Hvor længe holder solbeskyttelse?

Pas på i solen med disse gode råd til påføring af solcreme

Har du nogensinde tænkt: Hvor længe holder solcreme, og hvor ofte skal jeg påføre det? Find ud af alt, hvad du nogensinde ønskede at vide om UV-beskyttelse, så du kan slappe af og nyde solen.

UV-beskyttelse - gode råd til påføring af vandfast solbeskyttelse

For at beskytte din hud mod solskoldning er det vigtigt at vide, hvornår og hvor ofte du skal påføre din vandfaste solbeskyttelse.

Hvor nemt aftager solbeskyttelsen?

Vi brugte en UV-kameralinse til at se, hvor længe solbeskyttelse holder, når den er påført. Når man ser på solbeskyttelsen gennem en UV-linse, kan man se, hvor meget din hud er beskyttet. Svedafsondring, svømning og frottering af huden påvirker alt sammen mængden af solbeskyttelse.

Sådan påføres solcreme

  • For at have solbeskyttelse lige fra starten skal du påføre solcremen allerede på hotellet
  • Sørg for at bruge tilstrækkeligtSørg for at bruge tilstrækkeligt
  • Brug ca. to teskefulde solcreme på hver kropsdel
  • Fordel solcremen jævnt på din hud, og glem ikke nogen steder
  • Lad solcremen absorbere helt, før du tager tøj på
  • Påfør igen med jævne mellemrum, især efter svømning, svedafsondring eller frottering
  • Husk også at bruge solcreme på områder som den øverste del af ørerne og nakken

Hvor ofte bør du påføre solcreme?

Hvor længe holder solbeskyttelse? Når det handler om vandfast solbeskyttelse, anbefales det at påføre cremen igen mindst hver anden time og efter badning. Det skyldes, at aktiviteter som svømning kan få solbeskyttelsen til at aftage. 

Selv svedafsondring og aftørring af huden med et håndklæde kan fjerne noget af solbeskyttelsen.

En højere solbeskyttelsesfaktor, SPF, øger den tid, hvor du kan forblive i solen og stadig være beskyttet. For eksempel betyder solcreme med en SPF på 30 som f.eks.NIVEA Sun Pocket Size SPF 30  at du kan opholde dig i solen 30 gange længere uden at blive forbrændt, end når du ikke har solcreme på. Solbeskyttelsesfaktor 50 betyder, at din hud er beskyttet 50 gange længere, end den ville være uden solbeskyttelse. Du skal dog huske at påføre cremen igen regelmæssigt, da virkningen af en solcreme med høj SPF også aftager.

Hvor længe holder solcreme - oftest stillede spørgsmål

Når du forbereder dig til din ferie eller en dag på stranden, er det normalt at ville vide, hvordan du bedst kan beskytte din hud mod solskoldning.

Holder nogle solbeskyttelsesformater længere end andre?

Alle NIVEA-solcremer beskytter huden mod UVA- og UVB-stråler. Vandfaste solcremer holder længere end andre, men hovedforskellen ligger i, hvor nemt det er at påføre den.

Roll-on solcreme som NIVEA Sun Kids Protection Roll-On giver øjeblikkelig UV-beskyttelse, og det er sjovt at påføre den - især for børn.

Solcreme i form af spray og aerosol, f.eks. NIVEA Sun Protect & Refresh Refreshing Sun Spray 30 High er gode til hurtig og praktisk påføring. Cremens forfriskende effekt er også meget velkommen på en varm sommerdag.

Kan solcreme blive for gammel?

Hvor længe holder solcreme så? Når NIVEA solbeskyttelsesprodukter opbevares rigtigt, har de en holdbarhed på 30 måneder. På hver flaske kan du se et lille billede af en åben krukke creme med et nummer og bogstavet 'M', som viser, hvor mange måneder det er sikkert at bruge produktet efter åbning.