lady with tanned arms held in front of her

Hvordan smøre selvbruner

Vores selvbrunerguide fortæller dig, hvordan du smører dig med selvbruner, så du kan nyde en pletfri, langvarig og flot sommerglød uden at have været i solen.

SÅDAN SMØRES SELVBRUNER PÅ

Det kan virke svært og tidskrævende at smøre selvbruner på, hvis du ikke er vant til at anvende selvbruner. Selvbruner og gradvise selvbrunere er forskellige måder at få en sommerglød på. Det er forskellige typer selvbrunere, der påføres på hver sin måde. Så hvad enten du ønsker en solfri sommerglød på ryggen eller på hænderne, så giver vi dig de bedste tips til, hvordan du påfører selvbruner og let og enkelt opnår en smuk sommerglød.
NIVEA SELVBRUNERTIPS

1. Første vigtige skridt er at forberede din hud

  • Eksfoliering - din hud skifter hele tiden hudceller for at give plads til nye hudceller på hudoverfladen. Ved at eksfoliere huden med en mild skrubbecreme eller en skrubbehandske i badet, fjerner du de døde og trætte hudceller. Dette fremmer hudens naturlige udskiftningsproces mod en ny, smidig og frisk hud. Med eksfoliering mindskes desuden antallet af hudceller, der kan sætte sig fast på hudoverfladen. Eksfoliering skal derfor altid være det første skridt, inden selvbruner påføres. Hvis du ikke eksfolierer de døde hudceller væk, kan selvbruneren samle sig i skjolder ved de ru hudområder. Forestil dig, at huden er et helt blankt lærred, du skal male på - det vil du gerne have er så fri for døde hudceller som muligt.

  • Bad - det er mest skånsomt at eksfoliere huden i badet, når det varme vand har gjort huden blød og smidig. Smører du selvbruneren på lige efter at have været i bad, vil fugten blive lukket inde i huden, og det vil være nemmere at få en jævn og pletfri farve end på en tør hud. Hvis du anvender en bodylotion med selvbruner som fx NIVEA Gradual Tan + Q10, vil du opnå en smuk sommerglød, når du smører den på lige efter badet, så den holder på fugten.

    NIVEA Creme Peeling er en skrubbecreme, der er rigtig god at anvende, inden du smører dig med selvbruner. Den er takket være sit indhold af eksfolierende mikropartikler og perler med E-vitamin mild mod huden og har plejende egenskaber, der efterlader din hud blød og strålende.
brunette lady showring in preparation for applying fake tan
lady rubbing fake tan into her legs
NIVEA SELVBRUNERTIPS

2. Brug en handske, når du smører dig med selvbruner - og brug hænderne, når du smører dig med gradvise selvbrunere

Påføring af selvbruner: en handske hjælper dig med at opnå en jævn farve, idet selvbruner er koncentreret og viser sig med det samme på huden. Brug samtidig handsken til at beskytte dine hænder, så du ikke risikerer at få alt for meget selvbruner på håndfladerne. Den bedste måde at tage selvbruner på med handske er i lange, fejende bevægelser, der fordeler produktet jævnt. Cirkulære bevægelser kan få selvbruneren til at samle sig i skjolder.

Påføring af gradvise selvbrunere: brug altid dine hænder til at påføre gradvise selvbrunere. De fungerer nemlig på samme måde som din daglige bodylotion og er designet til at opbygge farve naturligt og gradvist. Hvis du anvender en handske til den gradvise selvbruner, vil alt for meget af produktet blive absorberet i handsken, og du risikerer en ujævn påføring, der kan give striber og skjolder. Det skønne ved NIVEAs gradvise selvbruner er, at det er en fugtighedscreme, som indeholder små dråber af gradvis selvbruner, så den kan anvendes som erstatning for din normale dagcreme. Den er nem at smøre på, og kræver i modsætning til almindelig selvbruner ikke en særlig stor indsats for at opnå en pletfri solbrun farve. NIVEA gradvis selvbruner giver øjeblikkelig fugt til huden, virker opstrammende og forbedrer hudens elasticitet takket være indholdet af det kraftige indholdsstof Q10. Din hud efterlades fugtet med en smuk glød uden skjolder.

NIVEA SELVBRUNERTIPS

3. Hvordan få bedste resultat med selvbruner

Det sværeste sted at påføre selvbruner er på ryggen. Det er svært selv at nå om på ryggen og samtidig er det en stor flade, hvor det er vigtigt at undgå skjolder. Den nemmeste mulighed er at få en ven eller et familiemedlem til at hjælpe dig. Men dette er ikke altid en mulighed, så læs nedenstående selvbrunertips for hvordan du så nemt som muligt smører selvbruner på ryggen:

- Start oppefra - det er bedst at arbejde oppefra og ned, når du smører din krop med selvbruner og vil sikre dig en ensartet dækning uden ""helligdage"" - og din ryg er ingen undtagelse. Arbejd dig metodisk nedad ryggen og brug hænderne, hvis du anvender en gradvis selvbruner eller en handske, hvis du anvender almindelig selvbruner.

- Brug større mængder - det er ret usandsynligt, at du vil kunne være lige så grundig, når du smører selvbruner på ryggen, som på resten af kroppen. Derfor er det en god ide at bruge større mængder af produktet, så du har mulighed for at smøre det mere jævnt ud og der er nok til at nå rundt til alle områder. Det er især en god metode, hvis du bruger en gradvis selvbruner, da den nemt absorberes i huden.

Kun ved brug af almindelig selvbruner: Brug noget med et langt håndtag og sæt en handske på for enden - på samme måde, som når du bruger en loofah-natursvamp til at vaske dig på ryggen i badet. Hvis du ikke har særligt fleksible skuldre, så er det en god ide at anvende noget med længere rækkevidde. Det kan være noget så simpelt som en træske, der kan give dig større rækkevidde, så du også kan komme rundt til de steder, der kan være svære at nå.
lady massaging fake tan into her shoulder with one hand
fake tanned hands in a heart shape
NIVEA SELVBRUNERTIPS

4. Sådan påfører du selvbruner på hænderne

Hænderne er det sidste sted, du skal smøre med selvbruner eller gradvis selvbruner, da du skal bruge hænderne enten i en handske eller direkte på huden, når du smører resten af kroppen. Du vil ikke starte med hænderne, da der vil være for stor sandsynlighed for, at de får skjolder. Dine hænder er trods alt et af de mest synlige områder af kroppen, så det gælder om at give dem en strålende og jævn farve:

  1. Klem din hånd sammen i en klolignende position og arbejd dig fra håndleddet og ned til fingerneglene i en glidende bevægelse - dette vil sikre, at selvbrunerproduktet ikke samler sig omkring knoerne.

  2. Hvis du anvender en gradvis selvbruner, så vask dine håndflader med en mild sæbe efterfølgende, da dine håndflader absorberer produktet hurtigere end andre steder på kroppen.

NIVEA Gradvis Selvbruner - Den er nem at påføre

NIVEA Gradual Tan Lotion indeholder Q10, der er et kraftigt anti-aging indholdsstof. Det betyder at produktet sørger for, at huden fugtes, opstrammes og får en øget elasticitet samtidig med, at den opnår en naturlig, strålende glød. Den giver øjeblikkelig fugt og udglatter og opstrammer huden efter blot 10 dages anvendelse. Det er nemt at lære at påføre selvbruner, når du anvender en gradvis selvbruner, da den kan erstatte din normale dagcreme. Formuleringen passer til lyse og mellem hudtoner. Den indeholder små dråber af gradvis selvbruner, som sikrer en jævn fordeling uden skjolder, så du opnår en flot, langvarig og naturlig farve. Den har desuden en frisk, sommerlig duft af rose, jasmin, fersken og blomme blandet med noter af bergamotte, grønt og violblade, så du undgår den ubehagelige søde duft, som andre selvbrunere kan have.
NIVEA gradual tan product