Behandling af tørre albuer & Sådan Plejes Tørre Albuer

Læs mere om hvad tørre og kløende albuer skyldes, og hvordan du kan forværre tørheden uden at være klar over det.

HVORFOR FÅR MAN TØRRE ALBUER?

HVAD GØR ALBUER ANDERLEDES END RESTEN AF KROPPEN?

Tørre albuer er mere almindelige end tør hud på andre områder af kroppen, men hvorfor er det sådan?

Det skyldes flere ting:

 1. Albuerne er oftere i kontakt med forskellige overflader end andre kropsdele - hvad enten du læner dig henover skrivebordet, når du holder dit hoved i dine hænder eller når du læser en bog. Det gør huden på albuerne tykkere og øger risikoen for at få tørre albuer.
 2. Dine albuer er led – huden på dem bøjes og strækkes konstant i takt med, at du bevæger dig i løbet af dagen. Det belaster huden på albuerne og kan medføre tørre albuer. Hvis man ikke passer på, kan det endda ende med, at huden på albuerne krakelerer.

Læs mere om tør hud.

JEG HAR misfarvet ALBUER - SKAL JEG VÆRE BEKYMRET?

Det er helt normalt at have misfarvet albuer. Det skyldes ganske enkelt en ophobning af døde hudceller, som kan få området til at se plettet eller skællende ud. Sørg for at eksfoliere jævnligt, så de døde hudceller fjernes og erstattes af strålende og frisk hud på albuerne. Læs vores guide om eksfoliering.

ÅRSAGER TIL TØRRE ALBUER

ÅRSAGER TIL TØRRE ALBUER

IRRITERENDE BEKLÆDNING

Nogle materialer som fx syntetiske stoffer med polyester kan irritere huden på albuerne, når de gnides mod materialet. Sved kan forværre dette, da det får stoffet til at klæbe sig til huden, så der opstår en friktion mellem hud og tøj. Dette kan fjerne hudens naturlige olier og efterlade den tør og dehydreret, hvilket resulterer i tørre albuer.
ÅRSAGER TIL TØRRE ALBUER

OPVARMNING

Opvarmningssystemer kan trække fugten ud af luften, hvilket dehydrerer din hud. Du vil derfor måske opleve, at dine albuer er tørrere i vintermånederne, hvor vi er mere afhængige af at opvarme vores hjem end om foråret og sommeren. Det virker dog også udtørrende at udsætte huden for sol. Hvis du for eksempel tager på ferie til varmere himmelstrøg, er din hud ikke vant til de varme grader og tørrer derfor nemmere ud. Du kan også få tørre albuer, hvis du tager for varme bade - det varme vand fjerner hudens naturlige olier og kan dermed medføre kløende og tørre albuer.
ÅRSAGER TIL TØRRE ALBUER

AIRCONDITION

På samme måde som opvarmning kan udtørre huden, så påvirker aircondition også hudens naturlige fugtbalance. Dette kan ofte medføre kløende og tørre albuer.
ÅRSAGER TIL TØRRE ALBUER

BEVÆGELSE

Albuerne er led, der bevæges og bøjes hele tiden. Det belaster huden, og hvis albuerne allerede er tørre, så vil de være mindre elastiske, og huden kan krakelere, hvis den ikke plejes ordentligt.
ÅRSAGER TIL TØRRE ALBUER

UTILSTRÆKKELIG HUDPLEJE

Din hud har brug for fugt - og det gælder især tørre albuer. Hold din hud fugtet med en fed fugtighedscreme som NIVEA Express Hydration body lotion, der effektivt hjælper med at undgå tør hud på albuerne.
ÅRSAGER TIL TØRRE ALBUER

SOLSKADER

Albuerne er også udsat for det skadelige UV-lys - dette kan medføre tørre albuer og solskoldning. Sørg altid for at smøre dig grundigt ind i en god solcreme, inden du udsætter dine albuer for sollys.
ÅRSAGER TIL TØRRE ALBUER

KLORIN

På ferien går en stor del af tiden ofte med at bade og slappe af i solen. Hvis du svømmer i en swimmingpool, er der stor sandsynlighed for, at din hud bliver udtørret af kloret i vandet. Giv din hud masser af fugt, når du har tørret dig efter at have været i poolen. Eller sørg for at tage solcreme på igen, hvis du fortsat vil ligge i solen.
cigarettes
ÅRSAGER TIL TØRRE ALBUER

RYGNING

Rygning udtørrer huden, og det ses hurtigst på de områder af kroppen, der allerede er let tørre, som fx tørre albuer.
ÅRSAGER TIL TØRRE ALBUER

HORMONFORANDRINGER

Hormonforandringer som fx overgangsalder virker udtørrende - også på huden på albuerne.

SÅDAN PLEJES TØRRE ALBUER

Tørre albuer er helt almindeligt, men med nogle enkelte trin kan du holde din blød og glat.

Tørre albuer er helt almindeligt, men med nogle enkelte trin kan du holde din hud blød og glat:

 • Brug lunkent vand når du vasker dig eller er i brusebad for at undgå tørre albuer.
 • Eksfolier din hud med en mild bodyscrub for at komme af med tør og skællende hud. Det er vigtigt, at scrubben er mild ved huden, da tør hud er mere sart og kan give kløende albuer.
 • Smør din hud med en fugtighedscreme efter badet for at pleje og fugte din hud, så du undgår tørre albuer. Fugtighedscreme virker dulmende på tør hud og ikke mindst kløende albuer. Prøv NIVEA Lotion - Dry Skin, der giver huden langvarig pleje.
 • Vask dig med en mild, plejende showergel, da nogle indholdsstoffer kan virke udtørrende og give tørre albuer. Cremer og showergels med shea- eller kakaosmør er rigtig gode til at pleje din hud. NIVEA Indulgent Moisture Cocoa Shower Cream er nærende og holder din hud fugtet og blød, også efter du har tørret dig.
 • Skift tøj og vælg en påklædning i blødere og mere åndbare materialer som fx bomuld, der føles behageligt for huden.
 • Udskift dit skyllemiddel, hvis din hud er sart og reagerer på det.
 • Sørg for at smøre kroppen med solcreme, når du er udenfor i solen, så du kan beskytte huden mod UV-lys og udtørring forårsaget af varme. Hvis du svømmer, så sørg for at anvende en vandfast creme og skyl dig under bruseren for at vaske klor- og saltvandet af. Indsmør straks kroppen med en fugtighedscreme for at genoprette hudens hydreringsniveau. Hvis du lader saltvandet sidde på kroppen, kan du meget nemt få kløende albuer, da saltvand er hårdt mod huden. Så væn dig til altid at skylle dig efter, du har badet i en pool eller i havet.

Hvis dine albuer forbliver tørre eller tørheden forværres, så gå til din læge, som kan give dig recept på medicinsk behandling af tørre og kløende albuer.


5 GRUNDE TIL AT EKSFOLIERE DINE TØRRE ALBUER

Døde hudceller er en af hovedårsagerne til grimme albuer med tør og skællende hud. Ved at eksfoliere dem jævnligt kommer du den tørre hud til livs og får i stedet udsigt til en strålende og sund hud.

Vælg en god skrubbecreme og massér den forsigtigt ind i huden. Fokuser på de særligt tørre områder såsom albuer og knæ. Vask skrubbecremen af og glæd dig over en hud, der ser yngre ud.
En kropsbørste kan være et andet værktøj til at eksfoliere albuerne.

 • Huden vil fremstå mere strålende
 • Døde hudceller vil blive fjernet og løfte sløret for en frisk og sund hud.
 • Massagen giver blodcirkulationen i huden et boost
 • Områder med hård hud vil føles blødere
 • Hudtonen vil se mere ensartet ud og mørke albuer vil efterhånden være elimineret

Selvom det er vigtigt at eksfoliere dine albuer, hvis du har tørre albuer, så må du ikke gøre det for ofte, da det kan være for hårdt for huden, og du kan komme til at fjerne de sunde hudceller. Det vil gøre dine albuer tørre og ømme. Eksperter anbefaler, at man ikke anvender en bodyscrub mere end to gange om ugen, hvis du skal opnå fordelene og undgå at gøre skade. Når du har tørre albuer, er det vigtigt at være tålmodig og vedholdende med dine behandlinger. Én gang vil ikke løse problemet. Du skal implementere nye teknikker i din hudplejerutine for at få succes og for på lang sigt at kunne sige farvel til tørre albuer.

 

EN KROPSOLIE KAN VÆRE TØRRE ALBUERS BEDSTE VEN

Hvis du har meget tørre albuer og føler, at du har brug for ekstra fugt, så prøv at smøre dem med en plejende kropsolie. NIVEA Oil In Lotion Vanilla & Almond Oil er beriget med mandelolie og er perfekt til at blødgøre tørre albuer og efterlade dem silkebløde og fugtede længe.