HVAD ER TØR OLIE?

Hvad er tør olie og hvordan gavner den huden? Lær alt om tør olie til ansigt og krop med NIVEA

TØR OLIE

HVAD ER TØR OLIE?

Termen tør olie henviser til den følelse olien efterlader på huden, når du har smurt den på. Så en tør olie er en, der absorberes af huden og ikke efterlader en fedtet hinde. Det modsatte af tør olie er en våd olie, som føles tungere på huden, er længere om at blive absorberet, og som du kan mærke på huden længere.

HVAD ER FORDELENE VED TØR OLIE TIL HUDEN?

 1. Tørre olier fugter huden og holder på fugten  
 2. Tørre olier er lette og hurtigt absorberede
 3. Tørre olier efterlader ikke en fedtet eller ubehagelig hinde på huden
 4. Tørre olier er fantastiske til at behandle fedtet hud og hud med tendens til akne
 5. Tørre olier kan være med til at blødgøre huden
 6. Tørre olier virker lindrende og er mindre tilbøjelige til at give irritation eller udslæt

TYPER AF TØR OLIE

Her er nogle af de mest almindelige tørre olier:

 1. Sesamolie
 2. Hybenolie
 3. Avocadoolie
 4. Camelinaolie
 5. Solsikkeolie

VÅD OLIE VS. TØR OLIE

At tør olie er fantastisk er ikke ensbetydende med at våd olie ikke også er det! Faktisk er der masser af fordele ved at smøre sin hud med våd olie, da olierne giver masser af fugt og næring. Våde olier er særligt gode til meget tør hud, der har brug for ekstra fugt. Våde olier kan hjælpe med at sikre, at huden ikke mister sin fugt, da de lukker fugten inde. Derfor er de særligt gode til sprukket og dehydreret hud.

Våde olier er også fantastiske som natpleje, da det tager længere tid for olien at trænge ind i huden, og den derfor forkæler huden, mens du sover. Mange  våde olier anvendes også som base i fugtighedscremer og plejeprodukter. Det gælder blandt andet jojobaolie og mandelolie.

NIVEA Naturally Good Radiance Day Cream og NIVEA Naturally Good Night Cream har sine fantastiske egenskaber fra både jojobaolie og mandelolie.

Til at pleje din krop kan du prøve NIVEA Oil in Lotion Cherry Blossom & Jojoba Oil body lotion med jojobaolie og NIVEA Oil in Lotion Vanilla & Almond Oil body lotion med mandelolie.

TØR OLIE TIL ANSIGT - NIVEA MAKEUPFJERNER

Tør olie til ansigtet er en effektiv ingrediens i makeupfjernere, da olien giver fugt og gør huden ren, blød og fugtig uden at efterlade en fedtet hinde. NIVEA MicellAIR Expert Water er formuleret med tør olie, så makeupfjerneren kan fjerne selv den mest holdbare vandfaste makeup fra dit ansigt og dine øjne, samtidig med at den plejer huden.

Micellar water fungerer som en magnet, der mildt fjerner makeup fra din hud samtidig med at den tørre olie giver den pleje. Denne makeupfjerner baseret på tør olie er desuden infuseret med sort te, som giver huden et boost af antioxidanter, der kan være med til at mindske hævelser og mørke rander under øjnene. 
Læs mere om ansigtsolie.
TØR OLIE

1) TIL SMUKT HÅR

Tør olie kan hjælpe dig med at holde styr på kruset hår, samtidig med at det får håret til at skinne uden at føles fedtet. Tør olie plejer håret og virker bedst, hvis det påføres fugtigt hår, men olien kan også anvendes i tørt hår, hvis du vil opnå ekstra glat og skinnende hår.
TØR OLIE

2) TIL AT FORKÆLE HUDEN

Det er en rigtig god ide at smøre huden med tør olie lige, når du er kommet ud af badet. Ved at påføre tør olie på en ren og fugtig hud, er det nemmere for huden at optage og holde på fugten, så du får en blød og glat hud, der ikke føles fedtet.
TØR OLIE

3) TIL AT FORSTÆRKE NEGLE OG BLØDGØRE NEGLEBÅND

Masser et par dråber tør olie ind i dine negle og neglebånd. Giv olien lidt tid til at trænge ind. Resultatet er stærkere negle og blødgjorte neglebånd.