HVORDAN MAN TAGER ET BAD

Alt du har brug for at vide om brusebad og hvordan du bedst vasker din krop, så du får allermest ud af dine baderitualer.

HVORDAN MAN TAGER ET BAD

Hvor svært kan det være at tage et brusebad? For de fleste af os er brusebadet en daglig rutine, som vi sjældent tænker nærmere over. Men det perfekte brusebad handler om mere end at blande sæbe og shampoo med vand. Det efterlader dig helt ren med en blød, strålende, fugtet hud og skinnende hår. Med det perfekte brusebad kan du også være med til at spare en masse liter vand og sænke dit energiforbrug.

Her finder du vores trin til, hvordan man tager et bad:
Hvordan man tager et bad

Trin 1: Find den rigtige vandtemperatur

Hudlæger anbefaler, at du tager bad i varmt, nærmest lunkent vand.
Meget varme bade kan fjerne hudens naturlige olie og udtørre den.
Tjek temperaturen på dit håndled, inden du træder ind i badet. Dette vil give dig en bedre indikator af temperaturen, end hvis du tester med fingrene.
Hvis du kan holde det ud, så hop ind i badet, så snart du tænder for vandet. Så sparer du på vandet (og tiden).
Hvordan man tager et bad

Trin 2: Sådan vasker du din krop

Skyl dig inden du påfører sæbe eller bodyshampoo
Hvad du vælger at vaske din krop med afhænger af, om du foretrækker sæbe eller bodyshampoo, hvilken tid på dagen du bader og hvilke dufte du kan lide. 

Måske er du mest til klassiske dufte såsom NIVEA Creme Care Shower, eller foretrækker du den forfriskende frugtduft i NIVEA Cream Starfruit Shower, der er som en sprudlende morgenvækning? 
  
Hvad end du vælger, så pres eller gnid lidt sæbe eller bodyshampoo på en vaskeklud, loofah, eller i dine hænder og lad det skumme op på din krop. Start med nakken og skuldrene, inden du bevæger dig nedad. 

Glem ikke dine ben og sørg for at komme sæbe og vand ind imellem dine tæer.
Hvordan man tager et bad

Trin 3: Skyl ordentligt efter

Det er vigtigt, at du altid skyller dig ordentligt i brusebadet.
Sørg for at skylle alle rester af sæbe og bodyshampoo væk, idet sæberester kan udtørre huden. 
Drej dig rundt under brusehovedet og gnub de indsæbede områder med dine hænder, så du sikrer dig, at alt det resterende skum og snavs skylles af. Eller hvis du har en aftagelig bruser, så tag den ned og skyl de indsæbede områder grundigt.
 
Hvis du synes, at det er svært at nå om på ryggen, så kan du overveje at investere i en børste med langt skaft. Dermed er du sikker på, at hver en del af dig bliver skrubbet ren.
Hvordan man tager et bad

Trin 4: Vær grundig med shampooen

Tryk den ønskede mængde shampoo ud i hænderne og fordel den overalt i hoved, inklusiv i nakken. 
Hvor meget shampoo du skal bruge, afhænger af hvor tykt og hvor langt dit hår er.  
Sørg for at massere shampooen godt ind i hovedbunden i minimum 30-60 sekunder, inden du skyller håret. 
Hvis dit hår er særligt snavset, så kan du vælge at vaske det to gange (tip: en indikator er, at snavset hår ikke skummer så let). 
Ved at massere din hovedbund er du ikke blot sikker på, at du kommer helt ned til rødderne, hvor håret oftest er mest fedtet. Det er også med til at booste blodcirkulationen, som kan stimulere hårets vækst (og som føles rigtigt rart).
Hvordan man tager et bad

Trin 5: Skyl dit hår med køligt eller koldt vand

Varmt vand udtørrer hår og hud, så skyl dit hår og din krop med et skud dejligt koldt vand (så koldt som du kan holde ud), inden du træder ud af badet.
Køligt vand hjælper med forsegle balsam i hårsækkene og fremmer blodgennemstrømningen i kroppen, hvilket giver den ultimative opvågning.
Hvordan man tager et bad

Trin 6: Smør dig med fugtighedscreme (næsten) med det samme

Tør dig let med håndklædet, inden du smører dig med bodylotion. Du skal ikke være drivvåd, men en fugtig hud hjælper med at forsegle fugten i huden og sikrer, at du får mest muligt ud af din bodylotion.

Hvis du ikke har særlig meget tid, så anvend en bodyshampoo, der kombinerer dybderens og fugt, fx NIVEA Shower Oil Natural.

Hvordan man tager et bad: "dos and don’ts"

Do: Tag kortere bade. Ved at forkorte dit bad med et minut kan du hjælpe miljøet og din vandregning. Kortere tid i badet er også godt for din hud; for lange bade kan give dig tør og kløende hud.

Do: Tænk over din hygiejne i badet. Hvordan du vasker din krop, om det er med hænderne, en svamp eller en vaskeklud, er dit eget valg. Men husk at våde svampe og vaskeklude kan danne grobund for bakterier og mug, så sørg for at  de får lov til at blive helt tørre og udskift dem ofte. (Tip: Lugten af våd hund fra dine håndklæder og vaskeklude indikerer ophobede bakterier.)

Do: Børst dit hår, inden du vasker det. Balsam alene kan ikke fikse dit filtrede hår. En udluftningsbørste er rigtig god at bruge - denne har mellemrum mellem børstehårene, så luften kan passere.
Don’t: For varmt vand udtørrer din hud. Hvis din hud føles tør og kløende efter badet, så brug en bodyshampoo med olie, såsom Naturally Good Cotton Flower Shower eller Naturally Good Honey Suckle Shower. Vores formuleringer med 98 % indholdsstoffer af naturlig oprindelse og beriget med arganolie og E-vitamin efterlader huden fløjlsblød og glat uden at gøre den fedtet.

Don’t: Overskrubbe. Eksfoliering hjælper med at fjerne døde hudceller og fremme en ny celledannelse, men pas på med at overdrive. Eksfolier en til to gange om ugen for at undgå at irritere huden. Vær især forsigtig når du lige har barberet huden (der også er en slags eksfoliering).