Læs om berøringens betydning

Læs om berøringens betydning og den effekt, den har på vores liv fra barndommen og op gennem voksenlivet. Forstå, hvordan følesansen fungerer og meget mere.

Berøringens betydning – forstå videnskaben

Berøring kommer helt ind under huden – den interagerer med berøringsreceptorer og sender beskeder igennem kroppen via neuronerne.
mor-med-datter

Tillidsfølelse

Berøring kan nemt blive en del af den daglige rutine. Berøring og nærhed skaber tillid – og kan være yderst vigtig for børns udvikling. Den vigtige berøring kan kombineres med blid påføring af NIVEA Creme.

Hvordan fungerer følesansen?

Du har mere end 5 millioner berøringsreceptorer under din hud. Hver gang du føler smerte, berøring og temperaturændringer sender disse receptorer elektriske signaler til neuronerne, som transmitterer beskeden via rygraden og videre til hjernen. 

Receptorernes vigtigste funktion er at beskytte kroppen. Hvis receptorerne for eksempel sender et signal om, at du har ondt eller fryser, vil hjernen svare med en passende reaktion. Det kan være ved at krølle sig sammen og fjerne sig fra smerten eller få din krop til at ryste som en reaktion på temperaturen.

mother-with-daughter

Giver balance og dulmer stress

Giver balance og dulmer stress

Forskning viser, at mennesker, der vokser op med mere fysisk kontakt, er bedre i balance og mindre modtagelige over for stress. Når vi vokser op, oplagrer vi de kærlige øjeblikke. Berøring hjælper psykologisk og fysiologisk i udviklingen af børns personlighed og deres sociale kompetencer.

mor-og-barn-hånd

Giver balance og dulmer stress

Skab uforglemmelige øjeblikke

Et barns følesans hænger sammen med intimitet og sikkerhed, når de ligger tæt op af deres mor. Følesansen kan mærkes i maven allerede inden syns- og lugtesansen. At massere et barns hud med et hudplejeprodukt med en fed konsistens som for eksempel NIVEA Creme sætter varige følelsesspor.

mor-datter-griner

Beroligende

Uanset om det er et forsigtigt kys på et forslået knæ, eller det er en beroligende massage på maven for at lette kolik, så kommer berøringen langt ind under huden. Den hjælper os også til at skabe bånd til andre mennesker. Forskning viser, at kærtegn kan forbedre kommunikation.

dreng-efter-bad

Følelsesmæssig styrke

Fysisk berøring, mens du påfører en beskyttende creme som for eksempel NIVEA Creme, giver børn en følelse af tryghed og tillid. Det afslappende ritual med at massere cremen ind efter at være blevet vasket fra top til tå gør barnet rolig. Det skaber vedvarende bånd mellem forælder og barn.


FORSTÅ BERØRINGENS BETYDNING, OG PLEJ DIN HUD MED CREMER