Plejetips til teenagere

Vores kroppe ændrer sig under puberteten. Og ofte går det ud over både vores hud og vores humør. Krops- og hudpleje er specielt vigtigt i denne tid. Med disse tips vil du være i stand til at komme bumser, hudorme og kropslugt til livs uden problemer.

Den rigtige pleje til alle hudtyper

Skinner dit ansigt? Får du bumser og hudorme i T-zonen? Eller er huden på dine kinder stram og irriteret? For at hjælpe din hud er det vigtigt at kende din hudtype. Kun da kan du vælge de rette hudplejeprodukter og komme problematisk hud til livs. Find din hudtype!

Hudtype

Hudtype 1: Kombineret hud

Normale og fedtede hudområder på ansigtet. Bumset og fedtet hud med store porer forekommer primært i T-zonen – det vil sige mellem panden, øjenbrynene, næsen og hagen. Huden uden om T-zonen er blød og har fine porer. Hagen er tør og sommetider stram. En BB-creme, som let tildækker urenheder og beskytter din hud mod solen med faktor 10 på samme tid, er ideel her. Tip: Da huden ofte er dehydreret, kan en fugtende dagcreme anvendes. Bekæmp bumser i T-zonen én gang om ugen med rensende Clear-Up Strips fra NIVEA.

Hudtype 2: Fedtet hud

Dit ansigt er blegt, skinnende og har store porer. Bumser og hudorme spreder sig på din pande, næse, hage, øvre bryst og ryg. Urenhederne forekommer, fordi din talgproduktion arbejder på højtryk. Disse hudproblemer forårsages af hormonændringer under puberteten. 
Tip: Pres ikke bumserne – det gør dem betændte og forårsager grimme ar. Brug produkter som er specialdesignede til uren hud, som ikke tilstopper porerne (det vil sige, at de forhindrer hudorme i at opstå), og som har antibakterielle egenskaber – som alle produkterne til uren hud fra NIVEA. Du kan være sikker på, at disse cremer ikke vil tilstoppe din huds porer. Ydermere tildækker de små urenheder og giver huden en let mat effekt.

Hudtype 3: Følsom hud

Øm og finporet, men følsom hud, som er særligt modtagelig over for miljømæssige påvirkninger og stress. Det strækker sig fra en smule rødmen og en følelse af stramhed og helt til allergiske reaktioner. 
Grove flager opstår ofte på huden. Urenheder såsom bumser er derfor mindre typiske. 
Tip til pleje: Huden skal have tilstrækkelig fugt til alle tider. Med denne hudtype er hudens naturlige olie og fugtindhold meget lavt, da talgkirtlen arbejder langsomt. Brug produkter til følsom hud uden tilsætningsstoffer såsom parfume – f.eks. mild Sensitive Day Care fra NIVEA.

Hudtype 4: Normal hud

Denne hudtype er mat og skinner sjældent, medmindre du træner! Du får måske en bums i ny og næ, men det er helt naturligt, når du er teenager, da de forårsages af hormoner. Balancen mellem tør og fedtet hud er ideel, da talgkirtlerne fungerer optimalt. Porerne er relativt fine. 
Til denne hud kan du bruge en BB-creme, som ikke blot udjævner små ujævnheder, men også giver din hud fugt.


Skønhedstips til teenagere

Fedt og snavs samler sig på ansigtet i løbet af dagen – det er det idéelle sted for hudorme og lignende. Dette plejeritual vil holde din hud frisk og fri for urenheder.

Trin 1: Rens dit ansigt grundigt

Cleanser fra NIVEA. Den fjerner overskydende fedt og døde hudceller fra huden og forhindrer bakterier i at gro. 
Til piger: Det er helt afgørende at fjerne din make-up om aftenen.
In-Shower Make-up Removers er ideelle til formålet.

Trin 2: Rens din hud med en ansigtstoner

Det er bedst at bruge en ansigtstoner til efterpleje og til at fjerne tilbageværende rester. Den kan påføres enten på hele ansigtet eller på bumser og hudorme. 
En ansigtstoner opløser overskydende fedt i porerne og forhindrer dermed nye bumser og hudorme i at opstå.

Trin 3: Pleje til huden

Vælg hudpleje, som passer til din hudtype. Cremen bør være meget fugtende – det er det, ung hud har behov for. Produkter til ansigtspleje beskytter din hud mod udefrakommende påvirkninger og efterlader den strålende og frisk.

Trin 4: Intens pleje til huden

En gang om ugen: Blide scrubs kan bruges til at fjerne overskydende fedt, mindske glans på huden og fjerne døde hudceller. 
En nærende maske beroliger irriteret hud og giver den fugt. Clear-up-strips holder T-zonen ren og finporet.

5 tips til ren hud

  • Rens huden jævnligt om morgenen og aftenen. Du kan i mellemtiden fjerne det fedtede lag med en ansigtsserviet. Så kan du fjerne overskydende fedt uden at stresse huden. 
  • Brug ikke varmt vand til ansigtsrens. Det stimulerer talgkirtlerne til at producere mere fedt. 
  • Hvis du har urenheder, skal du lade tandpastaen stå – brug i stedet et produkt mod bumser såsom Anti-Blemish 3in1 Cleanser fra NIVEA, som du også kan anvende på enkelte bumser natten over. 
  • Hold hænderne væk fra ansigtet. Ellers vil din hud konstant blive irriteret, og der vil komme bakterier på hudens overflade. 
  • Dyrk sport, og få masser af motion og frisk luft. Det fremmer blodtilførslen til din hud og giver dig en frisk hud.

Fjern bumser ordentligt

Uanset hvor fristende det måtte være, bør du aldrig presse bumser. Presset kan skubbe bakterier længere ind i huden i forårsage betændelse. 
Men hvis der virkelig ikke er andet at gøre, så skub ikke med fingrene – brug en serviet mellem huden og dine fingerspidser, og tryk kun blidt. Desinficer området bagefter for at mindske risikoen for infektion. 
Eller endnu bedre; besøg en skønhedssalon jævnligt. Du kan få din hud renset professionelt, hvilket vil sige, at du langt sjældnere får bumser.

3, 2, 1, nu: En frisk start på dagen!

Er du ude med vennerne hele dagen? Hvis du vil se godt ud hele tiden, bør du passe på din krop. En hurtig plejerutine vil give dig et afslappet og friskt look.

Der er gang i den

Under puberteten udvikler svedkirtlerne sig, og du sveder mere på grund af hormonelle ændringer. Hvis sveden nedbrydes af bakterier, vil det forårsage en ubehagelig lugt.
Vigtigt: Vask dig hver dag. Da du også sveder om natten, er det bedst at tage et hurtigt brusebad om morgenen. Brug en deodorant til at sikre, at du dufter godt i løbet af dagen. 
Det dræber de bakterier, der er ansvarlige for lugten af sved. Det er bedst at vælge en deodorant, der passer til dine personlige behov såsom Pure & Natural Action Spray fra NIVEA, som er aluminiumsfri og giver 48-timers effektiv deodorantbeskyttelse.

3-minutsrutinen til hud og hår

Selv når du mangler tid og har andre ting på hjernen, kræver din krop opmærksomhed. Du bør anvende en let fugtende bodylotion hver dag for at holde huden frisk. Er det for besværligt? Brug creme, mens du er i bad med In-Shower Body Lotion fra NIVEA. Selv når du vasker dit hår, kan du spare lidt tid i badet ved at bruge shampoo og balsam på samme tid – f.eks. med 2 in 1 Care Express Shampoo fra NIVEA. Dit hår vil være super let at style bagefter.