NEJ TAK TIL HUDORME

Langt de fleste af os oplever at have små hvide eller sorte pletter i huden, også kaldet hudorme. Oftest får vi hudorme på næsen, kinderne eller hagen. Find ud af, hvorfor vi får dem, og hvordan du kan fjerne hudorme.

Alt hvad du skal vide om hudorme

Find vores bedste tips mod hudorme.

Hvad er hudorme

Uren hud opstår i de såkaldte talgfollikler. Folliklerne, der består af små hår og talgkirtler, findes i ansigtet, på brystet og ryggen. Hudorme opstår, hvis folliklerne er stoppede, eller hvis der kommer bakterier ind i hudporerne. Hudorme kaldes også for komedoner. Når talgkirtlerne er stoppede, kan huden ikke komme af med den overskydende fedt. Så dannes der lyse hudorme. Talgen får en mørkere farve, hvis hudporerne ved kirtlen åbner sig . Det gør hudormen mørk eller sort. Når det sker, er det på tide at finde en creme til behandling af hudorme, så man undgår at hudormene bliver til bumser. 

Fra hudorme til bumser 

Hvis hudorme ikke åbner sig af sig selv, kan de udvikle sig til alvorligere hudproblemer: Den ophobede talg danner grobund for bakterier, som kan medføre pusfyldt betændelse, der resulterer i en rød bums. Du skal aldrig trykke hudorme eller bumser! Hvis de sprænger kan de inficere den omkringliggende hud - og så vil en bums hurtig få selskab af flere bumser. Derfor er det vigtigt at anvende en creme til hudorme behandling, så snart du har opdaget en hudorm. På den måde undgår du yderligere hudproblemer.


HUDORME HÆNGER SAMMEN MED HUDTYPE 

Har du tendens til uren hud, såsom hudorme og bumser? Med en forebyggende hudpleje, der passer til din hudtype, kan du undgå hudorme. 

Kombineret hud

Ved en kombineret hud er kinderne ofte tørre, mens huden i panden, på næsen og hagen er uren og fedtet. Denne type hud kræver en særlig hudpleje. Sørg for at rense dit ansigt, så det passer til den kombinerede huds særlige behov! Vælg et fugtgivende produkt uden olie, der afhjælper urenheder i T-zonen. 

Fedtet hud

Uren, fedtet hud producerer for meget talg og giver en skinnende hud. Porerne bliver blokerede, og der opstår hudorme og bumser. Har man en fedtet hud er en grundig rensning af ansigtet særlig vigtig. Fjern den overskydende talg ved hjælp af en mild rensegel, der er mild mod huden og giver en masse fugt. En mild rensegel er et godt alternativ til en creme til hudorme behandling. Gelen virker ikke kun mod hudorme, men bevarer også huden ren og klar. 


Sådan kommer du hudormene til livs

Tips og tricks til at undgå blokerede porer og til at fjerne hudorme. 

Ansigtsmasker

Jævnlig brug af ansigtsmasker fjerner fedt og døde hudceller. Det forhindrer dannelsen af hudorme! Prøv for eksempel NIVEA Urban Skin Detox Face Mask!

woman-applying-face-scrub

Hudorme skrub

Til en uren hud med masser af hudorme er der brug for en creme til hudorme behandling. Kunne du dog godt tænke dig en skrubbecreme, der ikke kun fjerner hudorme men også plejer huden, så skal du prøve NIVEA Skin Refining Scrub med Vitamin E og Hydra IQ. Den renser huden for overskydende fedt og forebygger hudorme og bumser. 

Clear-up strips

Anvend Refining Clear-Up Strips i T-zonen.  Lad stripsene sidde et øjeblik, og træk dem af i én hurtig bevægelse. Stripsene fjerner overskydende talg fra porerne, så hudormene ikke har en chance. 

Professionel ansigtsbehandling

På en skønhedsklinik kan du få behandlet hudorme af en uddannet hudspecialist: damp i ansigtet vil få porerne til at åbne sig, så hudormene kan fjernes. Derefter bliver huden renset, fugtet og påført en plejende creme. Du vil blive overrasket over, hvor sund din hud vil se ud! Dette koster dog, så måske vil din pengepung være gladere for, at du starter med en creme til at fjerne hudorme. 

Antibakteriel dækstift

Hvis du vil dække hudorme eller bumser, så lad være med at gøre det med almindelig makeup. Det er meget bedre at anvende en antibakteriel dækstift eller ansigtspudder.

Livsstil

En af de bedste måder at undgå hudorme på er ved at lægge kostvaner og livsstil om: Fed mad med få vitaminer og sporstoffer giver usund hud. Sørg for at spise sundt og drik masser af væske. Rygning er gift for din hud og vil på lang sigt sætte sine tydelige spor. Kombiner en sund livsstil med en god creme mod hudorme, og din hud vil hurtigt fremstå pænere.