pige med rent ansigt

Sådan slipper du af med akne ar

Her er alt, hvad du skal vide om, hvordan du slipper af med akne ar

Sådan slipper du af med akne ar

Lær mere om, hvad der forårsager akne ar, de bedste behandlinger af akne ar, hvordan du slipper af med akne ar, og hvordan du forebygger akne ar i fremtiden.
  
 
At opleve akne er i bedste fald frustrerende, men selv efter at en bums endelig er forsvundet, kan de nogle gange efterlade røde akne ar på din hud.

Men bare rolig, vi har nogle gode tips til at hjælpe dig med at finde den bedste behandling for akne ar til dig.

pige tjekker sin hud

HVAD FORÅRSAGER AKNE AR?

Ar efter akne kan afhænge af flere faktorer. Hvis en bums blev inficeret eller klemt, kan det ofte forårsage ardannelse. Men ar udvikles normalt som et resultat af svær akne.
  
 
 Der er normalt 3 typer akne ar, man skal være opmærksom på:
  
 • Icepick-ar – disse ligner små, dybe huller på din hud
  
 • Rullende ar – disse er hævede, brede ar, som kan få din hud til at se ujævn ud og er hovedsageligt forårsaget af arvæv dannet under huden
  
 • Boxcar-ar – disse er de mest almindelige akne ar og er runde, dybe ar, som er bredere end icepick-ar
  
 
Behandling af disse forskellige typer ar kan afhænge af din hudtype. Det er svært at vide, om du har følsom, kombineret eller fedtet hud, men vores hurtige online hudplejeanalyse kan hjælpe dig med at finde en creme til akne-ar og – i sidste ende – den bedste behandlingsrutine til akne ar til din hudtype. Og hvis du er i tvivl om, hvad du skal gøre, foreslår vi altid, at du søger råd fra en kvalificeret professionel, såsom en praktiserende læge eller hudlæge.


HVAD ER DE BEDSTE BEHANDLINGER TIL AKNE AR?

Ar kan generelt være irriterende at slippe af med - og det gælder desværre også at komme af med røde akne ar.

Nogle akne ar falmer over tid og mister deres farve omkring 3-6 måneder efter, at de er dannet. Men der findes behandlinger af akne ar til at hjælpe med at fremskynde denne falmningsproces, fra medicinske muligheder til hjemmeremedier. Læs videre for flere oplysninger.

FORBEDR UDSEENDEET AF ACNE-AR PÅ 4 UGER MED NIVEA

Hvis du ønsker at falme røde acne ar, er du nok på udkig efter en creme mod acne ar. Men vi kan faktisk tilbyde endnu mere end bare det - tjek vores fantastiske udvalg af banebrydende hudpleje.
 
Vores innovative produkter mod mørke pletter gør underværker, når det kommer til at falme acne ar. Med vores forskede og patenterede ingrediens Luminous630®, vil produkterne effektivt falme udseendet af mørke pletter og røde acne ar. Disse produkter vil hjælpe dig med at opnå en ensartet hudtone og tackle rødme, ardannelse og hudtone dag ud og dag ind. Faktisk bør du se synlige resultater på 4 uger. 
 
NIVEA Cellular Luminous630 Anti Dark-Spot Serum og NIVEA Cellular Luminous630 Anti Dark-Spot Day Moisturiser SPF50 arbejder sammen dag og nat for at hjælpe dig med at reducere acne ar. De hjælper også med at forebygge mørke pletter. Hvem har brug for en creme mod acne ar, når du kan udvikle en hel behandlingsrutine mod acne ar for fantastiske resultater.
 
 Find ud af mere her.
blond kvinde smilende
blond kvinde griner

KEMISKE PEELS DU KAN UDFØRE DERHJEMME

Kemisk peeling er en af de bedste behandlinger mod akne ar. Typisk hjælper kemisk peeling med at udglatte din hud og lysne de mørkere områder, så ardannelse bliver mindre synlig. Det renser også dine porer, hvilket hjælper med at forhindre fremtidige akneudbrud – win-win! Hvordan virker denne behandling mod akne ar? Kemikalierne fjerner faktisk det øverste hudlag og tager den døde hud med sig, så du får en klar, glødende og frisk hud. 
pige med hjemmelavet ansigtsmaske
Som en tommelfingerregel er kemisk peeling normalt ikke det bedste valg, hvis du har meget hævede ar (såsom rullende ar), men – bare rolig – der er andre måder at reducere den type ar på, som vi vil komme ind på senere. 
 
Hvis du er usikker på din hudtype, eller hvilken type ar du har, så sørg for at tale med din læge eller hudlæge, før du prøver kemisk peeling. 
 
Der er en del kemiske peels at vælge mellem. For at få de bedste resultater er det vigtigt at vælge en, der passer til din hudtype og dine typer akne ar. 
 
Disse syrer er meget populære og fungerer godt i kemisk peeling: 
 
 • Salicylsyre – den er god, hvis du har tendens til at have fedtet og akne-præget hud, da den hjælper med at rense dine porer 
 • Glykolsyre – denne syre er fokuseret på at eksfoliere din hud og er bedst til normale/fedtede hudtyper 
 • Mælkesyre – generelt er denne syre god til alle hudtyper og fungerer godt, hvis man gerne vil falme mørke ar 
 • Mandelsyre – igen fungerer denne syre godt til alle hudtyper, men især for dem, der har mørkere hudtoner 
 • Fytinsyre – dette er den bedste syre til dem, der har sensitiv hud og lider af hyperpigmentering, da den er mere skånsom end de andre. Men husk, hvis du er i tvivl, så kontakt en professionel. 

Du har sikkert hørt om glykolsyre, mælkesyre og mandelsyre – de er overalt i øjeblikket. Disse er AHA'er (Alpha Hydroxy Acids) og er geniale til at opløse døde hudceller, øge cellulær gendannelse og forbedre kollagenproduktionen – så de er gode for din hud.


MEDICINSK BEHANDLING AF AKNE AR

Desværre er medicinske behandlinger normalt ret dyre! Husk altid at gå til en læge, da de vil være i stand til at rådgive dig om den bedste behandling af akne ar for dig.
 
Her er et par af de bedste behandlinger af akne ar, som er tilgængelige fra professionelle: 
PROFESSIONELLE KEMISKE PEELS
Du vil normalt se bedre resultater fra professionel kemisk peeling frem for hjemmeversionen, da dermatologer skræddersyer behandlingen til din hud. De vurderer din hudtype og dine akne ar og bruger deres kliniske ekspertise til at designe den bedste akne ar behandling til din situation. 


LASERBEHANDLING
Laserbehandling ligner en kemisk peeling, da den genopretter huden i dit ansigt, men den gør det uden brug af kemikalier eller skrubbemidler. Så akne ar bliver mindre synlige med ny, sund og yngre hud. Laserbehandlinger er dog ikke egnede til nogle hudtyper og kan forårsage irritation eller dårlige reaktioner. Men bare rolig, en professionel hudlæge vil vurdere din hud og hjælpe dig med at træffe den bedste beslutning.
INJEKTIONER
Kortikosteroidinjektioner er også en fantastisk behandling af akne ar. Dette fungerer typisk bedst for dem med hævede akne ar. Du skal være tålmodig med denne type behandling, da resultaterne vil tage tid – du vil ofte modtage en række injektioner over et par uger fra en hudlæge, som vil overvåge fremskridtene efter hver behandling.


DERMALOGISKE FILLERS
En hudlæge kan anbefale dermatologiske fillers for at forsøge at reducere akne ar ved at bruge et kollagenbaseret produkt. Dermatologiske fillers er dog normalt midlertidige og vil kun vare mellem 6 måneder og et år. Der er permanente muligheder, men du bliver nødt til at diskutere disse muligheder med din hudlæge.

MICRONEEDLING
Microneedling kan hjælpe med at udglatte huden, hvilket i sidste ende reducerer forekomsten af akne ar. Microneedling er en proces, hvor små nåle indføres rundt om ardannelsen. Dette stimulerer kroppens naturlige reaktioner og fremmer fremstillingen af mere kollagen i din krop. Selvom virkningerne af microneedling kan være gavnlige, når de hjælper med akne ar, kan det også resultere i bivirkninger som rødme, betændelse og smerte bagefter.

SÅDAN UNDGÅR DU AR EFTER BUMSER

pige renser sit ansigt

Vil du gerne undgå røde acne ar? Prøv ikke at røre, kradser eller klemme dine bumser. Vi ved, at det er meget fristende, men det er sådan infektioner starter, og det øger også hudirritation. 

 

En anden måde at forebygge ar efter bumser på er ved forebyggende behandling af fedtet hud og hud, der har tendens til anke, og gøre det til en vane at bruge creme mod akne ar. Læs vores bedste råd om behandling af akne her.