Itchy Armpits

HVAD SKYLDES KLØE I ARMHULEN?

Det er noget mange af os oplever, og det kan være meget frustrerende. Her kan du læse, hvad kløe i armhulen skyldes, og hvordan du kan dulme den.

HVORFOR KLØR JEG I ARMHULEN?

ÅRSAGER TIL KLØE I ARMHULEN

Armhulen er et af kroppens følsomme områder. Det er derfor ikke nogen overraskelse, at armhulerne kan blive irriterede. Vi har her sammenfattet, hvad der kan give kløe under armene, så du kan finde ud, hvorfor netop dine armhuler klør.

ÅRSAGER TIL KLØE I ARMHULEN

VARMEUDSLÆT I ARMHULEN

Når kroppen sveder, blandes sveden med det snavs, der har samlet sig på din hud i løbet af dagen, og det kan få det til at klø. For at undgå dette skal du jævnligt vaske dig under armene, så de stoffer, der forårsager kløen, vaskes væk. Når du kommer ud af brusebadet, skal du sørge for at tørre dig grundigt i armhulerne ved at duppe området. Undgå at gnubbe. Når du træner, skal du have løst tøj på, så dine armhuler kan ånde, og der ikke er noget, der gnubbes opad huden.

ÅRSAGER TIL KLØE I ARMHULEN

BAKTERIER

En anden grund til at holde sine armhuler fugtede men ordentligt tørre efter brusebadet er for at undgå infektioner og svamp i armhulen. Når din hud er våd, har bakterier meget nemmere ved at dannes og sprede sig. Når først dette sker vil din hud være mere modtagelig over for infektioner, der kan give udslæt og kløe i armhulen.

ÅRSAGER TIL KLØE I ARMHULEN

BARBERING

Barbering - når du barberer dig er det nemt at begå fejl, der allesammen kan medføre kløe i armhulen. Her er nogle enkle råd til, hvordan du kan undgå kløe under armene efter barbering:

  • Brug ikke dit barberblad mere end 7 gange, da bladene blive sløve, så du er nødt til at skrabe henover det samme område flere gange
  • Tørbarber dig aldrig - din hud kan godt lide fugt, så det er en rigtig dårlig ide at lade barberbladet glide henover huden, når den er tør. Barber dig, når du er i brusebad eller karbad, da det varme vand blødgører hårsækkene og gør det nemmere at barbere sig, samtidigt med at huden holdes fugtig og glad.
  • Anvend creme der er særligt udviklet til barbering - den er sammensat, så den plejer dine armhuler og gør barbering så mild som mulig.
  • Barber ikke dine armhuler for ofte - din hud har brug for tid til at komme sig, især hvis du har kløe eller udslæt i armhulen, vil fortsat barbering bare irritere huden.

Itchy armpits detergent

ÅRSAGER TIL KLØE I ARMHULEN

VASKEPULVER

Vaskepulver indeholder flere forskellige typer sæber, der er sammensat, så de kan fjerne hårdføre pletter og snavs på tøjet. Derfor indeholder de ofte kraftige kemikalier, som får din hud til at reagere med bl.a. kløe under armene. Prøv at skifte til naturligt, uparfumeret vaskepulver uden blegemiddel, da dette ofte er synderen, der giver irritation.

ÅRSAGER TIL KLØE I ARMHULEN

SART HUD

For nogle mennesker er det dog lidt mere kompliceret, da de har hud, der ikke blot irriteres af kemikalier, men også reagerer på fx deodoranter. For at undgå kløe under armene, når du har sart hud, skal du anvende deodoranter uden parfume og allerhelst også uden aluminium, da dette stopper dine porer til for at undgå sved. Lad i stedet din hud ånde og mindsk kløen i armhulen.

ÅRSAGER TIL KLØE I ARMHULEN

SÆBE

Nogle sæber indeholder stærke og skrappe kemikalier, der kan gøre din hud tør og irriteret. Det gælder især sarte områder som for eksempel dine armhuler. Undgå shower gels og sæber med stærk parfume og farvestoffer, da det kan fremprovokere hudirritationer og give kløe i armhulen. Anvend i stedet renseprodukter med naturlige ingredienser, som plejer og lindrer huden. Tag et kig på udvalget af NIVEA Shower Gels og find den, der passer perfekt til dig.


HVORDAN NIVEA KAN AFHJÆLPE KLØE UNDER ARMENE

Alle ingredienserne i NIVEAs produkter er designet til at pleje og tage sig kærligt af din hud. Prøv disse produkter, hvis du døjer med kløe eller udslæt i armhulen:

NIVEA PURE & SENSITIVE ROLL-ON

Denne deodorant indeholder hverken alkohol eller parfume, men hjælper med at holde dine armhuler fri for irriterende stoffer, der er skyld i kløe under armhulen.

NIVEA FRESH NATURAL

Denne deodorant tørrer hurtigt og indeholder ingen aluminium, hvorfor den ikke stopper dine porer til!

Det er generelt en god ide at holde huden fugtet. Det gælder ikke blot for at undgå kløe i armhulen, men også for at undgå aldringstegn og tør hud på kroppen og i stedet holde huden velplejet og tilfreds. Prøv NIVEA Smooth Caring Body Lotion for at holde huden dejligt fugtet.