Spørgsmål om ansigtspleje?

1. Hvorfor er fugt så vigtigt for huden i ansigtet?
Vand spiller en fremtrædende rolle for en hud, der ser sund ud. Hornlaget indeholder ca. 10-30% vand, de dybere hudlag endnu mere. Hud med en optimal fugtbalance er smidig og glat og har en intakt barrierefunktion. For lidt fugt kan give ru og mat hud. Tør hud kan miste sin elasticitet, og der kan forekomme små mikro-revner, som kan føre til en nedsat barrierefunktion. Derfor er fugt meget vigtig for en velafbalanceret hud, der ser sund ud. NIVEA Face Care-produkterne hjælper dig med at fugte og pleje din hud.

2. Hvad er en effektiv hudpleje til tør hud i ansigtet?
Den bedste måde at pleje en tør hud på er en god balance mellem en mild rens og en fugtgivende og nærende pleje. NIVEA’s produkter til tør hud er specielt udviklet til at opfylde disse krav. Se på produktet for at finde anbefalingen til din hudtype. NIVEA Cleansing-produkterne til tør hud fjerner mildt og omhyggeligt makeup og urenheder. Samtidig er de skånsomme og respekterer hudens fugtbalance. NIVEA Care-produkterne giver din hud intensiv fugt og tilføjer lipider. De understøtter hudens egen beskyttelsesbarriere og modvirker fugttab. Desuden giver de god næring til huden og hjælper til at få en hudtone, der ser glat og sund ud. NIVEA har en række særlige produkter til tør hud. Prøv f.eks. NIVEA Nourishing Day Care, NIVEA Indulging Cleansing Milk eller NIVEA Gentle Cleansing Cream.

3. Hvilke faktorer kan forårsage tør hud i ansigtet?
Hudens hornlag (stratum corneum) er dækket af et fint hydro-lipid-lag.  Tilsammen danner de en barriere, som beskytter mod bakterielle infektioner og opretholder hudens fugtbalance. Skader i denne barriere kan føre til udtørring af huden. Både ydre og indre faktorer kan føre til tør hud. Ydre faktorer er f.eks. vind, opvarmet luft, lav luftfugtighed, høje og lave temperaturer og UV-stråling. Men dine egne vaner spiller også en stor rolle, f.eks. overdreven brug af stærke renseprodukter, visse slags medicin, stress, utilstrækkeligt væskeindtag og visse spisevaner. Derudover kan tør hud være forårsaget af indre faktorer som hormonel ubalance, sygdom eller aldring af huden.

4. Hvorfor skal jeg bruge særlige renseprodukter til ansigtet?
Rensning af huden er første trin til bevarelse af naturlig skønhed og en hud, der ser sund ud. NIVEA’s renseprodukter til ansigtet fjerner nænsomt men omhyggeligt makeup, talg og urenheder uden at udtørre huden eller angribe hudens beskyttende lag. Produkterne tager også hensyn til forskellige hudtypers særlige behov. Huden er nu bedst muligt forberedt til de næste plejetrin.

5. Hvad kan man gøre ved forstørrede porer i huden?
Første skridt er dagligt at rense huden med et vores rinse off-vaskeprodukter for at fjerne overskydende talg efterfulgt af en toner, der passer til din hudtype. Dernæst kan man bruge en rensende ansigtsmaske eller ansigtsscrub 1-2 gange om ugen. I NIVEA Face Care-serien kan vi anbefale de let fugtgivende produkter.

6. Hvor ofte bør jeg peele min hud?

Til normal hud, kombineret hud eller hud med tendens til urenheder kan man benytte en scrub 1-2 gange om ugen for at booste effekten af ansigtsrenseprodukterne. NIVEA Peeling-produkterne vasker nænsomt men effektivt talg og urenheder bort fra huden, og de døde hudceller fjernes ved den let mekaniske påvirkning af hudens øverste lag. Vi anbefaler NIVEA’s særlige peelingprodukter såsom NIVEA Skin Refining Scrub eller NIVEA Anti-Blemish 3-in-1 Cleanser. Personer med sart hud bør ikke peele huden for ofte og bør sikre sig, at produktet er velegnet til netop deres sarte hudtype.

7.  Hvad er fordelen ved at bruge toner efter ansigtsrens?
Renseprodukter fjerner nænsomt men effektivt makeup, talg og urenheder. Den nye Micellar Water hjælper derudover til nænsomt at fjerne vandopløselig mascara. En toner er særlig god til at rense huden i ansigtet helt. Den fjerner de sidste produktrester, opfrisker huden og fugter. NIVEA Toner til tør eller sart hud har beroligende egenskaber, mens NIVEA Aqua Effect Toner til kombineret hud har en matterende effekt. Generelt set renser disse produkter din hud i dybden og giver en fantastisk frisk fornemmelse.

8. Hvad er fordelen ved at bruge særlige produkter til øjeområdet?
Huden omkring øjnene er helt speciel i forhold til andre områder. Huden omkring og under øjnene er meget tynd og har et noget svagere fedtvæv i underhuden. Den er meget sart og reagerer på ændringer i kroppen, særligt ændringer der har at gøre med væskebalancen. Da huden her er så sart, ses effekterne af disse ændringer først i området omkring øjnene, f.eks. i form af mørke rande eller fine linjer. NIVEA Eye Care-produkterne, som f.eks. NIVEA Q10 Anti-Wrinkle Eye Care, er meget milde og parfumefrie og hjælper til at reducere fremkomsten af rynker og minimere de mørke rande under øjnene, så du får en glattere hud, der ser strålende ud.

9. Hvorfor skal man bruge en særlig natcreme om aftenen?

Om aftenen eller natten, hvor huden slapper mere af, kan man fremskynde celledelingens regenereringsproces. Støtte til regenereringsprocessen er natcremens vigtigste funktion, men derudover tilfører den også både fugt og pleje til din hud. Derfor er det en god lejlighed til at give huden en særligt tilpasset creme. Desuden er sammensætningen i en natcreme anderledes, da der her ikke er brug for UV-beskyttelse.

10. Hvorfor ældes min hud for tidligt?
Der er forskellige årsager til, at hud ældes for tidligt. Den mest væsentlige årsag er UV-stråling fra solen, men også andre ydre påvirkninger såsom en usund livsstil eller psykisk stress kan føre til, at huden ældes for tidligt. Disse faktorer provokerer den øgede dannelse af frie radikaler i huden, hvilket er den største årsag til, at hud ældes for tidligt.  NIVEA tilbyder særlige ansigtsplejeprodukter med solfaktor såsom NIVEA Moisturizing Day Care med SPF 15 eller Q10 Anti-Wrinkle Day Care med SPF 15 eller SPF 30.

11. Skal der være solbeskyttelse i en dagcreme?

Den primære faktor i forhold til for tidlig ældning af huden er solens UV-stråling. Derfor kan NIVEA Face Care-produkter med UV-filtre hjælpe til at reducere UV-lysets indvirkning på huden i ansigtet. Generelt kan man sige, at det primære mål med at bruge en fugtighedscreme er at øge hudens fugtindhold, hvilket får huden til at se mere frisk og afslappet ud. En fugtighedscreme med UV-filter beskytter derudover huden mod UVA-/UVB-stråler. Vores forskellige NIVEA Face Care-produkter har alle forskellige UV-filterniveauer, så tjek, hvilken SPF der står på det produkt, du har valgt. NIVEA Face Care-produkter med SPF, som f.eks. NIVEA Moisturizing Day Care med SPF 15, beskytter din hud mod det daglige sollys. Hvis du har behov for særlige solcremer, når du f.eks. vil sole dig eller svømme i skarpt sollys, så anbefaler vi vores specielt udviklede NIVEA Sun Care-produkter.

12. Er det nødvendigt at bruge forskellige slags hudpleje til hhv. sommer og vinter?
Huden i ansigtet kan ændre sig i takt med årstiden. Om vinteren er huden normalt mere tør end om sommeren.  Hudtypen kan godt variere hen over året, og hudens ændringer kan være af større eller mindre karakter. Hvis du har fundet en hudplejeserie, der passer perfekt til din ansigtshud hele året rundt, så er det ingen grund til at skifte til noget andet. Men hvis du føler, at din hud ikke får nok pleje eller mangler fugt, så giver det god mening at bruge et federe og mere fugtgivende produkt såsom NIVEA Moisturizing Day Care eller NIVEA Nourishing Day Care om vinteren.

13. Hvad betyder ”non-comedogen”?

Produkter med denne betegnelse er produkter, der ikke tilstopper porerne, hvilket kan udvikle sig til hudorme. Flere faktorer har betydning for dannelsen af hudorme. En potentiel faktor er overskydende talg, som kan forårsage tilstopning af talgkirtlerne og dermed stimulere huden til at danne hudorme. Non-comedogene rense- og hudplejeprodukter er særligt udviklet til hud med tendens til urenheder (primært fedtet og kombineret hud).

Har du flere spørgsmål?

Kontakt os via vores online kontaktformular.

 

Kontakt Os