DAGCREMER

Dagcremer er en vigtig del af morgenrutinen. Men hvorfor er det vigtigt at bruge dagcreme, og hvad er den bedste dagcreme til netop din hud? Læs vores guide om dagcremer og find ud af, hvad de gør godt for.

HVAD ER DAGCREME?

Dagcremer er lette cremer, der er særligt designet til at pleje din hud i løbet af dagen. Det er normalt at have dagcremer med solfaktor og masser af fugt, som kan holde din hud hydreret og beskyttet imod solens negative virkninger.

De bedste dagcremer er normalt lette i konsistensen og optages hurtigt i huden, så du uden problemer kan tage makeup på efterfølgende. Du skal følge rækkefølgen tynd-til-tyk om morgenen, Det vil sige, at du skal påføre dagcreme, efter du har renset og opfrisket huden med en rensecreme og toner.

HVORFOR BRUGE DAGCREME? - FORDELE VED DAGCREME

En god dagcreme beskytter din hud mod daglige stressfaktorer. Den plejer din hud og lindrer den mod irritationer fra makeup; dagcremer er kort sagt din huds beskytter i løbet af dagen. Hvorfor skal du bruge dagcreme:

Fördelar med Dagkräm
 • Beskyttelse. I løbet af dagen udsættes vores hud for forurening, røg i luften og sollys. Disse faktorer kan have en negativ effekt på din hud, som en god dagcreme er med til at beskytte dig mod. Anvend en dagcreme med solfaktor om morgenen, og du vil beskytte din hud mod UV-lys og dermed sikre, at den kan bevare sin elasticitet, og forsinke aldringsprocessen.
   
  De fleste af de bedste dagcremer indeholder antioxidanter som C-vitamin og E-vitamin. Antioxidanterne beskytter din krop mod negative miljøpåvirkninger, der får din hud til at aldres. Det gælder forurening, pesticider, alkohol m.fl.
   
  Vores hud er konstant udsat, især hvis du bor i storbyen. Dagcremer virker som et beskyttende lag, der holder vores hud elastisk, ung og smuk.
   
 • Fugt. Dagcremer virker som et fugtende lag. De fugter huden og får den til at se glat, sund og ung ud. Desuden har godt fugtet hud en styrket naturlig barriere og giver fastere hud. Det betyder, at du er bedre forberedt på de miljømæssige faktorer, der kan skade din hud i løbet af dagen. 
   
 • Andre fordele. Udover at beskytte og fugte har dagcremer flere andre gode egenskaber. Du kan for eksempel finde dagcremer, der indeholder særlige ingredienser, som kan hjælper med at gøre porerne mindre. Eller dagcremer der fokuserer på antiaging og ved hjælp af Q10 giver din hud et antirynke-boost. Andre giver ekstra fugt, virker opstrammende eller udglattende.

HVILKEN DAGCREME ER DEN BEDSTE TIL DIN HUD?

Alle mennesker har forskellig hud med forskellige behov for pleje. Se hvilken dagcreme der passer bedst til netop din hudtype nedenfor:
Sart hud
Hvis du har sart hud og døjer med en ubehagelig fornemmelse af, at huden strammer, så vil en meget let og mild dagcreme, der passer til din huds ph-værdi, være den bedste. NIVEA Daily Essentials Sensitive Day Care giver masser af fugt og virker beroligende på sart hud. Den er uden parfume og med solfaktor 15, så du undgår tørhed og irritation.

Tør hud 
Tør hud har brug for mere fugt og pleje end normal hud. Du kan finde lindrende dagcremer, der vil holde din hud frisk samtidig med, at den genopbygges. Anvend NIVEA Nourishing Day Cream der giver din hud ekstra pleje.

Fedtet og kombineret hud
Mange mennesker med fedtet hud går ofte udenom dag- og fugtighedscremer, da de er bange for, at de gør huden mere fedtet. Det er en misforståelse. Dehydreret hud producerer mere fedtstof for at kompensere for tørheden, så det er bedst at anvende en dagcreme. For at undgå fedtet hud skal du anvende en let dagcreme med solfaktor og uden olier. En sådan dagcreme vil holde din hud fugtet, samtidig med at den vil mindske hudens produktion af fedtstoffer. Læs mere om pleje af kombineret og fedtet hud.
Moden hud
Hvis du vil bekæmpe og mindske rynker, skal du finde en dagcreme med solfaktor, Q10, kreatin eller C-vitamin. Disse er alle ingredienser, der virker antiaging og får din hud til at fremstå yngre. Prøv NIVEA Q10 Anti-Wrinkle +Firming Nourishing Day Cream, som synligt reducerer rynker og forebygger mørke pletter.

Normal hud
En effektiv dagcreme skal holde din hud fugtet i 24 timer, beskytte mod UV-lys og fungere som en ensartet og glat basis for din makeup. NIVEA Refreshing Day Cream er udviklet til normal hud. Det er en dagcreme, der er beriget med E-vitamin og antioxidanter, der holder din hud blød og frisk hele dagen.

FORSKEL MELLEM NATCREME OG DAGCREME

Huden skal plejes anderledes om natten end om dagen. Natcremer er federe end dagcremer, idet de ikke skal fungere som makeup-base, men i stedet skal give huden en masse næring, den kan optage i løbet af natten.
Mens dagcremers vigtigste funktion er at beskytte, skal natcremer forbedre hudens naturlige regenerering og genopbygningsproces. Derfor er de også vigtige som antiaging behandling. Natcremer indeholder en række stærke, aktive ingredienser, der kan irritere huden, hvis de udsættes for sol. Kort sagt har dagcremer og natcremer forskellige formål til forskellige tidspunkter på døgnet, hvorfor både dag- og natcreme bør indgå i din hudplejerutine. For at opnå de bedste resultater skal du sikre dig, at du kender din huds behov og ved, hvad du gerne vil opnå med en ny creme.

Nattkräm och Dagkräm