mand smilende

NIVEAs 5-trinsansigtspleje til mænd

Oplev en enkel 5-trins hudplejerutine til mænd med yderligere supplerende hudplejetips

Hvad er hudpleje til mænd?

Ansigtspleje til mænd er en hastigt voksende industri, og der er så mange produkter, at det nu kan være ret overvældende. For at gøre tingene ukomplicerede har NIVEA skabt en enkel 5-trins hudplejerutine til mænd sammen med yderligere hudplejetips, der sikrer, at du ser godt ud og har det godt.
 mand med en Nivea ansigtscreme

Hvorfor mænds hudpleje er anderledes end kvinders

Selvom der er ligheder mellem mænds og kvinders hudplejebehov, er der også mange forskelle. Det hele kommer ned til hormonforskelle mellem mænd og kvinder, da mænd har meget højere niveauer af testosteron, hvilket gør huden 25 procent tykkere og gør, at den opfører sig anderledes end kvindens. 

 

De højere niveauer af testosteron fører også til tættere hårsække, mere fedtet hud og større porer, som pumper talg ud. 


På grund af forskellene mellem mænds og kvinders hud, skal mænd finde produkter, der er specielt designet til deres behov. Den bedste hudpleje til mænd kræver derfor aktive ingredienser, der indeholder højere koncentrationer med bedre absorption for at trænge ind i tykkere hud og formler, der er mere fokuseret på fedtet hud.


Den enkle 5-trins hudplejerutine til mænd

1. Rens
Det anbefales at rense to gange om dagen. Du bør starte dagen med at vaske ansigtet med et rensemiddel om morgenen. Dette er for at rense for alle nattens produkter, du måtte have brugt, samt sved og bakterier, som din hud har ophobet, mens du sover. Om aftenen bør du så rense ansigtet igen i starten af din aftenhudplejerutine.
Formål: Rense huden for talg og snavs
Hvordan: Brug rensemiddel til at vaske ansigtet først om morgenen og til at starte din aftenrutine
 
2. Eksfolier to gange om ugen
Eksfoliering fjerner døde hudceller, overskydende snavs og talg for at sikre, at din hud ser lys og glat ud. Brug af en ansigtsscrub hjælper med at forhindre udbrud ved at trænge ind i porerne for at fjerne blokering af dybtliggende urenheder og blokeringer. Der findes både kemiske eksfoliatorer og slibende eksfoliatorer. Hvis du har tendens til at have følsom hud, kan det være bedst at bruge en slibende eksfoliator (ansigtsscrub).
Formål: Fjerne død hud og rense porerne i dybden
Hvordan: Påfør en kemisk eller slibende peeling to gange om ugen, og vask af efter brug

 
mand, der anvender Nivea ansigtsskrubbegel
mand, der påfører Nivea ansigtsfugtighedscreme

3. Øjencreme
Øjenhud er tyndere end huden på resten af dit ansigt, så den har brug for mere koncentrerede ingredienser, da området har en tendens til at miste fugt og volumen hurtigere. En øjencreme kan hjælpe med flere hudproblemer såsom mørke rander, hævede poser, fine linjer og med at holde huden frisk. Du bør påføre øjencreme morgen og aften efter rens.
Formål: Fugte og fylde den tyndere hud omkring øjnene
Hvordan: Påfør en lille mængde på øjenområdet, når det er duppet tørt efter rens, morgen og aften

 

4. Tilfør fugt
Konsekvent brug af en fugtighedscreme for at holde din hud hydreret er meget vigtigt for hudens sundhed. En nærende dagcreme erstatter de næringsstoffer, du måske har mistet gennem rensning eller eksfoliering. Du bør vælge en fugtighedscreme, der passer bedst til din hudtype, uanset om denne er tør, fedtet eller kombineret. Som nævnt har mænd en tendens til at producere mere talg naturligt, så en let fugtighedscreme med mat finish kan være bedst. 
Formål: Indkapsle hydrering og tilføre næringsstoffer
Hvordan: Morgen og aften påføres det forsigtigt i ansigtsområdet

5. SPF
Det sidste trin er det vigtigste for at bevare en ungdommeligt udseende hud - SPF er afgørende i enhver god hudplejerutine for mænd, uanset din hudtone. SPF er den mest effektive måde at reducere tegn på aldring og bør påføres dagligt. 
Formål: Beskytte huden mod UV-stråler for at reducere ældningstegn
Hvordan: Sidste trin i din morgenrutine og i løbet af dagen, påfør overalt på soludsatte hudområder.


Yderligere supplerende hudplejetrin

Der er yderligere trin, som du måske ønsker at tilføje til denne enkle 5-trins hudplejerutine, disse inkluderer:
 mand, der påfører Nivea ansigtscreme

- Ansigtsserum
Der er mange typer serum med forskellige aktive ingredienser for at fokusere på forskellige hudproblemer. Ansigtsserum indeholder koncentrerede aktive ingredienser (såsom E-vitamin, Hyaluronsyre eller Bakuchiol) med færre tilsætningsstoffer (fortykningsmidler, emulgatorer eller olier). Dette giver mulighed for hurtigere absorption af højere koncentrationer af effektive ingredienser, der hjælper med at booste hudtonen.
 
- Ansigtsmasker
Ansigtsmasker ligner ansigtsserum, idet der er et bredt udvalg til rådighed, som tilbyder specifikke fordele ved at levere mere koncentrerede ingredienser til din hud. De er gode til at supplere din primære hudplejerutine på ugentlig basis.
 
- Barberingsbalsam
Huden kan være meget følsom efter barbering, og derfor er det vigtigt at bruge nogle øjeblikke på at give din hud opmærksomhed efter barberingen. Brug en barberingsbalsam af god kvalitet til at berolige, afkøle og revitalisere din hud. Balsamen beskytter ikke kun den følsomme hud efter barbering, den beskytter også øjeblikkeligt huden mod 5 tegn på hudirritation: brændende følelse, rødme, tørhed, stramhed og mikrosnit.

Hudplejetips til mænd med forskellige hudtyper

Hudplejerutinen i 5 trin forbliver den samme for forskellige hudtyper, men vi anbefaler at finde specialiserede produkter, der er formuleret specifikt til din huds behov.
 
- Da hudplejeprodukter til mænd ofte er stærkere for at trænge ind i den tykkere hud, kan de være for hårde til følsomme hudtyper. Hvis dette er tilfældet, bør du prøve specialiserede følsomme hudplejeprodukter til mænd. Serier af følsomme hudplejeprodukter kan hjælpe med at reducere irritation eller inflammation på huden og samtidig tilbyde fordelene ved almindelige hudplejeprodukter.
 
NIVEA MEN Sensitive Pro Calming-serien er perfekt til personer med følsom hud. Produkterne bruger 100 % plantebaseret Hampfrøolie og E-vitamin til at lindre huden, minimere stress og beskytte mod irritation. Serien omfatter beroligende barbercreme, en ultra-beroligende fugtighedscreme og en ansigtsbalsam til at beskytte huden.
 
NIVEA Sensitive Pro Facial Balm til mænd indeholder 100 % økologisk Hampefrøolie, som giver dyb næring og E-vitamin, som intensivt fugter og beroliger huden.

mand med en Nivea Sensitive Calming Pro ansigtscreme

Hvis du leder efter produkter med anti ageing-hudpleje, bør du kigge efter hudplejeprodukter, som indeholder anti-age ingredienser såsom Hyaluronsyre. Hyaluronsyre styrker hudens elasticitet for at hjælpe huden til at fremstå fastere og mere ungdommelig.

NIVEA MEN Hyaluron Anti-Age Grooming-sættet udnytter de fordele, som Hyaluronsyre tilbyder. Sættet indeholder tre specialiserede anti-ageing fugtgivende ansigtsprodukter. Mens det styrker huden, tilbyder sættet 24-timers hydrering for at reducere tegn på træthed samt aldring.


- Hvis du allerede har en ungdommelig hud, men gerne vil have det ekstra kick for at give din hud energi, kan Koffein være en fantastisk aktiv ingrediens i din hudplejerutine. Du ved sikkert allerede, at koffeinforbrug kan hjælpe dig med at få lidt energi, og det virker fakstisk lige så godt for huden og hjælper med at bekæmpe tegn på træthed. 

NIVEA MEN Skin Energy Grooming-sættet bruger 100 % naturlige kilder til Koffein for at give energi til din hud og forvandle træt og kedelig hud. Sættet indeholder en ansigtsvask til at fjerne overskydende olier og snavs, en fugtgivende ansigtscreme til at fugte og opfriske huden samt en ansigtsbalsam til beskyttelse efter barbering.

Udforsk alle de specialiserede hudplejeprodukter til mænd her.