VITAMINER TIL HUDEN

Læs om de 4 vigtigste vitaminer for huden og hvordan du kan få dit daglige tilskud, så du kan holde din hud sund og smuk

VITAMINER SOM HUDEN ELSKER

For at passe bedst muligt på din huds sundhed skal du sørge for, at den får den pleje og næring den har brug for, og det inkluderer de bedste vitaminer til huden. Du kan sikre dig, at du får nok vitaminer via din kost og kosttilskud eller topisk via en fugtighedscreme.

VITAMINER TIL HUDEN

Ved at tilføre din hud masser af virkningsfulde vitaminer kan du passe på din hud og sikre dig, at den trives. En velplejet hud er lig med en sund og smuk hud. Blandt andet kan de rigtige vitaminer til huden give:

HVILKE VITAMINER HAR HUDEN BRUG FOR?

Vitaminmangel kan skade vores hud og dens regenereringsevne og dermed gøre den mere modtagelig over for skader. For at undgå dette er det vigtigt, at du sørger for at få alle de vitaminer, som huden har brug for for at holde sig stærk og sund. Så hvilke vitaminer er gode for huden? De bedste vitaminer til huden inkluderer blandt andet: 

VITAMINER HUD - A-VITAMIN

KILDER TIL A-VITAMIN (RETINOIDER) INKLUDERER ANIMALSKE PRODUKTER SÅSOM:

 • Okselever
 • Æg
 • Mælkeprodukter (fx mælk og smør)
 • Fisk (særligt laks)

KILDER TL A-VITAMIN (CAROTENOIDER) INKLUDERER VEGETABILSKE PRODUKTER SÅSOM:

 • Gulerødder
 • Grapefrugt
 • Appelsiner
 • Søde kartofler
 • Bladgrønt

A-vitamin understøtter vores hud, øjne og reproduktionsevne, samt immunforsvaret. Det opdeles i to typer, retinoider og carotenoider, som begge omdannes til retinol i leveren, hvor det enten opbevares eller transporteres videre til cellerne i kroppen.

Retinol understøtter produktionen af kollagen, som forøger celleomsætningen og dermed holder huden fyldig og ung, samtidig med at den mindsker rynker. Topiske retinoider er desuden populære som behandling af akne hos både teenagere og voksne. Carotenoider har et højt indhold af antioxidanter, som er med til at mindske celleskader og forhindre for tidlig aldring.

Det er sjældent, at man får for lidt A-vitamin, hvis man spiser sund mad, da det tilsættes i en lang række kommercielt berigede fødevarer.

VITAMINER HUD - C-VITAMIN

Når det gælder vitaminer til huden, så er C-vitamin det absolut bedste. Det tilføjes til en række hudplejeprodukter på grund af dets antioxidanter og kollagen-fremmende egenskaber, der giver huden en smuk glød. Som en af de bedste vitaminindsprøjtninger til huden hjælper C-vitamin med at:

 1. Fremme en jævn hudteint
  Med sine antioxidantiske og antiinflammatoriske egenskaber hjælper C-vitamin med at lindre rødme i ansigtet og mindske  hyperpigmentering og leverpletter. C-vitamin forhindrer desuden det enzym, der producerer melanin, som ellers forårsager mørke pletter.
 2. Fast hud
  Ved at booste produktion af kollagen holder C-vitamin huden fast og forbedrer dens elasticitet.
 3. Holder huden fugtet
  C-vitamin hjælper med at styrke hudbarrieren, så den bedre kan holde på vand og fugt og dermed sikrer en længerevarende hydrering.
 4. Beskytter mod solskoldning
  C-vitaminets antioxiderende egenskaber er med til at neutralisere de frie radikaler, der ellers sætter sig på huden og medfører solskoldninger.

4 KILDER TIL C-VITAMIN:

 • Appelsiner
 • Jordbær
 • Broccoli
 • Kartofler

NIVEA Q10 ENERGY HEALTHY GLOW DAY CREAM

NIVEA Q10 Energy Healty Glow Day Cream kombinerer tre virkningsfulde antioxidanter: 100 % hudidentisk Q10, C-vitamin og E-vitamin, der beskytter huden mod skader fra frie radikaler. Dagcremen giver 24 timers fugt til huden samtidig med at den mindsker aldringstegn, så den fremstår sund og strålende. Med SPF 15 giver cremen desuden beskyttelse mod aldring forårsaget af solen.

NIVEA Q10 ENERGY RECHARGING NIGHT CREAM

NIVEA Q10 Energy Recharging Night Cream behandler og genoplader din hud i løbet af natten, så du vågner op med en strålende og frisk hud uden tegn på træthed. Cremen indeholder 100 % hudidentisk Q10, C-vitamin og E-vitamin, der får huden til at fremstå ungdommelig og fyldt med frisk energi.

 

NIVEA OG C-VITAMIN

Vi tror på, at C-vitamin hører til blandt de bedste vitaminer for huden. Derfor er C-vitamin sammen med det 100 % hudidentiske Coenzym Q10 hovedingredienserne i vores NIVEA Q10 Energy produkter. Alle produkterne er formuleret således, at de giver et antioxiderende energiboost, der opfrisker træt og grå hud samtidig med at de bekæmper tidlige aldringstegn.

NIVEA Q10 + Vitamin C Firming Body Milk, der er beriget med Q10, C-vitamin og antioxidanter, blødgør huden samtidig med at den behandler aldringstegn. På blot 10 dage vil huden føles mere elastisk, fastere og strammere.

VITAMINER HUD - D-VITAMIN

Selvom det er vigtigt at beskytte sig mod solen og undgå at få for meget sol, så er lidt sol hver dag gavnligt. Det skyldes, at vores hud producerer D-vitamin, når den absorberer sollyset. Det betyder ikke, at du skal solbade flere timer hver dag, men 10-15 minutters sol er gavnligt og nok til at booste kroppens indhold af D-vitamin.

D-vitamin er vigtig for vores knoglers sundhed og hjælper også med at holde alle kroppens celler sunde - det gælder også hudcellerne, hvorfor D-vitamin er godt for huden. Det er bevist, at D-vitamin er med til at mindske hudens aldring og hjælpe på psoriasis, tør og kløende hud.

Det er dog igen vigtigt at understrege, at for meget D-vitamin via solen ikke er godt, idet solen har skadelig virkning på vores hud og fremskynder dens aldring. Så sørg for, at du altid smører dig med solcreme og har solfaktor på, når du er ude i solen i længere tid. Det kan fx være NIVEA SUN UV Face Soothing Sensitive Cream SPF 50.

FORØG DIT NIVEAU AF D-VITAMIN VED AT:

Sørg for at få 10-15 minutters sol hver dag - naturligvis med solcreme på.
Spis fødevarer der indeholder D-vitamin, såsom: fed fisk, rødt kød og æggeblommer. 
Tag et daglig vitamintilskud hver dag - især om efteråret og vinteren, hvor solen ikke er stærk nok til at hjælpe os med at producere D-vitamin.

VITAMINER HUD - E-VITAMIN

Ligesom C-vitamin er E-vitamin en vigtig ingrediens i hudplejeprodukter på grund af de antioxidantiske egenskaber og evnen til at beskytte huden mod solskader og betændelsestilstande.

Vores krop producerer fra naturens side selv E-vitamin gennem den talg, der holder vores hud fugtet. Men er huden meget tør og hvis den mangler talg og dermed fugt, så kan ekstra  E-vitamin hjælpe.

E-vitamin er et af de mest velgørende vitaminer for huden:

 1. Styrker hudbarrieren
  En stærkere hud betyder, at den bedre kan holde på fugten, så huden forbliver hydreret længere og ser friskere ud.
 2. Øger modstandskraften over for UV-stråler
  E-vitamin kan absorbere den skadelige UVB-stråling, som medvirker til solrelaterede hudskader - men det er alligevel altid bedst at smøre huden med en solcreme, når man opholder sig i solen.
 3. Udglatter ujævn hud
  E-vitamin er kendt for at hele ar efter akne, bekæmpe hyperpigmentering og mindske mørke pletter. På den måde opnås en mere jævn hudfarve.
 4. Fremmer cellernes fornyelse og regenerering 
  E-vitamin hjælper med at give vores hud et friskt udseende ved at fremskynde hudcellernes fornyelse, så de kommer hurtigere op til huden øverste lag.

 

E-vitamin indgår som ingrediens i en lang række af vores produkter, alt lige fra cremer og renseprodukter, da vi tror på at det er et af de bedste vitaminer for huden. Her er et par af vores favoritprodukter med E-vitamin:

NIVEA REFRESHING DAY CREAM MED 24 TIMERS FUGTBOOST

NIVEA Refreshing Day Cream er beriget med E-vitamin, naturlig magnolieekstrakt og vores særlige NIVEA Moisture Care Complex for at give din hud al den fugt den behøver, så den fremstår glat og fyldig. Kombinationen af E-vitamin og solfaktor 15 sikrer desuden, at huden beskyttes mod de skadelige UV-stråler i løbet af dagen.

NIVEA RICH NOURISHING BODY LOTION

NIVEA Rich Nourishing Body Lotion har en fed og cremet konsistens, der giver tør hud ekstra pleje. Den er formuleret med mandelolie og E-vitamin, der giver dybdegående fugt til hele kroppen og efterlader huden ekstra blød.

NIVEA REFRESHING TONER

NIVEA Refreshing Toner anvendes efter rens, hvor den fjerner rester af snavs og efterlader huden dejligt opfrisket. Toneren er beriget med E-vitamin E og Hydra IQ, der styrker hudens beskyttende lag og sørger for, at den ikke tørrer ud.