Hudplejehistorie

Nogle produkter er kortere eller længere tid på markedet, mens andre forbliver favoritter gennem mange generationer. Læs om hudpleje gennem tiderne, og se, hvordan NIVEA er blevet synonym med beskyttelse og pleje.

Læs om hudplejehistorie

Hvordan har vores hudplejerutiner ændret sig gennem tiderne? Læs om, hvordan hudpleje opstod, og find ud af, hvordan det har udviklet sig verden over.
aloe-vera

Hudpleje gennem tiderne

I det 16. og 17. århundrede blev naturlige produkter brugt til hudpleje og kosmetik. Urter, alkohol og planter blev for eksempel anvendt til at lave skintonic, cremer og salve til at behandle hudsygdomme. På den tid var castillesæbe kun for overklassen.
hudpleje-i-det-gamle-egypten

Hudpleje verden over

Kvinders interesse for hudpleje kan føres flere hundrede år tilbage i tiden. De gamle egypterne brugte essentielle olier til at lave anti-rynkecremer af. I romertiden var ansigtsskrubning med naturlige ingredienser som kerner og honning populært til at blødgøre huden.

Læs om hudpleje

Kvinder har anvendt hudplejeprodukter i århundreder. Men hudplejerutiner har ændret sig meget gennem årerne, og de er forskellige fra kontinent til kontinent. Det 20. århundrede blev en gylden periode inden for hudplejeprodukter – en periode, hvor de blev tilgængelige for alle kvinder, ikke kun de velhavende.

Ligesom det er med hudpleje i dag, skiftede moden løbende. I 1920'erne var det for eksempel vigtigt, at produkterne kunne give en ung teint. Det var en del af den livlige tendens i tiden, som charlestonpigerne fremelskede.

I 1960'erne så vi starten på hudpleje i flere trin – rutinen med rens, skintonic og fugt, som vi kender den i dag. I 1990'erne blev vitaminer en del af opskrifterne for at reducere og afhjælpe tegn på ældning.

NIVEA-historien – en historie om hudpleje

NIVEA har været en ven af familien i mere end 100 år. Og har hjulpet med renhed, enkelthed og omhyggeligt udvalgte ingredienser.
duften-af-nivea

Lancering af NIVEA Creme

Alle kender den blå dåse, hvide creme og særlige duft. Rent faktisk elsker generationer verden over denne creme for dens fugtighedsegenskaber og dens helt unikke duft, som er synonym med beskyttelse, pleje, tillid og glæde.

Historien om NIVEAs hudpleje

NIVEA startede i 1890, da apoteker Dr. Troplowitz overtog et laboratorium med helbredende hudplejepræparater i Hamborg. Det var her, at Troplowitz arbejdede sammen med den videnskabelige konsulent og dermatolog professor Unna om at udvikle den første vand-i-olie-emulsion.

De opdagede en ny salvebase ved navn Eucerit ®. Det er en voks, der findes i fåreuld, og som fungerer som en emulgator. Med denne salve kunne olie og vand for første gang bindes i en fast, snehvid cremebase. Før den tid ville emulgatoren reagere på ændringer i temperatur og skille sig i vand- og oliedele. 

Resultatet blev en creme med lipider, olier og en unik duft, der kom på markedet i 1911. Dette markerede starten på en brand-historie uden sidestykke.

NIVEA Cremens påvirkning

Da den først kom frem, vakte NIVEA Creme opsigt – og ikke kun på grund af det innovative produkt, men også emballagen.

Brugen af en særlig maskine til at fylde cremen i aluminiumsdåser var en historisk ting, som blev et vendepunkt på markedet for moderne kosmetik. 

Det kom ikke som nogen overraskelse, at den snehvide creme straks blev et hit. Formlen blev brugt som bodylotion, ansigtscreme og creme til hænderne, men også som creme til børn, fordi den var så mild. Inden NIVEA Creme kom på markedet i 1911, var vand, sæbe og pudder det eneste alternativ.

Tre år senere blev NIVEA Creme solgt i 34 lande. I dag er det stadig NIVEAs bedst sælgende produkt med mere end 15 milliarder solgte enheder, siden den kom på markedet.

Vidste du...?

  • Ingen anden creme er mere universel og anvendelig end NIVEA Creme.
  • NIVEA Creme beskytter mod skader fra koldt vejr ved at lægge et beskyttende lag på huden.
  • NIVEA Creme passer til alle hudtyper.
  • NIVEA Creme fungerer som håndcreme, ansigtscreme og bodylotion.
  • NIVEA Creme er mere end en creme – det er din huds bedste ven og beskytter.
background

Fugt og beskyt din hud fra top til tå med NIVEA