looking at skin in the mirror

Hvad er hudpleje uden parfume?

Find ud af, hvorfor det er bedst at bruge hudpleje uden parfume og de bedste måder at opdage parfumefri kropsprodukter.

Hudpleje uden parfume

Læs videre for at opdage, hvad hudpleje uden parfume er, hvordan det kan påvirke din hud og NIVEAs bedste parfumefri produkter.

Hvad er hudpleje uden parfume?

Fra fugtighedscreme til bodylotion, de fleste hudplejeprodukter har en slags duft for at tiltrække dig. Hvem elsker ikke at have perfekt duftende hud? Et fantastisk duftende produkt kan gøre din hudplejeoplevelse meget sjovere. Parfumefri hudplejeprodukter er imidlertid vokset i popularitet for nylig, og det er ikke kun på grund af deres duft. Læs videre for at opdage fordelene ved hudpleje uden parfume.
woman smiling
creme uden parfume

Hvorfor parfumefri produkter er fantastiske til følsom hud

Alle hudtyper kan reagere på parfumer i hudpleje, også mennesker der ikke har følsom hud
irritated skin

Irriteret hud

Hovedproblemet med hudplejeprodukter, der indeholder parfume, er, at de kan irritere huden kraftigt og er en af hovedårsagerne til kontaktmæssig dermatitis. Dette er en form for eksem eller irritation, der forårsages, når huden kommer i kontakt med et bestemt stof. 

Du tror måske, at din hud aldrig bliver irriteret eller følsom over for produkter, og derfor påvirker parfume i din hudpleje dig ikke. Det er desværre ikke tilfældet. Vores hud er god til at skjule disse irritationer, mens skaden stadig sker. Over tid med overdreven brug kan kemikalierne fra disse parfumer forårsage betændelse i vores hud, hvilket får vores hudceller til at overproducere pigment. Til sidst, når denne overproduktion har været udsat for UV-lys over en lang periode, kan vores hud blive pigmenteret og ujævn. 

Derfor er brug af parfumefri ansigtscreme fantastisk for os, der har følsom hud, da det kan beskytte din hud mod irritation og betændelse. 

 

better for the environment

Bedre for miljøet

Virkeligheden er, at hvis al vores hudpleje var helt uden parfume, ville vi ikke bruge den på vores ansigter og krop, da den ville lugte for meget som kemikalier. Det skyldes, at hudpleje indeholder kemikalier, hvoraf mange kan være giftige for vores miljø. En af disse er syntetiske duftstoffer. Det menes, at syntetiske dufte kan være lige så skadelige for luftforurening som biler! Udover det vaskes de giftige kemikalier fra parfumerne i vores hudpleje ned i afløbet, når vi vasker vores ansigt og krop, hvilket fører til, at giftige kemikalier kommer i vores have og bringer dyrelivet i fare.

At vælge en ansigtscreme uden parfume eller en fugtighedscreme uden parfume hjælper med at gøre en kæmpe forskel. Nu ved du, hvorfor hudpleje uden parfume er bedre for dig. Læs videre for at forstå, hvordan du finder ud af, om et produkt rent faktisk er parfumefrit.

woman smiling

Hvordan ved man, om et produkt er parfumefrit?

Den bedste måde at sikre, at du bruger creme uden parfume eller fugtighedscreme uden parfume, er ved at kontrollere det på ingredienslisten. Normalt er 'parfume' eller 'duft' de ord, du skal passe på. Hvis du ikke har noget imod at have parfume i dine produkter, men ønsker at den skal være naturligt afledt, skal du muligvis kigge lidt længere ind i virksomheden. Nogle virksomheder vil være meget klare i mælet om, at de bruger naturlige dufte, men i nogle tilfælde skal du muligvis kontakte mærket for at tjekke op.

Hvis et produkt er mærket 'uparfumeret' eller ikke reelt lugter af parfume, betyder det ikke, at det ikke indeholder nogen duft. I mange tilfælde vil en duft blive brugt til at 'maskere' lugten af kemikalier i produktet, så hvis det er mærket uparfumeret, er det ikke garanteret at være parfumefrit.

NIVEA parfumefri produkter

Her hos NIVEA elsker vi at levere hudplejeprodukter til enhver hudtype. Hvis du leder efter parfumefri hudpleje, kan vi hjælpe dig!

Hvis du leder efter parfumefri øjencreme, er NIVEAs Hyaluron Cellular Filler Firming Eye Cream perfekt for dig. Den aktiverer ikke kun hudceller til at producere hyaluronsyre og kollagen under øjnene, den er også uden parfume, så den er fantastisk til at fugte det sarte område under øjet uden at irritere det. 

Leder du efter en parfumefri dagcreme? NIVEAs Q10 Power Soothing Day Cream med SPF 15 er særligt designet til følsom hud. Q10 er en kraftfuld antioxidant med en naturlig anti aging-effekt, der reducerer forekomsten af rynker og samtidig reducerer de tre typiske tegn på tør hud: rødme, stramning og tørhed.