Solkräm på vintern – kalla fakta

Oavsett om du är ute i skidbacken eller myser hemma bör du ta reda på hur du skyddar och tar hand om din hud med en regelbunden hudvårdsrutin för vintern.

Alt, hvad du gerne ville vide om solcreme om vinteren 

Vi besvarer dine brændende spørgsmål om solcreme til de forskellige årstider og giver gode råd til de bedste hudplejerutiner om vinteren

Har du brug for solcreme om vinteren? 

Et af de hyppigst stillede spørgsmål er, om du overhovedet har brug for solcreme om vinteren. Det enkle svar er ja. Uanset hvor i verden du befinder dig, så vil der stadig være UVA- og UVB-stråler. Desuden er din hud ikke så vant til UV-stråling om vinteren og har lavere melanin-niveauer. Vintersolcreme er et must!

Hudpleje i sneen 

UV-stråling er stærk i bjergene, da sne og is reflekterer UV-lys – UV-intensiteten kan endda blive øget med 80 til 90 %. Styrken ved UV-stråling øges også i højderne. Det betyder, at solstress i bjergene om vinteren kan sammenlignes med solstress på en sommerdag på stranden.

Hvor ofte behøver du at bruge solcreme om vinteren? 

De skadelige UVA-stråler, som vi skal beskytte huden mod, bliver ikke svagere om vinteren. Det vil sige, at strålingen er lige så stærk. Det er grunden til, at det altid er en god idé at bruge solcreme hver dag, selv i vintermånederne – især hvis du er udenfor og dyrker vintersport.

5 trin til at oprette den perfekte hudplejerutine om vinteren 

  1. Vær god ved din hud – tilfør den overdådige cremer og fugtighedscremer til at bekæmpe tørhed.
  2. Påfør en solcreme som NIVEA Anti-Age Face Sun Cream SPF 50+ oven på din fugtighedscreme før udendørsaktiviteter som skiløb.
  3. Overdriv ikke eksfoliering om vinteren.
  4. Næring i stedet for udtørring og dybtrensende masker er din ven om vinteren.
  5. Påfør en fugtighedscreme regelmæssigt for at forhindre sprukken hud.

Styrken ved UVA-stråler 

Nå der er tale om solpleje om vinteren, er der mange der har svært ved at tro, at de behøver at bruge solcreme. 

Det er trods alt sjældent, man bliver solbrændt om vinteren, så hvorfor er det nødvendigt at beskytte huden?

For at forklare dette må vi tage en hurtig afstikker ind i videnskabens verden. 

UVB-stråler fra solen er kortere stråler, som ofte er mere intense om sommeren. Det er disse stråler, der er ansvarlige for solskoldning.

UVA-stråler er på den anden side længere og dermed til stede hele året rundt. 

Selv om du måske ikke så nemt bliver solbrændt om vinteren, kan de lange UVA-stråler stadig gennemtrænge huden og forårsage alle slags skader, lige fra for tidlig aldring til hudkræft, hvis du ikke bruger solcreme."

Gode råd om at bruge solcreme om vinteren

Vi deler en række gode råd om at holde din hud solsikker hele året rundt, lige fra pakning af kufferten til en vinterferie til SPF-læbepomader, der er velegnede til vinteren.

Sådan beskytter du din hud under vintersport 

At komme udendørs om vinteren er godt for din hud og din generelle velvære. Men det er vigtigt at huske, at din hud er mere følsom over for solen, end den er om sommeren.

Den brune kulør eller melanin – hudens pigment – opbygger respons på UV-lys til at beskytte hudceller mod skadelig UV-stråling. 

På grund af mindre UV-stråling om vinteren producerer huden mindre melanin og som følge heraf er huden ikke bare mindre solbrændt, men også mere følsom over for UV-stråling, når du er ude at gå om vinteren eller dyrker vintersport.

Når du pakker kufferten til en vinterferie, er de vigtigste ting, du skal huske, en bredspektret solcreme med høj SPF til ansigtet, en læbepomade med SPF og en intens fugtighedscreme. 

Smukke ord

Bevar roen og brug solcreme

At holde dig beskyttet – solcreme til vinteraktiviteter 

Din næse

UV-intensitet øges med højderne, og det bør din faktor til solbeskyttelse også gøre. Enten du bare går en tur eller er ude på skiløjperne om vinteren, skal du bruge en solcreme som NIVEA Anti-Age Face Sun Cream SPF 50 på de udsatte områder som dit ansigt, dine hænder og især din næse og dine ører.
At holde dig beskyttet – solcreme til vinteraktiviteter 

Dine læber

Da dine læber ikke er i stand til at producere melanin, kan de ikke beskytte sig mod solen. Det er grunden til, at de har brug for et plejende læbeprodukt med høj solbeskyttelse. Det hjælper også til at undgå infektioner med forkølelsessår, som udløses af stærk UV-stråling. 

At holde dig beskyttet – solcreme til vinteraktiviteter 

Dine ører

Det er ikke noget værre end at se huden på dine ører skalle af, når du har været så omhyggelig med resten af ansigtet. Solbeskyttelsesformler til ansigtet som NIVEA Sun Face Cream SPF 50+, er udformet med UVA- og UVB-filtre til at forhindre solskoldning.