HVAD ER VEGANSK HUDPLEJE?

Vegansk hudpleje er ikke kun godt for miljøet – det har også fantastiske fordele for din hud! Læs videre for at opdage mere om vegansk hudpleje.

HVAD ER VEGANSK HUDPLEJE?

Du tror måske, at al hudpleje er vegansk. Hvilke animalske produkter skulle du have brug for i dit daglige renseprodukt? Du kan dog blive overrasket over, hvor almindeligt animalske produkter er i hudpleje, fra shampoo til tandpasta, cremer til ler. Det er ikke altid let at undgå sådanne ingredienser – især hvis du ikke er opmærksom på dem.

HVAD ER VEGANSK HUDPLEJE?

Vegansk hudpleje betyder, at produkter fremstilles uden animalske ingredienser, herunder animalske biprodukter. 

Ingredienser som honning, lanolin, kollagen, gelatin, bivoks, kolesterol, karmin, squalen og stearinsyre findes ikke i vegansk kosmetik.

ER VEGANSK HUDPLEJE OGSÅ UDEN DYREMISHANDLING?

Vegansk hudpleje adskiller sig fra produkter, der mærkes med ''cruelty-free'', da et produkt kan fremstilles uden at blive testet på dyr, men stadig indeholde ingredienser som mælk eller honning.

FORDELE VED VEGANSK HUDPLEJE

Vegansk ansigtspleje har mange fordele, ikke kun for planeten, men også for din hud:

Det er venligere over for dyr

Det siger næsten sig selv, at veganske hudplejeprodukter er bedre mod dyr, da de ikke indeholder animalske ingredienser.

Det er blidt mod huden

Veganske hudplejeprodukter indeholder generelt færre ingredienser, der sandsynligvis vil irritere eller forværre hudtilstande, herunder følsom hud.

Det indeholder vitaminer og antioxidanter

Ingredienser, der er taget fra planter, bringer ofte flere vitaminer til veganske hudplejeprodukter, herunder kraftfulde antioxidanter, som får din hud til at føles og se frisk ud med en flot glød i længere tid.

VEGANSKE HUDPLEJEINGREDIENSER

Der er nogle ikke-veganske ingredienser, der kan være skjult på ingredienslisten – derfor skal du være meget opmærksom på, hvad der står på emballagen. Hvis en af følgende ingredienser er nævnt, er det ikke vegansk:

 

 

  1. Lanolin – ekstraheret fra fedtstoffet, der forekommer naturligt i fåreuld og som bruges for dets enestående fugtgivende og helende virkning.
  2. Karmin – også kendt som cochenille-ekstrakt eller Red 4. Det er et rødt pigment ekstraheret fra cochenille-insektet, efter at de er blevet soltørret, knust og derefter blandet med karminsyre.
  3. Honning – der er lidt debat om dette, nogle veganere vil gerne undgå honning i sine hudplejeprodukter, selvom det er meget udbredt i mange naturlige skønhedsprodukter for de fugtgivende og anti ageing-egenskaber.

Kraftfulde plantebaserede ingredienser som aloe vera, grøn te eller sheasmør er meget populære i vegansk kosmetik – opdag deres fordele med vores NIVEA Naturally Good vegansk ansigtspleje her.