Kamille til huden

Kamille virker plejende på din hud. Læs mere om kamille, dens fordele for huden og NIVEAs produkter med kamilleekstrakt

Hvad er kamille?

Kamille er egentlig en margueritlignende blomst, der er mest kendt for sin anvendelse som te. Kamillete har en række egenskaber, der gavner din krop. Kamillete er kendt for at virke afslappende og give en bedre søvn, samtidigt med at den kan bekæmpe betændelsestilstande.

Hvad er kamillecreme godt for?

  1. Bekæmper aldringstegn - Kamilleblomsten er fyldt med antioxidanter, der er kendte for at kunne bekæmpe de oxiderende miljøpåvirkninger, som får dig til at se ældre ud. Dermed kan kamille i hudplejen være med til at forebygge aldringstegn. Så kamille er ikke blot god som te, men også vigtig i hudplejeprodukter!

  2. Antiinflammatorisk - Kamille har vist sig at have let helende, antiinflammatoriske og endda svampehæmmende egenskaber. Det er gavnligt for personer med sart hud eller bumser, som ønsker et produkt, der ikke irriterer huden eller lægger sig som et ekstra lag, der kan tilstoppe porerne.

  3. Fremmer en strålende hud - Kamille er med til at fremme en sund og strålende hud. Den fugter i dybden og lindrer betændt hud.

  4. Bedre absorbering - Kamille er en vigtig komponent i hudpleje, idet den ikke blot indeholder ingredienser, der fremmer en sund og velfugtet hud, men også gør det lettere for huden at absorbere og dermed forbedre virkningen af hudplejeprodukterne.

  5. God som pleje efter eksfoliering: Kamilles let helende egenskaber gør den velegnet som hudpleje til ansigtet, især efter eksfoliering.

Kamillecreme - Naturally Good

NIVEA Naturally Good er en serie med 99% naturlige ingredienser, blandt andet økologisk kamille. Fx NIVEA Naturally Good Sensitive Day Cream med økologisk kamilleekstrakt, specielt udviklet til følsom hud.

100% behagelig formulering med økologisk kamille
Lindrer hudirritationer og mindsker tydeligt rødmen
Giver huden fugt i 24 timer
Øjeblikkelig lindring af stramhed

Se hele Naturally Good produktlinien.

Kamillete

Vi har talt om, hvorfor kamille er fantastisk for huden og hvordan det hjælper at smøre på topisk. Men kamille har også andre fordele. Kamillete har flere gode virkninger, uanset om du har drukket det i masser af år eller først har tænkt dig at begynde nu.  

Fordelene ved at drikke kamillete

- Den mest kendte er, at den virker afstressende og afslappende. Kamillete hjælper til en bedre søvn og er også kendt for at mindske angst.
- Ligesom kamille i hudpleje, så indeholder kamillete kemiske forbindelser, der kan mindske betændelsestilstande
- Forskning har vist, at kamillete kan hjælpe mod symptomer på forkølelse
- Der har længe været beviser, der tyder på, at kamillete holder hjertet sundt ved at mindske stress og angst, men noget peger også på, at det påvirker kolesterolniveauet positivt
- Kamillete kan være med til at sænke blodsukkerniveauet

Husk altid at tage kontakt til din læge, hvis du har brug for hjælp med stress, hjerte, blodsukker eller lignende!