

Når du vælger en fugtgivende creme til ansigt og hals, skal du se efter produkter, der indeholder ingredienser, der modvirker ældning, som f.eks. coenzym Q10, som NIVEA Q10 Power Firming Day Cream. Den fugter huden intenst i op til 24 timer, mens SPF 15 beskytter din hud mod solskader og for tidlig ældning. Til natten, vælg NIVEA Q10 Power Firming Night Cream.

 

Hvis du er på udkig efter mere naturlige alternativer, kan du opleve NIVEA Naturally Good Anti Age Day Care beriget med organisk burdock-ekstrakt og 99 % naturlige ingredienser. Den veganske formel reducerer tydeligt rynker og fine linjer og strammer huden, så den føles fast og glat. Hjælp din hud, mens du sover med NIVEA Naturally Good Anti Age Night Care.

 

Moden hud har en tendens til at blive mere tør, så det er meget vigtigt at hjælpe dens fugtighedsniveauer med fyldige nærende ingredienser og ansigtsolier. NIVEA Q10 Power Day Cream +Extra Nourishing med Q10 og organisk arganolie nærer huden dybt og styrker den, og reducerer synligt fine linjer og rynker. For at give din hud endnu mere næring om natten kan du bruge NIVEA Q10 Power Extra Nourishing Night Cream.

fløde til kalkunhals