SÅDAN STOPPER MAN STÆRK SVEDLUGT

Selvom kropslugt er helt naturlig, føles det stadig ikke rart, og det lugter ikke særlig godt, hvis du bemærker en svedlugt, der kommer fra dig selv eller andre. Hos NIVEA har vi alle de råd, du har brug for, om hvordan du stopper kropslugt – såsom lugt fra armhulen, og hvordan du forhindrer, at sur kropslugt overhovedet opstår.

HVORFOR FÅR MAN SUR KROPSLUGT?

Vi får sur kropslugt, når vores krop sveder, denne sved mødes derefter med bakterier på hudens overflade, hvilket forårsager en ubehagelig lugt. Når vi ser på, hvad hovedårsagerne til dårlig kropslugt er, ved vi, at nogle mennesker har større tendens til svedlugt, lugt i armhulen og mere sved. Bare rolig, sved er en naturlig og normal proces, som vores krop foretager, når temperaturen reguleres.


SUR KROPSLUGT?

HVOR FÅR VI KROPSLUGT?

Der er nogle forskellige områder af kroppen, der producerer kropslugt. Typisk er der 3 primære områder:

Armhuler:
Vores armhuler har kirtler kaldet apokrine kirtler, som har et højt proteinindhold. Disse proteiner nedbryder bakterier lettere og forårsager en ubehagelig lugt, som er en af hovedårsagerne til, at når sved blandes med bakterier, så fører det til lugt i armhulen. 

Skridtet:
På samme måde som armhuler kan du også finde apokrine kirtler i dit lyskeområde. Derfor kan du efter en lang dag eller efter træning måske bemærke en lugt fra dette område.

Fødder:
Grunden til, at fødder nogle gange kan lugte, er lidt anderledes. Fordi vi har sokker og sko på, betyder det, at det er sværere for sved at fordampe, hvorfor bakterier nedbrydes, og ubehagelig svedlugt begynder at opstå.

Bare rolig, der er måder, hvorpå du forhindrer dårlig kropslugt i at opstå, og måder at stoppe kropslugt, når du først begynder at lugte den.

BODY ODOUR

6 SKRIDT TIL AT BEKÆMPE SUR KROPSLUGT

Her er et par trin til at forhindre kropslugt i at opstå i løbet af dagen, og hvordan du stopper sur kropslugt på forhånd:

  1. Tag et brusebad som det første om morgenen for at forhindre kropslugt, eller så snart du begynder at lugte det. Vask din krop grundigt, og vær ekstra omhyggelig med de vigtigste områder, der bliver påvirket af dårlig kropslugt: dine armhuler, lyske og fødder. Sørg for at bruge showergels, der ikke kun dufter godt, men også renser din krop for den sved, der produceres, mens du sover eller i løbet af dagen. 
  2. Tag altid noget rent tøj på om morgenen, og vask dit tøj regelmæssigt for at fjerne uønsket svedlugt. 
  3. Tag deodorant på hver morgen for at beskytte dine armhuler mod at lugte i løbet af dagen. Brug af en deodorant, der også fungerer som en antiperspirant, såsom NIVEAs Black and White Fresh Spray, vil pålideligt beskytte dig mod at svede og producere dårlig kropslugt i 48 timer, samtidig med at den er mild mod din hud.
  4. Medbring deodorant i tasken hele dagen i tilfælde af nødsituationer. NIVEAs Black & White Original Roll-On er lille nok til at passe perfekt i din taske og giver dig den beskyttelse og den friske duft, du måske har brug for.
  5. Hvis du begynder at lægge mærke til, at dine armhuler lugter, og du ikke har adgang til et brusebad eller en deodorant, så er en simpel teknik at gå til det nærmeste toilet og forsigtigt vaske dem under vasken med lidt sæbe. Sørg for, at du derefter tørrer dine armhuler grundigt bagefter, dette vil skjule lugten fra din armhule, indtil du har adgang til deodorant og et brusebad.
  6. Regelmæssig barbering af dine armhuler hjælper med at forhindre lugt i armhulen, da det er sværere for bakterier at akkumulere uden hår.

Hvis du tror, du sveder mere end normalt, eller gerne vil have flere råd, skal du altid kontakte din læge for at få ekstra tryghed. 

BODY ODOUR

Forebyg kropslugt med NIVEA Ultimate Protect Roll On

Oplev NIVEA Ultimate Protect Roll On antiperspirant, en unik formula med Stress Protect og Zinc complex, der giver effektiv og pålidelig beskyttelse mod sved og kropslugt og yder langvarig friskhed.