Sådan fjernes hård hud på fødder

Se vores udvalg af plejeprodukter til fødderne og læs mere om, hvad hård hud skyldes, så du altid kan have bløde og smukke fødder.

Hvad skyldes hård hud på fødderne?

Ved at finde årsagen til den hårde hud på dine fødder kan du bedre kontrollere og afhjælpe det i fremtiden (bare rolig, vi skal nok komme ind på, hvordan du får bugt med den eksisterende hårde hud!)

Hård hud på fødder skyldes ofte forhornet hud eller ligtorne. Når huden er hård, tør og følsom på grund af gentagne tryk og friktioner, dannes der som forsvar nye hårdere hudceller, som lægger sig som en slags skjold af hård og let gul hud. Hvis du har meget tør hud på fødderne, kan det få fødderne til at danne forhorninger og ligtorne. Men også dine sokker eller en ujævn gangart kan være skyld i hård hud på fødderne.

Sådan fjernes hård hud på fødder

Der findes flere metoder til at få bugt med en tør, tyk og sprukken hud på hælene, uanset om den hårde hud skyldes ligtorne eller følsomme hæle. Prøv disse behandlinger til fødder med hård hud.

Sådan kan du fjerne hård hud på fødderne:

Brug en pimpsten

En pimpsten er en naturlig vulkansten, som virker slibende. Anvend den til at fjerne hård og forhornet hud på hælene og siderne af dine fødder. Sørg for at lægge både pimpsten og fødder i blød i varmt vand. Herefter bevæger du pimpstenen henover den hårde hud med forsigtige, sidelæns bevægelser. Sørg for at du kun fjerner det øverste lag hård hud, da huden nedenunder er med til at regenerere nye hudceller.

Når du er færdig med pimpstenen, smører du fødderne med en fugtighedscreme som fx NIVEA Soft All Purpose Cream.

Sådan kan du fjerne hård hud på fødderne:

Fodscrub

Ved at købe en fodscrub på det lokale apotek eller hos din hudplejespecialist kan du lindre og fjerne noget af den hårde hud på fødderne. Sørg for at du vælger en scrub med fine granulater, da disse er særligt gode til behandling af hård hud på fødder. Fokuser på den hårde hud på hælene eller i fodballerne. Brug dine håndflader, eller endnu bedre en børste til at skrubbe fødderne med, til at fjerne de døde hudceller. Afslut med at vaske de døde hudceller og skrubbecremen væk med varmt vand.

Der findes en række forskellige fodskrubbecremer i butikkerne, men du kan også lave din egen med fx citron eller havregryn.

Sådan kan du fjerne hård hud på fødderne:

Epsom Salt

Du kan eksfoliere dine fødder og den hårde hud ved hjælp af varmt vand og epsom salt, der hjælper mod selv den mest hårde og krakelerede hud. Tilsæt en kop epsom salt til dit varme karbad. Lad saltet opløse sig, og sæt derefter fødderne i blød i saltvandet. Tag en pimpsten til hjælp til at fjerne ekstra hård hud på fødderne.

Sådan kan du fjerne hård hud på fødderne:

Få en fodbehandling

Rigtige mange skønhedsklinikker, der tilbyder pedicure, tilbyder også behandlinger med fokus på at fjerne hård hud på fødder og tæer. Det gælder fx behandlinger med paraffin voks, hvor fødder flere gange dyppes i smeltet voks (naturligvis ikke så varmt at det beskadiger huden) og herefter pakkes ind. Når voksen fjernes bliver den døde hud også fjernet, og din hud vil føles dejlig blød.

Sådan kan du fjerne hård hud på fødderne:

Smør dine fødder ind hver dag

Det er vigtigt, at du smører dine fødder med fugtighedscreme, da tør, hård hud på fødderne oftest skyldes dehydrering af fødderne. Det kan hjælpe at holde dem fugtet ved hjælp af en creme som fx NIVEA Body Milk Rich Nourishing. Det er også vigtigt at fugte og smøre huden på fødderne efter alle de ovenstående behandlinger. Hvis hård og tør hud er et vedvarende problem, så er første skridt mod en blød hud at smøre fødderne med en fugtighedscreme både morgen og aften.

Døjer du ofte med tørre fødder, så læs vores guide om tørre fødder.