SPF-solcreme og dig

Uanset hvilken hudtype du har, er det vigtigt at beskytte din hud mod solen. Find ud af alt om forskellige typer UV-stråler, og hvilken SPF-solcreme der er bedst for dig.

Videnskaben bag solbeskyttelse

Kender du forskellen mellem UVA- og UVB-stråler? Med denne vejledning i SPF kan du pleje din hud og føle dig fortrøstningsfuld i solen.

Hvad er SPF?

SPF står for solbeskyttelsesfaktor. Ved at gange SPF-tallet med din personlige selvbeskyttelsestid (det antal minutter, du kan være ude, før du bliver solskoldet) kan du regne ud, hvor længe det er sikkert for dig at være i solen. Afhængigt af din hudtype varierer din selvbeskyttelsestid som regel mellem 5 og 30 minutter.

Alt om UVA-stråler

UVA er den form for UV-stråling, der er ansvarlig for sol-inducerede allergier samt for langsigtede hudskader som for tidlig aldring af huden. Sammenlignet med UVB har UVA-lys en lavere energi, men kan nå de dybere hudlag..

Afsløring af UVB-stråler

På grund af deres høje energiniveau kan UVB-stråler forårsage smertefuld solskoldning og kan direkte beskadige DNA'et i hudcellerne. Overeksponering for både UVA- og UVB-stråler kan give hudkræft. Det er derfor, det er så vigtigt at vælge en sollotion, der skaber en barriere på huden mod UVA- og UVB-stråler.

Afmystificering af UV

UV står for ultraviolet stråling. UV-stråler findes naturligt i sollys og kan deles op i to kategorier: UVA og UVB.

Når vi opholder os i solen, er det UV-strålerne, der får vores hud til at blive brun og solskoldet. Vores hud får en mørkere nuance som en form for beskyttelse, der forhindrer, at strålerne trænger dybere ind i huden.

Alle NIVEA-solprodukter beskytter din hud mod UVA- og UVB-stråler umiddelbart efter påføringen.

Find den bedste solbeskyttelse

Nu, hvor du ved, hvordan solbeskyttelse fungerer, er det tid til at finde ud af, hvordan du kan holde dig beskyttet i solen, og opdage den forskel, SPF-faktorer gør.

Hvilken SPF bør jeg bruge?

Den tidslængde, du kan opholde dig i solen uden at blive forbrændt, varierer alt efter din hudtype og din solcremes SPF-faktor. Hvis du har lys hud eller tilbringer hele dagen på stranden, bør du vælge en solcreme med høj SPF som *NIVEA Sun Protect & Sensitive 50 High*.
product-stage-bg