GØR-DET-SELV ANSIGTSMASKER: DEN NATURLIGE VEJ TIL SMUK HUD

Nøglen til en glat, fugtig hud finder du meget vel i dine køkkenskabe! Rigtig mange madvarer er perfekte ingredienser til din egen effektive ansigtsmaske.

LÆN DIG TILBAGE OG SLAP AF MED EN HJEMMELAVET ANSIGTSMASKE

En hjemmelavet ansigtsmaske går hånd i hånd med en hyggelig forkælelsesaften derhjemme.

SÅDAN FÅR DU DET BEDSTE UD AF EN HJEMMELAVET ANSIGTSMASKE

Ofte har du de næringsstoffer, som din hud sukker efter, liggende i køleskabet, frugtskålen eller køkkenskabet. Hver især indeholder de simple men effektive ingredienser til en gør-det-selv ansigtsmaske. Det er skønt at forkæle din hud med en professionel ansigtsmaske, men nogle gange har dit ansigt bare brug for et ekstra lille boost, som du kan få med en gør-det-selv ansigtsmaske med helt naturlige ingredienser.

Hjemmelavede ansigtsmasker kan påføres i brusebadet inden arbejde, eller om aftenen, når du er klar til at smække benene op og lytte til lidt afslappende musik. Studier viser, at nogle naturlige ingredienser kan have særligt gode egenskaber for visse hudtyper. Gør-det-selv ansigtsmasker er en af de nemmeste måder at få en strålende teint med en sund glød. Læs videre for at lære mere om fordelene ved de forskellige ansigtsmasker. For at finde ud af, hvilken maske der passer dig bedst, skal du sørge for at kende din hudtype.

SÅDAN LAVER DU EN ANSIGTSMASKE: TIPS & TRICKS

  • Start med at rense din hud grundigt med varmt vand, der hvor du vil lægge din gør-det-selv maske.
  • Anvendelse af en varm vaskeklud i ansigtet kan hjælpe med at åbne porerne.
  • Brug en børste med bløde hår til at påføre din hjemmelavede ansigtsmaske på huden.
  • Glem ikke også at påføre ansigtsmaske på halsen!
  • Agurkeskiver over øjnene kan hjælpe dig til at slappe af.
  • Hvis du kunne tænke dig en mere kølende maske, så læg din ansigtsmaske i køleskabet i en time inden brug.

OPSKRIFTER PÅ GØR-DET-SELV ANSIGTSMASKER

Vejen til en strålende hud har aldrig været lettere - her er nogle opskrifter på hjemmelavede ansigtsmasker, som din hud vil elske.

SART HUD - GÅ TILBAGE TIL RØDDERNE MED EN YOGHURTMASKE

Yoghurt er fantastisk til at give dig en blød og velnæret hud. Det er også kendt for at udjævne områder med skjolder og dets dulmende effekt på rødmende og sart hud. Smør almindelig yoghurt naturel i ansigtet og lad det sidde i 15 minutter, inden du renser det af med varmt vand.

UREN HUD - SÅDAN LAVER DU EN HJEMMELAVET, SØDTDUFTENDE ANSIGTSMASKE MED HONNING

Honning smager godt på brød, men følelsen af at smøre det i ansigtet som en simpel gør-det-selv maske er endnu bedre! Udover at give masser af fugt, så har den søde nektar også antibakterielle egenskaber, som hjælper på uren hud.

For at lave en honningbaseret, hjemmelavet ansigtsmaske, der er perfekt til uren hud, skal du blande en spiseskefuld honning med en teskefuld kanel og en teskefuld muskatnød. Er din hud rød og betændt, så kan det være, at en honning-kul-maske er lige, hvad du har brug for. Aktivt kul er kendt for sin egenskab til at opsuge snavs og skadelige stoffer. Bland en spiseskefuld rå honning med en spiseskefuld aktivt kulpulver og smør det i ansigtet. Nemmere bliver det ikke at lave en hjemmelavet ansigtsmaske!

Har du brug for en hurtig 10 minutters opfrisker, så prøv NIVEAs Urban Detox Mask med grøn te og kul.

PLEJE AF SART HUD - SÅDAN LAVER DU EN HAVREMASKE

Hvad er der så specielt ved havregryn?
Sart hud kan ofte have gavn af havregrynenes antiinflammatoriske egenskaber. Desuden kan de virke dulmende efter solbadning. Prøv denne alsidige gør-det-selv maske med havregryn for at opnå en ungdommelig teint:

  1. Blend havregrynene: Blend fire spiseskefulde havregryn i en blender eller food processor, indtil de er blevet til mel.
  2.  Tilsæt honning: Tilsæt en spiseskefuld honning og bland med havregrynene.
  3. Tilsæt en æggeblomme: Æggeblommer er rige på D-vitamin, hvilket bidrager til en frisk og ungdommelig teint. Del æggene og hæld æggehviderne fra, inden du tilsætter blommen i ansigtsmaskemassen. Bland det hele til en jævn masse. 
  4. Smør masken i ansigtet: Nu smører du den hjemmelavede ansigtsmaske i ansigtet, undgå det sarte øjenområde, og lad masken virke i 15 minutter, inden den vaskes af.

Denne enkle gør-det-selv ansigtsmaske, der kan anvendes til flere hudtyper, efterlader huden ren, blød og glat.

TØR HUD - EN NÆRENDE AVOCADOMASKE

Avocado er en af de mest fugtgivende og genopfriskende naturlige ingredienser til en ansigtsmaske. Den er spækfyldt med hudvenlige næringsstoffer, herunder kalium, jern og en række vitaminer. Det er derfor ikke underligt, at den er kommet med på vores liste over de bedste gør-det-selv masker.

For at lave en ultra-fugtgivende maske skal du tage kødet ud af en halv avocado og mose det til en cremet konsistens. Tilsæt en teskefuld olivenolie og sørg for at blande det godt, inden du smører masken i ansigtet. Både avocado og olivenolie indeholder sunde fedtsyrer, som holder på fugt og forsinker aldringstegn. Ved jævnlig anvendelse af denne maske kan du vinke farvel til en ru og dehydreret hud.

MIN ANSIGTSMASKE ER KLAR TIL AT BLIVE FJERNET...HVAD GØR JEG?

Når din hjemmelavede ansigtsmaske har udført mirakler for din hud, kan du let og enkelt fjerne den med varmt vand. Gør-det-selv masker er nemme at få af, men det kan være en god ide at have en si i nærheden, så du undgår, at masken stopper dit afløb. Efterfølg altid med toner og en fugtighedscreme for at opnå en sund og strålende hud. Du finder nogle af vores NIVEA tonere her, og vores fugtighedscremer her.