kvinde får Soleksem behandling

Soleksem

Vores guide om behandling af soleksem

Soleksem

De fleste af os elsker solen og kan ikke vente på sommeren til at nyde dens varme omfavnelse - det gør bare alting bedre. Men for nogle mennesker kan sommeren have den modsatte effekt. Dem, som lider af eksem kan opleve, at varmen fra solen gør deres eksem værre, hvilket gør sommeren til en ubehagelig oplevelse, snarere end en der kan nydes. 

 

På den anden side kan mildere tilfælde opleve, at eksponering for solen faktisk giver dem soleksem lindring. Vi har skabt denne vejledning, der hjælper dig med at forstå fordelene og ulemperne ved solen mht. eksem, samt alt, hvad du har brug for at vide om behandling af soleksem.


Soleksem behandling

Soleksem lindring

Eksem er en form for inflammation, der kan forårsage tør og irriteret hud. Den er ofte meget følsom over for irriterende stoffer som allergener og bakterier, hvilket kan føre til opblussen. En måde, hvorpå folk finder lindring fra eksem, er fra solen. 

 

Solen udsender UV-stråler, der giver anti-inflammatorisk hjælp. Derfor hjælper solen med at reducere inflammation af eksem og bekæmpe dens irritation. Du har måske allerede bemærket, at din eksem bliver bedre i de varmere måneder, og nu ved du hvorfor! 

 

UV-stråler kan være så effektive til bekæmpelsen af eksem, at de nu anvendes til medicinsk behandling af patienter med alvorlig eksem - kendt som fototerapi. Hvis du lider af alvorlig eksem, skal du sørge for at kontakte din læge. 

dame med soleksem

Soleksem lindring

Vær forsigtig!

Selv om vi har fremhævet, hvor nyttig solen kan være i forbindelse med at lindre eksem, kan den stadig være skadelig! Overeksponering for solen kan forårsage solallergi, tidlige tegn på ældning, solpletter og endda kræft.

 

Læs vores tips til at lindre eksem, mens du holder dig sikker i solen;

creme til soleksem

1) Konsekvent hudpleje
At være konsekvent med din hudplejerutine er en god måde at bekæmpe eksem på, samt forhindre nye irritationsmomenter i at forværre din hud. Brug af dagcreme med en SPF-faktor vil hjælpe med at beskytte huden mod overeksponering for solen. Prøv vores Nourishing Day Cream SPF 15 for 24 timers fugt og beskyttelse. Husk at holde din hudplejerutine selv hvis du tager på ferie, det er vigtigt at være konsekvent!

 

2) Solcreme
Anvendelse af en solcreme med en høj SPF-faktor er en fantastisk måde at nyde solen på, imens du forbliver sikker. Vores Protect & Moisture Sun Lotion SPF 50+ giver en meget effektiv UVA- og UVB-beskyttelse, samtidig med at huden holdes fugtig, hvilket er det perfekte våben til lindring af soleksem. Du kan også prøve vores UV Face Soothing Sensitive Cream til følsom soleksem i ansigtet. Vi anbefaler, at du anvender solcreme 10-15 minutter, før du går udenfor, og at du anvender den igen hver 2. time for at beskytte huden.

 

3) Beskyt dig selv mod solen
Ja, solcreme beskytter dig mod solen, men der er andre ting, du kan gøre, udover at anvende solcreme til lindring af soleksem. Til at begynde med skal du gå med tøj, der beskytter dig mod solen. Dette kan omfatte en T-shirt, en hat eller endda et håndklæde omkring dig selv. Uanset hvad, kan det være med til at beskytte mod overeksponering fra solen. Du bør muligvis også undgå solen midt på dagen. Det er da, solen er på sit varmeste og mest sandsynligt vil forårsage skade.


Behandling af soleksem

Forværrede tilfælde af eksem kan irriteres ved mindre ændringer i en persons hudplejerutine, diæt eller endda miljø. Varmt vejr, og især solskin, kan også have en effekt på dette. 

 

En nem måde at se, om solen har forårsaget en opblussen af eksem er, hvis det berørte område har været udsat for solen. For eksempel, hvis du bemærker eksem, der blusser op på din ryg, men du har haft din ryg dækket hele dagen - er det usandsynligt, at solen har forårsaget denne opblussen.

 

Vi vil diskutere, hvad der forårsager soleksem, hvordan det ser ud og hvordan man behandler soleksem.

Soleksem i ansigtet

Hvad forårsager soleksem?

Den vigtigste årsag til soleksem er sved. Når vejret er varmt og solen er ude, sveder vi naturligvis mere for at køle os ned. 

 

Problemet er, at sved indeholder natrium, som udtørrer vores hud. Derfor kan overdreven sved om sommeren forårsage irritation - især for personer med eksem, hvis hud er mere følsom over for irritationsmomenter. 

 

De mest almindelige områder, hvor sved samles, er bagsiden af knæene, indersiderne af albuerne, på halsen og i ansigtet, som også er fælles områder for mennesker, der lider af eksem.


Behandling af soleksem

Hvordan ser soleksem ud?

Hvordan soleksem ser ud, kan variere afhængigt af hvor alvorlig den er, hvor længe en person opholder sig i solen, og hvor følsom huden er. Vi har fremhævet de to mest almindelige former for soleksem. 

1) Soleksem kløe
Soleksem kan være ekstremt kløende og irriterende. Det skyldes overeksponering af solen og kan variere fra person til person. Nogle mennesker kan lide efter at have været i solen i minutter, mens andre kan lide efter at have været i solen i timevis. Men hvordan ser det ud? Det vil dukke op i områder, der har været eksponeret for solen og ser ofte rødt og blottet ud.

 

2) Soleksemblærer
Soleksemblærer er en meget mere alvorlig form for soleksem. De forårsages af lange perioder med overeksponering for solen og vises typisk et par timer efter. Soleksemblærer er meget ømme og kan forårsage ubehag i et par dage. For at sikre, at der ikke forvoldes yderligere skade, anbefaler vi, at du undgår at udsætte det berørte område for direkte sollys. Du bør også prøve vores After Sun Sensitive Cream-Gel, fremstillet med aloe vera for at lindre huden og reducere irritation. 

 

Hvis du lider af soleksemblærer, skal du sørge for at holde øje med dem omhyggeligt og søge lægehjælp, hvis de ikke viser tegn på bedring.

 
efter solen for at helbrede soleksem

Soleksem i ansigtet

Behandling af soleksem

Hvad er en god soleksem behandling? Vi vil gerne have dig til at nyde solen så meget som muligt, så vi har fremhævet den bedste soleksem behandling, så du kan have det sjovt i solen.
produkt til soleksem

1) Vask de områder, hvor sveden er
Som vi nævnte, kan sved få huden til at blive tør og irriteret, især for personer med eksem. For at undgå, at sved ophobes og får eksem til at blusse op, skal du vaske svedige hotspots! Brug rent vand til at skylle de områder, hvor sved opbygges - bag på knæ, albuer, nakke og i ansigtet. 

 

2) Undgå at svede i første omgang!
Det lyder måske indlysende, men for at undgå soleksem forårsaget af sved, skal du forsøge at undgå sveden! Jo varmere du er, jo mere sandsynligt er det, at du sveder. Vi anbefaler, at du holder dig til kølige, skyggebelagte områder for at undgå overophedning.

 

3) Solcreme og aftersun

Den bedste måde at beskytte huden mod soleksem på er at bruge effektiv solcreme. Dette vil beskytte din hud mod at blive irriteret af solens UV-stråler. Prøv også vores Sensitive Immediate Protect Soothing Sun Spray SPF30 for straks at reducere risikoen for soleksem. 

Du bør også bruge aftersun som soleksem behandling. Dette vil hjælpe med at lindre soleksemens kløe og bekæmpe irritationen af blærer. Vores After Sun Moisture Lotion, beriget med aloe vera, er perfekt til at lindre solbeskadiget hud.