Blackheads Header

NEJ TAK TIL HUDORME

HVAD KAN DU GØRE MOD UREN HUD?

Langt de fleste af os oplever at have små hvide eller sorte pletter i huden, også kaldet hudorme. Oftest får vi hudorme på næsen, kinderne eller hagen. Find ud af, hvorfor vi får dem, og hvordan du kan fjerne hudorme.

Alt hvad du skal vide om hudorme

Find vores bedste tips mod hudorme.

Hvad er hudorme

Uren hud opstår i de såkaldte talgfollikler. Folliklerne, der består af små hår og talgkirtler, findes i ansigtet, på brystet og ryggen. Hudorme opstår, hvis folliklerne er stoppede, eller hvis der kommer bakterier ind i hudporerne. Hudorme kaldes også for komedoner. Når talgkirtlerne er stoppede, kan huden ikke komme af med den overskydende fedt. Så dannes der lyse hudorme. Talgen får en mørkere farve, hvis hudporerne ved kirtlen åbner sig . Det gør hudormen mørk eller sort. Når det sker, er det på tide at finde en creme til behandling af hudorme, så man undgår at hudormene bliver til bumser. 

Fra hudorme til bumser 

Hvis hudorme ikke åbner sig af sig selv, kan de udvikle sig til alvorligere hudproblemer: Den ophobede talg danner grobund for bakterier, som kan medføre pusfyldt betændelse, der resulterer i en rød bums. Du skal aldrig trykke hudorme eller bumser! Hvis de sprænger kan de inficere den omkringliggende hud - og så vil en bums hurtig få selskab af flere bumser. Derfor er det vigtigt at anvende en creme til hudorme behandling, så snart du har opdaget en hudorm. På den måde undgår du yderligere hudproblemer.

HUDORME HÆNGER SAMMEN MED HUDTYPE 

Har du tendens til uren hud, såsom hudorme og bumser? Med en forebyggende hudpleje, der passer til din hudtype, kan du undgå hudorme. 

Kombineret hud

Ved en kombineret hud er kinderne ofte tørre, mens huden i panden, på næsen og hagen er uren og fedtet. Denne type hud kræver en særlig hudpleje. Sørg for at rense dit ansigt, så det passer til den kombinerede huds særlige behov! Vælg et fugtgivende produkt uden olie, der afhjælper urenheder i T-zonen. 

Fedtet hud

Uren, fedtet hud producerer for meget talg og giver en skinnende hud. Porerne bliver blokerede, og der opstår hudorme og bumser. Har man en fedtet hud er en grundig rensning af ansigtet særlig vigtig. Fjern den overskydende talg ved hjælp af en mild rensegel, der er mild mod huden og giver en masse fugt. En mild rensegel er et godt alternativ til en creme til hudorme behandling. Gelen virker ikke kun mod hudorme, men bevarer også huden ren og klar. 

Sådan kommer du hudormene til livs

Tips og tricks til at undgå blokerede porer og til at fjerne hudorme. 
product-stage-bg

Soft and caring against blackheads and impurities