Solcreme som ikke smitter af på tøjet

Vælg en solcreme, der ikke smitter af på tøjet, og lær hvordan solcremepletter på tøjet kan fjernes

Solcreme som ikke smitter af på tøjet

Det er vigtigt at bruge solcreme, men det kan være vældig irriterende at få solcremepletter på tøjet, da de kan være svære at få væk igen. Vælg en solcreme, der ikke farver tøjet, for helt at undgå disse problemer!

Hvorfor smitter solcreme af på tøjet?

Det er altid vigtigt at bruge solcreme med en ordentlig solfaktor (SPF), når du er udenfor, da det beskytter din hud mod de skadelige UV-stråler. Uheldigvis kan solcreme dog nogle gange smitte af på dit tøj. Solcreme kan farve tøjet, hvis en større mængde har været i berøring med tøjet.

 

Det ligner til at starte med fedtpletter, men får pletterne lov til at sidde på tøjet i længere tid, kan mærkerne blive brunlige. Hvis du vasker tøjet med det samme, så kan det lade sig gøre nemt at fjerne solcremepletterne igen.

 

 

Hvorfor smitter solcreme af på dit tøj?

Solcremepletter på tøjet skyldes det kemiske avobenzone, som er hovedingrediensen i solcremer. Når avobenzone bliver blandet med de mineraler, der findes i vand, kan det give gule mærker.

 

Den gode nyhed er, at det ikke behøver at være vanskeligt at få solcremepletterne af tøjet igen.


Sådan fjernes solcremepletter på tøjet

  1. Strø lidt bagepulver på pletterne og lad det sidde i 30 minutter, så det absorberer det overskydende fedt fra pletterne
  2. Anvend et vaskemiddel, der er velegnet til at fjerne olie og fedtpletter 
  3. Sørg for ikke at vaske tøjet i varmt vand, da de høje temperaturer kan få fedtet til at fæstne sig i stoffet
  4. Hvis du vasker hvidt tøj, så sprøjt lidt citronsaft på solcremepletterne og hæng tøjet til tørre i solen. Citronsaft og sollys udgør tilsammen et fantastisk, naturligt blegemiddel til blegning af pletter på hvidt tøj 
  5. Til særligt vedholdende solcremepletter på tøjet kan det være nødvendigt at gentage ovenstående proces

Vælg en NIVEA solcreme der ikke smitter af på tøjet

Når det er varmt udenfor tilbringer vi allesammen mere tid i solen, og her er det meget vigtigt at huske at bruge solcreme, så huden beskyttes mod at blive forbrændt eller mod en for tidlig aldring. NIVEA solcremer beskytter din hud og holder den fugtet og blød. Og du behøver ikke at være bange for at få solcreme på tøjet - med NIVEAs nye innovative anti-plet formulering kan du vælge en solcreme, der ikke farver tøjet, så du er beskyttet mod solcremepletter på tøjet!

 

NIVEA Sun giver hele familien sikker beskyttelse mod solskader - i det store udvalg af solprodukter findes solcremer til alle hudtyper, blandt andet den fugtende SPF 30 Sun Cream eller SPF 50+ Sun Mist. Hvis du er på jagt efter en solcreme til børn, der ikke farver tøjet, så vælg NIVEA Sensitive Immediate Protect Soothing Spray SPF 50+.