Sådan Behandles Svedige Hænder

Du behøver ikke længere at lide af svedige hænder. Se, hvorfor håndsved opstår og 5 måder at hjælpe med at stoppe det med NIVEA.

ÅRSAGER TIL SVEDIGE HÆNDER OG HVORDAN DET BEHANDLES

Der er ikke noget mere frustrerende end at vente på et jobinterview, at give personen hånden og opdage, at ens hænder er helt svedige. Eller endnu værre, når man endelig er på første date, og ens hænder er fugtige og klamme af sved. Det flotte outfit og det hele - for ingenting.

Men bare rolig, vi ved, hvordan det er. Vi har selv været der - og vi har svaret! Vi fortæller dig, hvorfor man får svedige hænder og 5 måder at forhindre svedige hænder i at ske.

HVORFOR FÅR VI SVEDIGE HÆNDER?

Ja, det er jo spørgsmålet. Det kan besvares med 2 forklaringer. Det er ganske almindeligt at få svedige hænder, og både kvinder og mænd kan lide af det.

NÅR MAN ER NERVØS

Det sker hovedsageligt, når man er nervøs, i en stressende situation eller når man er meget begejstret. Dette skyldes, at svedkirtlerne, der er forbundet med vores sympatiske nervesystem, hovedsageligt er i hænder, pande og fødder. Så når vi er i en stressende situation, aktiveres disse svedkirtler pludseligt og forårsager håndsved. Men prøv ikke at bekymre dig - det er helt normalt og er bare vores krops naturlige reaktion på et adrenalinsus og en hurtigere puls, men det forårsager ikke kropslugt.

EN MEDICINSK TILSTAND

Den anden forklaring er meget sjældnere, og kun få mennesker lider af denne type. Denne tilstand kaldes Palmar Hyperhidrose og er når et normalt problem som fx svedige hænder bliver mere alvorligt. Du kan enten være født med denne tilstand, eller den kan udvikle sig med alderen. Hvis du tror, at du har Palmar Hyperhidrose, skal du kontakte din læge, som så rådgiver dig om den bedste behandling.

FEM MÅDER AT STOPPE SVEDIGE HÆNDER PÅ

Nu vi kender årsagen til svedige håndflader, kan vi prøve at afhjælpe situationen. Selvom der ikke er nogen kur mod håndsved, har vi fem nemme måder at hjælpe med at stoppe svedige håndflader på.

Svedige hænder kan være mere end bare irriterende, det kan også øge den stress, du allerede føler. Det er derfor, hvis du lider af angst, at det virkelig er vigtigt at åbne op og prøve at få hjælp til det. Angst er meget mere almindeligt, end man tror, og at få hjælp kan forhindre svedige håndflader i fremtiden!
5 Måder At Stoppe Svedige Hænder På

Beroligende Øvelser

Prøv at slappe af ved at trække vejret dybt og tænke positivt på situationen, dette kan hjælpe med at mindske angsten. Find vores tip til, hvordan du kan mindske følelsen af stress her
5 Måder At Stoppe Svedige Hænder På

Brug et Håndrensemiddel

En enkel, men effektiv måde at stoppe svedige håndflader på ved er at forberede hænderne. Det er normalt at føle sig lidt nervøs før et interview, en date eller et møde. For at du ikke skal bekymre dig om at håndsved, kan du bruge håndrensemiddel til at rense huden og holde den kølig.
5 Måder At Stoppe Svedige Hænder På

Styrken Ved Vand

Stress over svedige hænder kan få os til at stresse og svede endnu mere. Der er som regel altid en vask i nærheden, og det er en nem løsning til svedige hænder. Skyl hænder og håndled under koldt vand for at køle ned. Brug en mild, fugtende sæbe for at undgå tørre hænder, såsom NIVEA Creme Soft Soap Bar.
5 Måder At Stoppe Svedige Hænder På

Løsninger, når du er på Farten

Med alkoholbaserede håndrensere og en tør klud er der ingen undskyldninger for ikke at holde hænderne tørre og friske, når du er på farten. Bare tør hænderne med en tør klud for at undgå svedige håndflader.
5 Måder At Stoppe Svedige Hænder På

Brug Majsstivelse eller Bagepulver

At påføre lidt majsstivelse eller bagepulver på håndfladerne kan hjælpe med at reducere sved.

HVILKE NIVEA-PRODUKTER KAN LINDRE SVEDIGE HÆNDER

Det er vigtigt at holde porer og svedkirtler rene ved behandling af svedige hænder. Undgå brusegel med meget tilsat olie brug hellere brusegel som fx NIVEA Orange Shower Cream, som har en perfekt afbalanceret formel, der renser huden med en forfriskende duft. Denne brusegel er ideel til daglig brug og giver balance til hudens pH.

I hjemmet kan sæber som fx NIVEA Creme Soft Hand Soap hjælp med at rense og pleje hænderne, så huden føles ren og frisk.

En antiperspirant er et must-have i håndtasken. Roll-on’en NIVEA Magnesium Dry Roll On er NIVEAs første svedbeskyttelsesformel med naturligt magnesium, der effektivt modvirker sved og lugt og giver en forfriskende duft i stedet. Dette produkt er ikke kun skånsomt for huden, men også miljøet - med emballage, der kan genbruges. Der er også en version til mænd af dette produkt, som du kan finde her.

FOREBYGGELSE AF SVEDIGE HÆNDER MED KOSTEN

Vi sagde godt nok tidligere, at der ikke er nogen kur mod håndsved. Der er stadig måder, du kan hjælpe med at forhindre svedige hænder på, ved at tage et kig på din kost. 

- Reducer indtaget af stærkt forarbejdede fødevarer og raffineret sukker - disse fødevarer kan generere mere varme, fordi de er sværere at fordøje.
- Stop krydderierne - stærk mad som chili og peber vil naturligvis få kroppen til at blive varmere.
- Køl kroppen ned med mælk eller yoghurt - kalciumrig mad eller drikke kan hjælpe med at lindre mod varmen.
- Hydrer med vand - bad i det, vask hænderne med det, men vigtigst af alt - drik det! At forblive hydreret vil afkøle din krop helt naturligt.
- Lær mere om vitaminer til huden her.