Sådan behandles teenagehud & Ung hud

Vores kroppe ændrer sig i puberteten, og teenagehud kan være vanskelig at holde smuk og sund. Det er særligt vigtigt at påbegynde krops- og hudpleje til ung hud nu. Med disse gode råd fra NIVEA vil du nemt kunne få styr på hudorme, bumser og uønsket kropslugt.

DEN RIGTIGE PLEJE TIL ALLE HUDTYPER

Skinner dit ansigt? Får du hudorme og bumser i T-zonen? Eller er huden på dine kinder stram og irriteret? For at give din hud den rigtige pleje er det vigtigt at kende din hudtype. På den måde vil du kunne vælge de rigtige hudplejeprodukter og få styr på en eventuel problematisk hud. Find din hudtype!
Skin Type

Hudtype

TEENAGEHUD

Hudtype 1: Kombineret hud

Kombineret hud er den mest almindelige hudtype, der består af både fedtede og tørre områder i ansigtet. En betændt og fedtet hud med store porer ses primært i T-zonen, det vil sige omkring pande, øjenbryn, næse og hage. Kinderne derimod er ofte tørre og føles til tider stramme. Ved at anvende en ansigtsrens uden olie kan den unge hud få hjælp til at kontrollere disse udbrud.

Plejetip: Kombineret hud har tendens til at dehydrere, så sørg for at bruge en fugtende ansigtscreme. For eksempel er NIVEA Mattifying Day Cream med aloe vera og SPF 15 udviklet til den kombinerede hud. Den giver langtidsvirkende fugt samtidig med, at den balancerer hudens talgproduktion.
TEENAGEHUD

Hudtype 2: Fedtet hud

Fedtet hud skyldes en overproduktion af talg, hvilket resulterer i en skinnende hud, hudorme, tilstoppede og forstørrede porer. Bumser og hudorme kan sprede sig i panden, på næsen, hagen og den øverste del af bryst og ryg. Disse hudproblemer skyldes de hormonelle forandringer, der sker i løbet af puberteten.

Plejetip: undgå at trykke bumserne - dette kan medføre betændelse og ar. Anvend produkter, der er udviklet specielt til fedtet hud og med antibakterielle egenskaber og ""ikke-komedogene"" formuleringer (det betyder, at de forebygger dannelsen af hudorme).
ANSIGTSCREME TIL UNG HUD

HUDTYPE 3: TØR HUD

Tør hud skyldes mangel på fedtstoffer i huden, hvilket fører til tørhed, stramhed og skællende hud.

Plejetip: anvend en fed fugtighedscreme, der giver huden masser af fugt. Undgå at vaske dit ansigt med varmt vand, da det kan fjerne de naturlige olier yderligere. NIVEA Nourishing Day Cream med naturlig mandelolie og SPF 15 giver dybdegående pleje til huden og beskytter den mod UV-stråler.
TEENAGEHUD

HUDTYPE 4: FØLSOM HUD

Følsom hud er oftest sart og finporet. Den har tendens til at reagere på alle miljømæssige påvirkninger og stress. Dette kan vise sig som en let rødmen og stramhed eller en allergisk reaktion og skællende hud. Urenheder såsom bumser ses derfor ikke så tit hos den følsomme hud.

Plejetip: huden har brug for hele tiden at få rigeligt med fugt, da hudens naturlige olier og fugtindhold er meget lavt. Det er desuden vigtigt at holde hudens ph-værdi på det rette niveau. Anvend milde produkter med naturlige ingredienser for at undgå irritation. Det kunne fx være NIVEA Naturally Good Sensitive Day Cream med økologisk kamille.

Beskyt desuden huden mod solen - tjek NIVEAs udvalg af solcremer til sensitiv hud.
HUDPLEJE UNG HUD

HUDTYPE 5: NORMAL HUD

Normal hud er sjældent skinnende, men får nu og da en bums. Dette er helt naturligt, når du er teenager, idet bumserne skyldes hormonerne. Der er en fin balance mellem tør og fedtet hud og porerne er relativt fine.

Det er stadig vigtigt at sikre, at din hud får nok fugt. NIVEA Refreshing Day Cream giver langtidsvirkende fugt, mens E-Vitamin beskytter hudens naturlige fugtbalance.

BASIS SKØNHEDSTIPS TIL TEENAGERE

I løbet af dagen samler der sig snavs og fedt i ansigtet - det udgør den ideelle grobund for hudorme og lignende. Med nedenstående plejeritual vil du kunne bevare en frisk teint og holde din hud fri for urenheder.

5 TIPS TIL EN REN OG SUND HUD

  1. Rens huden hver morgen og aften for at fjerne fedt, snavs og sved fra dit ansigt. Du kan også bruge renseservietter til at give din hud en hurtig opfriskning.
  2. Undgå at bruge for varmt vand når du renser dit ansigt. Det varme vand stimulerer talgkirtlerne til at producere mere fedt. Brug lunkent vand i stedet for.
  3. Skift dit sengetøj regelmæssigt, da snavs og olie kan overføres fra din hovedpude og inficere din hud, mens du sover.
  4. Hold dine hænder væk fra ansigtet, så du undgår, at bakterier overføres fra din hud.
  5. Få masser af motion ude i den friske luft. Dette får blodet til at strømme til din hud og give dig en frisk hudfarve.
Cleaning

TRIN 1: RENS DIT ANSIGT GRUNDIGT

Vask dit ansigt to gange om dagen med en ansigtsrens som fx NIVEA Refreshing Wash Gel for at fjerne overskydende talg og opfriske huden.

Hvis du bruger makeup, så er det nødvendigt at fjerne din makeup grundigt om aftenen. NIVEA MicellAIR Expert Water er perfekt til at fjerne vandfast makeup og mascara samtidig med at den er mild mod hud og øjenvipper.--
Få flere tips om ansigtsrens her.
Facial Toner

TRIN 2: RENS DIN HUD MED SKINTONIC

Det er bedst at anvende en skintonic efter rens, da det fjerner eventuelle rester af renseproduktet. Det kan anvendes i hele ansigtet eller selektivt på bumser og hudorme.

NIVEA Refreshing Toner med E-vitamin renser i dybden og fjerner urenheder, samtidig med at den beskytter hudens naturlige fugtbalance.
Care

TRIN 3: FUGT HUDEN

Vælg en fugtighedscreme der passer til din hudtype. Ansigtspleje beskytter din hud fra eksterne påvirkninger og efterlader den strålende og frisk.

Den bedste creme til ung hud bør indeholde milde ingredienser, der understøtter hudens fugtbalance uden at give irritationer. Prøv NIVEA Naturally Good Radiance Day Cream der er beriget med økologisk aloe vera og giver en fugtet og opfrisket hud.
Peeling

TRIN 4: INTENSIV PLEJE AF HUDEN

En gang om ugen: Eksfolier din hud med en mild ansigtsscrub for at fjerne overskydende talg og døde hudceller. Desuden gør det huden mindre skinnende.
 
Prøv også at påføre en ansigtsmaske der passer til din hud, så du sikrer dig et smukt og velplejet udseende.

FJERN BUMSER RIGTIGT

Uanset hvor fristende det kan være, så skal du aldrig trykke dine bumser, idet trykket kan skubbe bakterierne længere ned i huden og medføre betændelse.

Men hvis du simpelthen ikke kan lade være, så tryk aldrig kun med dine fingre, men tag en ren serviet mellem hud og dine fingerspidser og tryk ganske let. Desinficer området bagefter, så du mindsker risikoen for infektion.

Rigtig godt er det, hvis du jævnligt får renset din hud med en professionel ansigtsbehandling, så du bedre kan undgå bumser.
Pure Skin

3, 2, 1, GO: EN FRISK START PÅ DAGEN!

Er du på farten med dine venner hele dagen? Hvis du vil være sikker på at føle dig frisk og veltilpas, så husk din kropspleje. Her er et par hurtige tips til en god kropspleje.

SVED

Under puberteten udvikler svedkirtlerne sig, og de hormonelle forandringer gør, at du producerer mere sved. Det kan give en ubehagelig lugt, som skyldes de bakterier på huden, der nedbryder sved.

Brug en deodorant så du er sikker på at dufte godt i løbet af dagen. Deodoranten vil dræbe de bakterier, der er ansvarlige for svedlugten. Det er bedst at vælge en deodorant, der passer til dine egne personlige behov, som fx NIVEA Magnesium Dry Roll On eller NIVEA MEN Magnesium Dry Roll On, som er en deodorant uden aluminium med 48-timers effektiv beskyttelse. 

Find den deodorant der passer bedst til dig.
Deodorant

KROPSPLEJE

Når du kommer i puberteten, skal du begynde at gå i brusebad hver dag. Anvend en showergel eller lignende, der er mild mod huden, og smør kroppen med en bodylotion efter badet, så du får en blød hud

Læs mere om vores produkter til kroppen