care for dry hands

SÅDAN PLEJER DU TØRRE HÆNDER

Hver evig eneste dag bruger du dine hænder konstant. Det er derfor ikke underligt, at de ofte bliver tørre. Find ud af mere om, hvordan du undgår tørre hænder, hvordan du plejer dem og holder huden blød og sund.

HVAD SKYLDES TØR HUD PÅ HÆNDERNE?

Der er flere faktorer, der spiller ind på om du har tørre hænder, og hvor ru og ubehagelige de føles.

HVORFOR HAR JEG TØRRE HÆNDER?

Uanset hvad vi arbejder med, eller hvad vi laver i vores fritid, så er vores hænder altid på arbejde. Da vi hele tiden bruger hænderne, udsættes de for forskellige temperaturer og forhold. Det kan være hårdt for hænderne og efterlade dem tørre og ru, eller endda medføre at huden sprækker.

Med hensyn til hudpleje så glemmes hænderne alt for tit til trods for, at huden her er ligeså følsom som vores ansigtshud. Det er derfor på tide, at vi begynder at give vores hænder den pleje de fortjener.

Årsagerne til tør hud kan være mange, så det er vigtigt at vide, hvad man skal undgå og hvad der kan hjælpe.

relieve dry hands by drinking water

HVIS DU ER DEHYDRERET, VIL DINE HÆNDER OGSÅ VÆRE DET!

Hvis du sørger for altid at være hydreret, kan det hjælpe med at holde dine hænder bløde. Dehydrering kan medføre tørre hænder og ru hud. Ved at drikke masser af vand holder vi os hydrerede og kan undgå tørre hænder og tør hud generelt. For eksempel vil du opdage, at hvis du er dehydreret, ser din hud i ansigtet også mere træt ud og føles mere tør end normalt.

6 HYPPIGE ÅRSAGER TIL TØR HUD PÅ HÆNDERNE

  • Kolde & blæsende vejrforhold
  • Udsættelse for UVA/UVB-stråler
  • Kemikalier i rengøringsmidler 
  • For hyppig vask af hænder
  • Varmeapparater og aircondition
  • Rygning


SÅDAN UNDGÅR DU TØRRE HÆNDER

Tørre hænder kan virkelig være en plage - læs videre for at finde ud af, hvordan du bedst plejer dem.

SÅDAN BEHANDLER DU TØR HUD PÅ HÆNDERNE

Det er ikke altid nemt at undgå tørre hænder, men hvis du bruger de rette hudplejeprodukter mod tør hud, så er det muligt at give dem præcis den fugt, de har brug for. Også hvis du allerede har tørre hænder, så kan de rette produkter ved længerevarende brug gøre dem blødere. Hvis blot du er tålmodig kan du få dine bløde og velplejede hænder tilbage.

Betyder dit arbejde, at dine hænder hele tiden er eksponeret for skrappe midler eller miljømæssige påvirkninger, så er det vigtigt at anvende en god håndcreme. NIVEA Repair & Care Hand Cream plejer og blødgør øjeblikkeligt meget tørre og sprukne hænder - den er således perfekt, hvis dine hænder har brug for lidt ekstra omsorg.

Et andet produkt der plejer tør hud på hænderne er NIVEA Rich Nourishing Body Lotion. Dette produkt er beriget med et serum, der fugter i dybden, og havmineraler, der genopfrisker huden på dine tørre hænder, så de føles bløde og sunde. Dens ultralette konsistens absorberes i løbet af et par sekunder, hvorfor den er perfekt til at tage med, når man er på farten.

Mange kvinder sværger stadig til den unikke formulering i vores kendte NIVEA Creme, når de plejer deres hænder. Den hundrede år gamle creme giver huden på hænderne alt, hvad den har brug for for at forblive glat og velplejet.

dry hands relief

HÆNDERNE HAR OGSÅ BRUG FOR EN EKSFOLIERING

Når det gælder eksfoliering, bliver hænderne ofte overset, selvom huden er tyndere end nogle områder i ansigtet. En jævnlig eksfoliering af tørre hænder fjerner døde hudceller og gør plads til en ny og friskere hud – så sig farvel til tør og skællende hud. Læs vores eksfolieringsguide for at få flere gode råd.

dry hands

5 TIPS TIL AT UNDGÅ TØR HUD PÅ HÆNDERNE

UNDGÅ HÅNDTØRRER

Det kan være fristende at tørre dine hænder under den varme håndtørrer, men den høje varme og kraftige luft udtørrer dine hænder og kan også gøre huden irriteret. Hav i stedet for altid en pakke lommetørklæder til at tørre hænderne med, så undgår du, at de allerede hårdt prøvede hænder tørrer ud.

lady wearing gloves to wash up to prevent dry hands

5 TIPS TIL AT UNDGÅ TØR HUD PÅ HÆNDERNE

VASK OP MED GUMMIHANDSKER

At vaske op er en del af hverdagen for langt de fleste mennesker. Men de færreste tænker dog over, hvor meget det udtørrer huden på hænderne, når de dyppes i det varme opvaskevand. Især når man tænker på, at opvaskemidler fjerner hændernes naturlige fedtstoffer, der ellers skal holde dem plejede og fugtede. Tag et par gummihandsker på, og du vil opnå skinnende tallerkner og beskytte dine hænder på én gang.

humidifier helping to prevent dry hands

5 TIPS TIL AT UNDGÅ TØR HUD PÅ HÆNDERNE

INVESTER I EN FUGTER

Du kan bekæmpe tør hud på hænderne ved at øge fugtigheden i hjemmet. Tør luft kan fratage huden sin fugt, især hvis luften er tør i de rum, hvor du tilbringer meget tid. Med en fugter kan dette undgås. I stedet forøges fugten i rummet, og du kan holde dine hænder sunde og bløde.

over-washing causes dry hands

5 TIPS TIL AT UNDGÅ TØR HUD PÅ HÆNDERNE

OVERDRIV IKKE HÅNDVASK

Vasker du ofte dine hænder i varmt vand kan det efterlade dem tørre - lidt på samme måde, som når du vasker op. Det varme vand fjerner hudens naturlige fedtstoffer og virker udtørrende på hænderne. Prøv at anvende lunkent vand i stedet for varmt vand, og sørg for at anvende sæbe, der er skånsom mod huden.

lady applying treatment to dry hands

5 TIPS TIL AT UNDGÅ TØR HUD PÅ HÆNDERNE

ANVEND EN DYBDEVIRKENDE CREME I LØBET AF NATTEN

Er huden på dine hænder ekstrem tør, så prøv at smøre dem ind i en dybdevirkende creme, før du går i seng. Kommer du et tykt lag NIVEA Creme på hænderne og tager et par handsker på, inden du går i seng, holder det på fugten. Huden kan absorbere cremen i løbet af natten. Gør dette en gang om ugen og se, hvordan dine tørre hænder langsomt forvandles til bløde og glatte hænder.


PLEJ TØRRE HÆNDER OM VINTEREN

Den kolde, tørre vinterluft resulterer ofte i, at huden på hænderne sprækker.
dry hands in winter

BRUG VANTER!

Vinteren er hård ved hænderne - brug vanter til at holde dine hænder fugtede og beskyt dem mod den tørre vinterluft.

GIV DINE TØRRE HÆNDER MASSER AF FUGT

Du skal være ekstra opmærksom på dine hænder om vinteren. På den tid af året skal du altid pleje dem med ekstra fugtcreme.

Sørg for at fugte dine hænder efter du har vasket dem, så du kan give dem noget af den tabte fugtighed tilbage, når du kommer ind fra kulden. 

UNDGÅ VARME VANDHANER OG ALMINDELIG SÆBE

Almindelig sæbe kan ødelægge din huds naturlige barriere og efterlade dine hænder meget tørre. Det er det sidste, du har brug for i de kolde vintermåneder.

Og selvom det kan være fristende at varme hænderne under den varme vandhane, eller at tage et rigtigt varmt brusebad, så har det en negativ effekt på din hud. Så prøv så vidt muligt altid at anvende lunkent vand.

Great NIVEA products for treating dry skin on hands