kløe på kroppen

Kløende hud kan skyldes flere forskellige ting. Lad os kigge på nogen af de mest almindelige årsager til kløe på kroppen.

HVAD SKYLDES EN KLØENDE HUD?

Allergier: Allergiske reaktioner kan ofte give kløende hud. De kan udløses af tilsætningsstoffer, parfume og fortykningsmidler i kosmetiske produkter. Visse materialer, som fx uld og polyester, kan også medføre en allergisk reaktion. Høfeber kan give hudkløe afhængigt af allergiens sværhedsgrad.

Barbering: Hårfjerning giver små rifter i din hud. Hvis disse bliver betændte, så kan det medføre kløende hud. Hvis du anvender et sløvt barberblad, kan håret dreje sig og sætte sig fast under huden, hvilket kan føre til indgroede hår og medfølgende kløe. Hvis du synes, at dine ben klør efter barbering, så kan det også være fra friktionen og kontakten med dit tøj. Når tøjet berører benene kan det således give ømhed og rødmen.

Sved: Akkumuleret sved i armhulen og mere intime områder er gode vækstbetingelser for bakterier, hvilket kan give ekstra kløende hud. Chafing opstår som regel, når dit sved sætter sig fast i tøjet, hvilket kun gør situationen værre.

HVORFOR HAR JEG KLØENDE HUD?

Tør eller følsom hud: Det kolde vejr kan medføre, at din hud bliver dehydreret om vinteren. Skællende hud kan forekomme i dit ansigt og på din krop, og tør hud kan føre til kløe på kroppen, hvis din krop ikke får den fugt, den har brug for. Varme kan ligeledes dehydrere din hud via væsketab, idet din krop har brug for at producere mere sved for at regulere din kernetemperatur. Sart hud kan blive betændt efter barbering, og berøring med kemikalier i renseprodukter kan udtørre din hud.

Hudlidelser: Nogle hudlidelser, fx eksem og psoriasis kan give kløende hud. Eksem kan medføre, at nogle større hudområder blive tørre, ømme og klør, mens psoriasis giver områder med skællende, rød hud, hvor hudcellerne prøver at erstatte sig selv på kort tid (3-7 dage) og ikke som normalt gradvist (3-4 uger).

KLØENDE HOVEDBUND

HVORFOR HAR JEG KLØE I HOVEDBUNDEN?

Hvis du har kløe i hovedbunden, er det højst sandsynlig skæl, en tilstand der giver hvide og gulige flager af døde hudceller i hovedbunden. Skæl menes at kunne skyldes flere ting, herunder overvækst af svamp, stress, hormoner og forarbejdede fødevarer, og det rammer omkring halvdelen af den voksne befolkning; det gælder især mænd. Fornemmelsen af kløe kan også skyldes en sart hovedbund.


SÅDAN BEHANDLES HUDKLØE

Kløende hud ledsages ofte af rød, tør og øm hud, hvorfor det er så vigtigt, at du sikrer dig, at din hud får al den fugt, den har brug for. Vi tilbyder en række produkter, der er specielt udviklet til følsom hud: de er udført med lindrende formuleringer uden parfume og alkohol for at undgå uønskede hudreaktioner og dehydrering.

SÅDAN BEHANDLES KLØE PÅ KROPPEN

Hvis din hudkløe skyldes en sygdom, som eksem eller psoriasis, så kan en række blødgørende cremer mindske tørhed, revner og kløe. Vi anbefaler, at du anvender vores klassiske blødgørende NIVEA Body Lotion Repair & Care, der giver din krop effektiv fugt i op til 72 timer. Hvis du har mere alvorlige symptomer, anbefaler vi, at du konsulterer din læge.

Tag kun korte bade og skyl dig med lunkent vand, hvis du vil undgå at udtørre din hud. Læs vores eksperters råd til det perfekte brusebad. Hvis din hud er følsom over for badeprodukter med kemikalier, så skift dem ud med en showergel eller kropsvask til følsom hud og uden parfume, som fx NIVEA Rich Nourishing Body Milk. Den indeholder mandelolie, der er perfekt til tør hud og virker plejende på blandt andet solskader. Sørg for at prøve vores NIVEA Men Sensitive Shower Gel, der heler og plejer huden ved hjælp af bambusekstrakt og er rig på aminosyrer, som beskytter huden mod miljøskader.

SÅDAN STOPPES KLØENDE HUD

Prøv at vælge løst tøj, der ikke er lavet af syntestiske materialer. Bomuld er det bedste, da det er blødt for huden og sjældent giver hudirritationer.

Hvis du døjer med kløende hud efter barbering, så prøv vores NIVEA Men Sensitive Cool Shaving Gel, som  smører din hud og dine ansigtshår, så skraberen let kan glide hen over huden. Hvis du har hudkløe, anbefaler vi, at du anvender barbergel fremfor barberskum, da gelen ofte giver huden et mere beskyttende lag. Når du er færdig med barberingen, så smør huden med NIVEA Men Sensitive After Shave Balm  for at give den kløende hud den lindring, den har brug for efter barbering.

Det er vigtigt at beskytte dit ansigt, og vi anbefaler, at du bruger solcreme hele året rundt: Uanset årstid finder UV-strålerne vej til din hud, hvor den udtørrer den og får den til at aldres tidligt. Vores Q10 Energy Healthy Glow Day Cream SPF15 giver en let, ikke fedtende beskyttelse mod solens stråler. Den indeholder E-vitamin, der styrker huden og neutraliserer de frie radikaler, som ellers fremskynder hudens aldring.

Hvis du vil være på den helt sikre side, kan du også anvende en solcreme med højere solfaktor: SPF30 blokerer for 97 % af solens UVB-stråler. NIVEA SUN Protect & Dry Touch Cream-Gel SPF30 giver effektiv solbeskyttelse i en let formulering, der absorberes i huden med det samme uden at efterlade den fedtet, mens vores udvalg af solcremer & solsprays giver beskyttelse mellem SPF 30 til 50+. Vi anbefaler, at du smører dig med solcreme hver anden time for at opnå de bedste resultater.