PARABENER BESKYTTER OG TÅLES AF DE FLESTE

Parabener er sikre og tålelige konserveringsmidler, som har en vigtig funktion.

Effektiv og tålt af de fleste

Parabener er særligt effektive konserveringsmidler, der tåles af de fleste. Derfor er de verden over de mest anvendte til konservering af ikke kun kosmetik, men også rengøringsmidler, lægemidler og madvarer. De har været anvendt som konserveringsmiddel i mere end 80 år. NIVEA anvender parabener i omkring 30 procent af deres produkter. Det gælder især produkter til kroppen, solcremer og ansigtscremer. Ligesom det gælder for alle indholdsstoffer i NIVEAs produkter, bliver parabener kun tilsat, hvor det er nødvendigt. I den klassiske NIVEA Creme er der for eksempel ingen tilsætningsstoffer, idet den olieholdige formular naturligt beskytter mod dannelsen af bakterier og mug. 

Parabener har været kritiseret af forbrugerorganisationer, medier og producenter af naturkosmetik. Det påstås, at parabener ophobes i kroppen, går ind og forstyrrer hormonbalancen, kan være kræftfremkaldende og kan ødelægge vores evner til at reproducere. Disse påstande har dog vist sig at være ubegrundede. Europakommissionens videnskabelige råd har sammen med den uafhængige kommission, Cosmetic Ingredient Review (CIR) i USA gentagne gange bekræftet, at parabener ikke er skadelige for vores helbred. 
I følge deres studier bliver parabener, der er optaget i kroppen, nedbrudt hurtigt. Dette er også grunden til, at de kan tåles af de fleste. Ligesom med alle indholdsstoffer kan parabener i isolerede tilfælde medføre allergi, men dette ses langt sjældnere end ved andre konserveringsstoffer.  

Parabener er din sikkerhed for, at produkter vil bevare deres kvalitet efter åbning.  
Hormonal effect
Konserveringsmidler anvendes kun i ekstremt små mængder.

Konserveringsmidler anvendes kun i ekstremt små mængder

Er parabener skadelige?

Svaret på dette er et entydigt "nej".

Det er rigtigt, at laboratorieforsøg har vist, at mange forskellige indholdsstoffer har den samme virkning som hormoner - inklusiv parabener - men det gælder også soja og andre fødevarer. Effekten er dog langt mindre end effekten af mange andre naturlige østrogener. 

Det betyder ikke, at anvendelse af produktet påvirker hormonerne. For det første er konserveringsmidler kun tilsat i meget små mængder. For det andet bliver produkterne oftest smurt på kroppen, og endelig nedbrydes de minimale mængder af parabener, der optages i kroppen, meget hurtigt.

I alle de år hvor konserveringsmidler har været anvendt, er parabener altid blevet testet af anerkendte forskere. I henhold til flere videnskabelige studier er parabener ikke skadelige. 

Ikke alle produkter indeholder parabener

Parabener er et sikkert og ikke-allergifremkaldende konserveringsmiddel, som har en vigtig funktion. Selvom nogle kilder anklager parabener for at være "farlige kemikalier", så findes de i naturen og anvendes i så små mængder, at det ikke har været muligt at bevise, at de har en hormonforstyrrende virkning. Selvom NIVEA helt bevidst anvender parabener på grund af deres mange fordele (ikke-allergifremkaldende, videnskabeligt undersøgt og effektivitet), så tilbyder vi også vores kunder en række parabenefri produkter. I sidste ende er du, vores velinformerede forbruger, den der skal vælge hvilke produkter, der passer bedst til dig. 
Omkring 70% af NIVEAs produkter indeholder ikke parabener.

Paraben
Parabener er et sikkert og ikke-allergifremkaldende konserveringsmiddel
water
Parabener beskytter og tåles af de fleste
Vandbaserede hudplejeprodukter fordærves hurtigt.
NIVEA Creme
Parabener beskytter og tåles af de fleste
Produkter, der indeholder en masse olie, som fx NIVEA Creme, behøver ikke at få tilsat konserveringsmidler
Parabener beskytter og tåles af de fleste
Et klassisk konserveringsmiddel er alkohol - men dette kan virke irriterende på sart hud.

Hvad er parabener?

Mange produkter ville efter åbning hurtigt overskride deres udløbsdato, hvis ikke de var tilsat en form for konservering.  De ville inden for kort tid være ødelagt og ubrugelige. Dette skyldes mikroorganismer som bakterier og mug, der havner i produktet efter kontakt med din hud, og som hurtigt formerer sig i vandbaseret kosmetik. Som resultatet bliver produktet kontamineret og mister sin oprindelige virkning, men kan i stedet være skyld i infektioner.

Parabener forebygger at kosmetikprodukter beskadiges ved at dræbe bakterier og mug. Det er din sikkerhed for et ordentligt produkt. Ved anvendelse af parabener kan NIVEA garantere dig produkternes kvalitet og holdbarhed over en længere periode.