kvinde, der bruger folinsyre

Hvad er folinsyre og hvordan gavner det huden?

Folinsyre, også kaldet vitamin B9, er en form for folat, der har fantastiske anti-aging-fordele for huden. Det er også godt for huden på andre måder, læs videre for mere information.

FOLINSYRE: VIGTIGHEDEN AF VITAMIN B9 I HUDPLEJE

De første tegn på aldring begynder normalt at vise sig fra 25-årsalderen. Efterhånden som din hud modnes, kan du begynde at udvikle flere rynker såvel som slap hud. Dette er bekymrende for mange, og hvis du ønsker at anvende anti-aging-hudplejeprodukter ved de første par ældningstegn, kan det hjælpe din hud med at bevare sin ungdommelige teint.

Du kender måske til hyaluronsyre eller C-vitamin in anti-aging-hudpleje. Men en vigtig ingrediens at være opmærksom på er folinsyre. Hvad er folinsyre så? Hvad er dets fordele, og hvorfor er det godt til anti-aging?

HVAD ER FOLINSYRE?

Folinsyre, kendt som en form for vitamin B9, er en syntetisk version af et folat, der findes naturligt i fødevarer. Folinsyre er vigtigt for kroppen, da det regulerer dannelsen af nye sunde celler, herunder røde blodlegemer, der transporterer ilt. Din krop er ikke i stand til at producere folat, så at sørge for en sund kost eller at tage kosttilskud med vitamin B9 kan hjælpe med at forhindre dig i at udvikle anæmi. Det kaldes også livets vitamin.

HVAD GØR FOLINSYRE FOR DIN HUD?

Folinsyre hjælper med den overordnede cellefunktion, cellevækst og udviklingen af nye celler, og det hjælper med at reducere tegn på aldring. Folinsyre hydrerer også din hud, beskytter den mod solen og kan hjælpe med at forebygge akne.


HVAD GØR FOLINSYRE FOR DIN HUD?

FORDELE VED FOLINSYRE FOR DIN HUD

1. FOLINSYRE REDUCERER TEGN PÅ ALDRING
Regelmæssig påføring af folinsyre stimulerer din hud til at producere mere kollagen, som er din huds primære strukturelle protein. Mere kollagen betyder fastere hud – får dig til at fremstå yngre ved at reducere tegn på for tidlig aldring.

2. FOLINSYRE HAR SOLBESKYTTENDE EGENSKABER
Yderligere fordele ved folinsyre for huden omfatter en reduktion af solskader på huden, når den udsættes for UV-stråler. Tilstedeværelsen af vitamin B9 kan reducere DNA-skader på den berørte hud, og dens hudopstrammende egenskaber betyder, at udtørring af huden og rynker er mindre alvorlige, når du går ud i solen.

3. FOLINSYRE HOLDER PÅ FUGT
Folinsyre øger også din huds hydrering, da den bevarer din hudbarrierefunktion. Dette hjælper med at indkapsle fugt og bekæmpe yderligere tegn på tørhed. 

4. FOLINSYRE HJÆLPER MED AT FOREBYGGE AKNE
Brug af folinsyre dagligt kan også hjælpe med at minimere toksiner i hele kroppen. Antioxidanterne i vitamin B9 er kendt for at reducere oxidativ stress på huden. Resultatet? En reduktion i hyppigheden og sværhedsgraden af akne og bumser.   

5. FOLINSYRE BEKÆMPER HUDPIGMENTERING FRA FOLATMANGEL
Et af symptomerne forårsaget af folatmangel er hudpigmentering. Din hud kan begynde at se mere træt ud, når den mangler folat, og det er her, hudplejeprodukter med folinsyre (vitamin B9) kan hjælpe med at bringe den strålende glød tilbage.

kvinde med en Nivea ansigtscreme

 

Regelmæssig påføring af folinsyre stimulerer din hud til at producere mere kollagen, som er din huds primære strukturelle protein.

kvinde, der anvender Nivea ansigtscreme

ANDRE FORDELE VED FOLINSYRE

Inkorporering af folinsyre i din kost gavner dit helbred enormt. Ved at booste indtaget af vitamin B9 kan du nemt opnå sundere hår og stærkere negle. Folinsyre kan hjælpe med at bekæmpe skadelige sygdomme og reducere  neuralrørsdefekter under graviditet, hvilket gør det til en ingrediens, der gavner din krop på en række ommåder

HVOR KAN MAN FINDE FOLINSYRE?

Folinsyre kan naturligt findes i fødevarer, herunder bladgrøntsager som broccoli og asparges, citrusfrugter, solsikkefrø, korn, æg og skaldyr. Folinsyre kan findes i næringsberigede fødevarer som brød, pasta og korn. Et glas mælk er også en fremragende kilde til folinsyre. 

Folinsyre kan også findes i kosttilskud og tabletter, eller i hudplejeprodukter som geler, fugtighedscreme, cremer og serum. Aloe Vera er en fantastisk kilde til folinsyre og vitamin B12, som også er en ingrediens, der bruges til at forbedre hudens pigmentering. NIVEA Cellular Expert Filler Day Cream indeholder folinsyre til at forynge og revitalisere din huds teint, hvilket hjælper dig med at bevare din strålende glans.


TILFØJ FOLINSYRE TIL DIN HUDPLEJERUTINE MED NIVEAS CELLULÆRSERIE

NIVEA Cellular Expert Filler-serien arbejder på at støtte din huds fornyende og foryngende proces og indeholder yderst effektive anti-ageing-ingredienser til at reducere ældningstegn på din hud. 

Bruger to typer hyaluronsyre, ren folinsyre og anti-ageing-præstationsforstærkere (kreatin, glycerin, magnoliaekstrakt). NIVEA Cellular Expert Filler-serien er formuleret til at hjælpe din hud med at bevare sin naturlige skønhed ved at behandle den grundlæggende årsag til og minimere tegn på aldring. 

Med NIVEA Cellular Expert Filler-serien kan din anti-aging-hudplejerutine se ud således:

TRIN 1: NIVEA CELLULAR EXPERT FILLER EYE CREAM

Huden er tyndest i området omkring dine øjne, hvilket gør dem mere tilbøjelige til synlige ældningstegn før andre dele af dit ansigt. Efter at have renset dit ansigt fra forurenende stoffer og urenheder, brug NIVEA Cellular Expert Filler Eye Cream til at udfylde statiske og dynamiske rynker, mens du opstrammer konturerne af dine øjne og læber. 

Denne øjen- og læbekonturcreme er beriget med ren Folinsyre og høje koncentrationer af hyaluronsyre. Den er parfumefri og har vist sig at reducere synligheden af fine linjer og kragetæer med 20 % på kun en uge.*

* Scoreforbedringsrate, 4-ugers undersøgelse med 39 kvinder, 2021.

TRIN 2: NIVEA CELLULAR EXPERT FILLER HYALURONIC SERUM

Tilføjelse af serum til din rutine vil føre rige og sunde ingredienser ind i din hud. Det koncentrerede anti-age-serum er tilsat ren folinsyre og hyaluronsyre og kan hjælpe med at opstramme og genoplive din hud og udfylde de synlige rynker. 

NIVEA Cellular Expert Filler-serien kommer med to forskellige serummer, så hvis du leder efter et hurtigtabsorberende anti-ageing-serum, der udglatter ansigtshuden øjeblikkeligt i én påføring og fylder din hud op med den fugt, den har brug for, så er NIVEA Cellular Expert Filler Replumping Hyaluronic Anti-Age Serum også tilgængelig for dig.

TRIN 3A (DAG): NIVEA CELLULAR EXPERT FILLER DAY CREAM

Afslut din morgenrutine med NIVEA Cellular Expert Filler Day Cream, en luksuriøs, fløjlsblød ansigtscreme med en rosenrød tekstur. Denne dagcreme er tilgængelig i både SPF 15 eller SPF 30 og er formuleret med ren folinsyre og de to typer hyaluronsyre. På kun en uge er hudens fasthed mærkbart forbedret med 20 %, hudvolumen med 40 % og rynker reduceret med 25 %.**

** Scoreforbedringsrate, 4-ugers undersøgelse med 39 kvinder, 2021

TRIN 3B (AFTEN): NIVEA CELLULAR EXPERT FILLER NIGHT CREAM

Introducer noget nyt til din skønhedssøvn med NIVEA Cellular Expert Filler Night Cream. Denne creme understøtter cellefornyelsen, så du kan vågne op til et forfrisket og forynget udseende. 

NIVEA Cellular Expert Filler Night Cream, som er beriget med ingredienser, der hjælper din hud med at gløde og føles glat, fungerer perfekt sammen med de andre produkter i serien. Efter en uge føles huden genoprettet, og dens fasthed (+17 %) og fylde (+25 %) er forbedret***, hvilket hjælper med at reducere linjer og sovemærker.

*** Scoreforbedringsrate, 4-ugers undersøgelse med 38 kvinder, 2021