MÆLKESYRE HUDPLEJE

Læs videre for at lære mere om mælkesyre, hvordan den anvendes i hudplejeprodukter, hvor den stammer fra og hvilke fordele den har.

HVAD ER MÆLKESYRE?

Og hvor kommer mælkesyre fra?

Mælkesyre er en stor molekyle i familien af frugtsyrer, kendt som Alpha Hydroxy Acids (AHAs). Den minder om glykolsyre, men er en større molekyle, som derfor ikke trænger lige så dybt ind i huden. Den findes naturligt i kroppen samt i mælkeprodukter såsom mælk og anvendes mange steder i verden i hudpleje.

Mælkesyre virker eksfolierende uden friktion. Det gør den ved at nedbryde og opløse strukturen på døde hudceller  uden at medføre følsom hud. Mælkesyren lægger sig i de yderste hudlag, hvorfra den løfter og fjerner døde hudceller, så huden virker lysere og mere jævn. Samtidig giver syren fugt til de ydre hudlag.

MÆLKESYRE HUDPLEJE: HVORDAN VIRKER DEN?

Mælkesyre anvendes som ingrediens i hudplejeprodukter, der kan købes i butikkerne eller som anvendes i intensive professionelle hudplejebehandlinger. Det gælder fx kemisk peeling med mælkesyre, hvor hudens yderste lag fjernes for at give plads til en glat og frisk hud. Mælkesyre er mildere end andre syrer, der anvendes i hudplejeprodukter, idet den kun trænger ind i de ydre hudlag. Derfor er mælkesyre en populær hudplejeingrediens til personer med følsom hud, der ellers skal være forsigtige med at anvende slibende peelinger og eksfolierende midler i deres hudplejerutine. Hvis du tidligere har prøvet andre AHAs og synes de var for hårde ved huden, så prøv den mildere mælkesyre.

5 fordele ved mælkesyre hudpleje

Eksfolier

Mælkesyre opløser de bindemidler, der binder de døde hudceller til hudoverfladen. Syren hjælper med at løfte og fjerne de døde hudceller, så huden efterlades strålende og ensartet.

5 fordele ved mælkesyre hudpleje

Fugter

Mælkesyre er unik i forhold til de øvrige AHA-syrer, idet den hjælper med at forbedre hudens naturlige fugtbalance, så huden kan holde sig hydreret længere.

5 fordele ved mælkesyre hudpleje

Færre rynker

Mælkesyre stimulerer produktionen af kollagen, hvilket hjælper med at mindske fine linjer og rynker, så din hud ser fyldigere og fastere ud.

5 fordele ved mælkesyre hudpleje

Mindsker akne

Da mælkesyren ikke virker slibende, er den god til at fjerne akne, idet den eksfolierer og renser porerne uden at irritere huden.

5 fordele ved mælkesyre hudpleje

Fremmer celleomsætning

Mælkesyre eksfolierer døde hudceller væk og stimulerer hudcellernes fornyelse, hvilket giver en strålende og blød hud.

HVOR OFTE SKAL DU BRUGE MÆLKESYRE TIL HUDEN?

Selvom mælkesyre er en mild AHA, så skal du undgå at bruge den for tit. Hvis syren er i din ansigtscreme, ansigtsvask eller rens, så kan du sagtens anvende produkterne og nyde godt af deres fordele dagligt. Men hvis du anvender en mælkesyrepeeling, så skal du uanset hudtype kun anvende den én til to gange om ugen.

Hudplejeprodukter med mælkesyre:


NIVEA ansigtspleje til følsom hud

Prøv NIVEAs ekstra milde produkter til pleje af følsom hud:

NIVEA Purify Rice Scrub indeholder særlige ingredienser til mildt at rense og eksfoliere huden, så den fremstår ren, blød og klar. Den plejende formulering er velegnet til tør og følsom hud.

NIVEA Daily Essentials Sensitive Day Care med SPF 15 blødgør i dybden og giver fugt i op til 24 timer, samtidig med at den beskytter hudens naturlige fugtbalance, men mindsker rødmen, stramhed og tørhed. På samme måde understøtter NIVEA Essentials 24H Moisture Boost Soothe Night Cream hudens naturlige fugtbalance i løbet af natten og beskytter den, så du kan fuldende din 24-timers hudplejerutine.