SPF-solcreme og dig

Uanset hvilken hudtype du har, er det vigtigt at beskytte din hud mod solen. Find ud af alt om forskellige typer UV-stråler, og hvilken SPF-solcreme der er bedst for dig.

Videnskaben bag solbeskyttelse

Kender du forskellen mellem UVA- og UVB-stråler? Med denne vejledning i SPF kan du pleje din hud og føle dig fortrøstningsfuld i solen.

Hvad er SPF?

SPF står for solbeskyttelsesfaktor. Ved at gange SPF-tallet med din personlige selvbeskyttelsestid (det antal minutter, du kan være ude, før du bliver solskoldet) kan du regne ud, hvor længe det er sikkert for dig at være i solen. Afhængigt af din hudtype varierer din selvbeskyttelsestid som regel mellem 5 og 30 minutter.

Alt om UVA-stråler

UVA er den form for UV-stråling, der er ansvarlig for sol-inducerede allergier samt for langsigtede hudskader som for tidlig aldring af huden. Sammenlignet med UVB har UVA-lys en lavere energi, men kan nå de dybere hudlag..

Afsløring af UVB-stråler

På grund af deres høje energiniveau kan UVB-stråler forårsage smertefuld solskoldning og kan direkte beskadige DNA'et i hudcellerne. Overeksponering for både UVA- og UVB-stråler kan give hudkræft. Det er derfor, det er så vigtigt at vælge en sollotion, der skaber en barriere på huden mod UVA- og UVB-stråler.

Afmystificering af UV

UV står for ultraviolet stråling. UV-stråler findes naturligt i sollys og kan deles op i to kategorier: UVA og UVB.

Når vi opholder os i solen, er det UV-strålerne, der får vores hud til at blive brun og solskoldet. Vores hud får en mørkere nuance som en form for beskyttelse, der forhindrer, at strålerne trænger dybere ind i huden.

Alle NIVEA-solprodukter beskytter din hud mod UVA- og UVB-stråler umiddelbart efter påføringen.


Find den bedste solbeskyttelse

Nu, hvor du ved, hvordan solbeskyttelse fungerer, er det tid til at finde ud af, hvordan du kan holde dig beskyttet i solen, og opdage den forskel, SPF-faktorer gør.

Hvilken SPF bør jeg bruge?

Den tidslængde, du kan opholde dig i solen uden at blive forbrændt, varierer alt efter din hudtype og din solcremes SPF-faktor. Hvis du har lys hud eller tilbringer hele dagen på stranden, bør du vælge en solcreme med høj SPF som *NIVEA Sun Protect & Sensitive 50 High*.

Hvor længe kan forskellige hudtyper blive i solen?

Bleg og interessant

Hvis du har hudtype 1 eller 2 – bleg hud, blond eller rødt hår – så er det sandsynligt, at din hud er følsom over for solen. Ved at påføre *NIVEA Sun Protect & Moisture Moisturising Sun Spray SPF 50* og dække dig til, kan du blive ude i solen 50 gange så længe som uden solbeskyttelse.

Hvor længe kan forskellige hudtyper blive i solen?

Middelhavsskønhed

For kvinder med olivenfarvet hud og mørkere hår er der større sandsynlighed for, at huden er mere modstandsdygtig over for hudskade. Selv om du stadig skal beskytte din hud mod solens UV-stråler med en sollotion som *NIVEA Protect & Moisture Moisturising Sun Lotion SPF 30*, er det mere sandsynligt, at du bliver brun i stedet for forbrændt.

Hvor længe kan forskellige hudtyper blive i solen?

Mørk hud med udstråling

Hvis du har mørkere hud, har du den mindst følsomme af alle hudtyper over for UV-lys. Selv om det er mindst sandsynligt, at du bliver forbrændt sammenlignet med andre hudtyper, kan soleksponering stadig give solskader. Påsmøring af en SPF-sollotion vil hjælpe med både at beskytte din hud mod skader, som skyldes soleksponering, og reducere risikoen for hudkræft.

Hvor længe kan forskellige hudtyper blive i solen?

Brunøjet pige

Du har måske bleg hud, men føler ikke, du passer ind i den kaukasiske kategori. Du bliver somme tider brun, men som regel forbrændt og har mørkt hår og grønne eller brune øjne. Påføring af en solcreme med høj SPF er vigtig, men for at passe på din hud på bedste måde er det også en god idé at gå ind i skyggen, især mellem kl. 11:00 – 15:00.

Beskyt din huds naturlige skønhed med SPF <br>