face-toner-header

Hvad Gør En Skintonic?

Formålet med en skintonic er ikke helt klart for alle, og mange af os er usikre på, om det er noget, vi skal anvende. Hos NIVEA har vi samlet al den information, du skal bruge for at få svar på dine spørgsmål til skintonic. Dermed kan du finde ud af, hvilke fordele din hud kan have ved brug af skintonic.

ALT DU SKAL VIDE OM SKINTONIC

HVAD ER EN SKINTONIC?

Videnskabeligt talt så er skintonic eller ansigtsvand en hurtigtvirkende måde at fugte huden og samtidig fjerne døde hudceller. Skintonic forbereder effektivt huden på dagcreme eller makeup. Desuden hjælper det huden med at bevare sin naturlige ph-værdi, mens urenheder fjernes. Og så gør den huden ekstra modtagelig for de hudplejeprodukter, du påfører efterfølgende.

Skintonic renser huden effektivt og lukker porerne, så snavs ikke kan trænge ind i de nyrensede porer - det betyder, at skintonic er særligt godt for personer med akne. Det er vigtigt at anvende skintonic uden alkohol, da det kan ellers kan forstyrre din huds naturlige produktion af fedtstoffer. Dette kan medvirke til, at din hud kommer ud af balance, og du får irriteret og tør hud.

HVORDAN ANVENDES SKINTONIC?

Skintonic skal anvendes straks efter, at du har renset dit ansigt, og inden du påfører olier, fugtigheds- eller solcreme. Skintonic renser nemlig huden for døde hudceller og holder med sine gavnlige egenskaber, som fx at balancere din huds pH-værdi, din hud glad og sund. Det er bedst at anvende skintonic så hurtigt efter rens som muligt, da molekylerne trænger bedst ind i huden, når den er våd. Dette giver også skintonicen mulighed for at indkapsle mere fugt, så du efterlades med hud, der ser gennemfugtet og sund ud.

Skintonic kan påføres direkte med dine hænder eller med en vatrondel, som du blidt tørrer rundt i ansigtet. Skintonic skal fordeles i hele ansigtet, men undgå kontakt med øjnene.


HVILKEN SKINTONIC PASSER BEDST TIL DIG?

Dit valg af skintonic afhænger helt af din hudtype - nogle skintonics sørger for at dulme huden, andre virker opstrammende, mens nogle har til formål at justere produktionen af fedtstoffer i ansigtet. Selv den bedste skintonic på markedet vil ikke have den ønskede virkning, hvis ikke den passer til din hudtype.

Normal og kombineret hud:

Vælg en skintonic, der indeholder IQ coenzymet, som er en effektiv antioxidant til huden og giver den fugt, så den føles blød og frisk. Prøv NIVEA Daily Essentials Refreshing Toner.

Sart hud:

Kig efter en skintonic, der indeholder beroligende indholdsstoffer til at dulme irriteret hud - Aloe vera er et godt eksempel takket være dens beroligende virkning. Andre ingredienser som fx alger gavner også sart hud grundet deres indhold af aminosyrer, som fjerner toksiner fra huden. Aloe veraens beroligende egenskaber rækker også langt ud over ansigtspleje og kan bl.a. findes i NIVEA Naturally Good Honey Suckle Shower, som kan anvendes til at dulme de steder på kroppen, der er irriterede og har brug for lidt ekstra omsorg og pleje.

Tør hud:

Den bedste skintonic til tør hud indeholder fermenteret gærekstrakt og aminosyrer, som fugter huden i dybden og hjælper med at indkapsle fugt, så din hud ser frisk og sund ud. Fermenteret gær er særligt velegnet til tør hud, da den hjælper med at nedbryde de aktive ingredienser, så næringsstoffer og mineraler kan optages af huden. Denne proces beriger indholdsstoffernes indhold af antioxidanter og aminosyrer.

Hud med tendens til akne:

Skintonic er formidabelt til at fjerne overskydende fedtstoffer fra ansigtet, hvis du døjer med akne. Salicylsyre er et indholdsstof, der mildt eksfolierer overfladen af huden og dermed fjerner de døde hudceller, åbner porerne og har antibakterielle egenskaber.

Fedtet hud:

Skintonic til fedtet hud indeholder ler, som hjælper med at rense huden og sikrer at den ikke skinner, sådan som det oftest er tilfældet hos personer med fedtet hud. Kombiner en lerbaseret skintonic med NIVEA Natural Radiance Sheet Mask til at pleje fedtet hud.

Moden hud:

Hvis du har moden hud, er det vigtigt at anvende en skintonic, der virker dulmende og som indeholder ikke-slibende indholdsstoffer. Det gælder fx aloe vera. C-vitamin er også et gavnligt indholdsstof, da det indeholder antioxidanter, som beskytter huden og modvirker aldringstegn.

girl-cleansing-her-face

ER DET NØDVENDIGT?

Skintonics virker gavnligt på alle hudtyper. Oprindeligt blev de udviklet til at fjerne rester af renseprodukter, der dengang var enten sæbe eller creme. I dag er udvalget af renseprodukter meget bedre og større, så hvis du kun anvender skintonic for at rense dit ansigt, er en ekstra skintonic måske slet ikke nødvendig.

Prøv NIVEA MicellAIR Water Sensitive Skin, der er perfekt til sart hud og renser uden af efterlade rester. Mange hudlæger anbefaler dog at anvende skintonic som en vigtig del af den daglige og sunde hudplejerutine, især for personer med hud, der godt kunne trænge til lidt ekstra hjælp.