ER KREATIN GODT FOR HUDEN?

HVAD GØR KREATIN?

Kreatin produceres naturligt i kroppen, hvor det bl.a. hjælper med at mindske aldringstegn, men efterhånden som vi bliver ældre, bliver produktionen langsommere. Derfor tilfører mange det via deres hudpleje.

HVAD ER KREATIN?

Og hvad gør kreatin?
kreatin for huden

HVAD GØR KREATIN?

Kreatin er et stof, som kroppen producerer og som omdannes i leveren, nyrerne og bugspytkirtlen, hvorfra det bevæger sig rundt i kroppen og giver energi til cellerne. Det lagres primært i skeletmuskulaturen, men findes også i hjernen. Kreatin er vigtig for tilførslen af energi og for cellernes funktion - inklusiv de celler, der findes i huden. Derfor er det vigtigt at genopbygge mængden af kreatin i huden efterhånden, som vi bliver ældre og den naturlige produktion af kreatin falder. Dette kan gøres ved at påføre kreatin topisk på huden i form af cremer, olier og body lotions, så aldringstegn, såsom rynker og fine linjer, kan bekæmpes.

Læs mere om anti-aging hudpleje.

ER KREATIN GODT FOR HUDEN?

Svaret er kort og godt, ja. På samme måde som kreatin giver energi til kroppen, har det en positiv effekt, når det smøres på huden.

  • Ved at anvende kreatin i en ansigtscreme eller lotion boostes hudcellernes genopbygning og udbedring, hvilket er med til at bekæmpe aldringstegn, minimere fine linjer og rynker og hjælpe dig på vej til en strålende hud med fornyede hudceller.
  • Kollagen er vigtigt for vores hud, og det er især vigtigt, når huden ældes. Kollagen giver nemlig vores hud et fyldigt og ungdommeligt udseende. Uden energi til hudcellerne vil kollagenlagrene blive tømt, og huden vil begynde at miste sin elasticitet og blive slap.
  • Kreatin er også med til at behandle hyperpigmentering, idet den øgede celleudskiftning hjælper med at reparere de kedelig pletter i huden og give plads til nye hudceller.
  • Ved at tilføre din hud produkter beriget med kreatin er du ikke blot med til at mindske aldringstegn, men øger også indholdet af vand i cellerne. Så når indholdet af intracellulært væske går nedad, kan du øge det ved hjælp af kreatin og opnå en hud, der er fugtet og ser sund ud.
  • Nogle studier har fundet ud af, at kreatin også kan være med til at beskytte hudens DNA mod UV-skader. Læs mere om solskader.

HVAD GØR KREATIN ELLERS?

Takket være kreatins evne til at genopbygge energi, har den også en række andre fordele for huden:

ANDRE FORDELE VED KREATIN

  1. Hjælper musklerne med at producere mere energi. Hvis det tages som kosttilskud kan det anvendes til forbedre din præstation ved højintensitetstræning. 
  2. Hjælper med at bygge muskelmasse, idet det stimulerer en række af de processer, som er nødvendige for at få musklerne til at vokse.
  3. Forbedrer din præstation ved træning - det gælder udholdenhed, ballistisk styrke, kraft, restitution, og hjernens ydeevne.
  4. Studier har endda vist, at kreatin har en positiv virkning på Parkinsonsyge, idet det bidrager til at mindske faldet i dopamin i hjernen, der ellers er årsagen til sygdomssymptomer.
  5. Kreatin kan mindske sløv- og træthed, idet det giver ekstra energi til hjernen.

NIVEA & KREATIN I HUDPLEJE

Mange af de anti-aging hudplejeprodukter, som vi tilbyder hos NIVEA, indeholder super-ingrediensen kreatin på grund af dens mange velgørende egenskaber for huden.
creatine in anti aging products
Q10 POWER ANTI-WRINKLE + FIRMING EYE CREAM
Takket være sit indhold af de to power-ingredienser kreatin og Q10, der virker udglattende og opstrammende på rynker, giver NIVEA Q10 Power Anti-Wrinkle + Firming Eye Cream dig et mere ungdommeligt ansigt. Q10 er en stærk antioxidant, der naturligt produceres i kroppen og som anvendes i NIVEA hudplejeprodukter på grund af sin anti-aging virkning.
creatine in anti aging products
Q10 POWER ANTI-WRINKLE +FIRMING NATCREME
NIVEA Q10 Power Anti-Wrinkle +Firming Regenerating Natcreme er en dybdevirkende natcreme med Q10 & et højere indhold af kreatin end nogen andre produkter. Den virker i løbet af natten, hvor den fugter huden i dybden og efterlader den synligt glattere og fastere.