berøringens-betydning-thumbnail

Læs om berøringens betydning

Hudkontakt udvikler os fysisk og følelsesmæssigt

Læs om berøringens betydning og den effekt, den har på vores liv fra barndommen og op gennem voksenlivet. Forstå, hvordan følesansen fungerer og meget mere.

Berøringens betydning – forstå videnskaben

Berøring kommer helt ind under huden – den interagerer med berøringsreceptorer og sender beskeder igennem kroppen via neuronerne.

Tillidsfølelse

mor-med-datter

Berøring kan nemt blive en del af den daglige rutine. Berøring og nærhed skaber tillid – og kan være yderst vigtig for børns udvikling. Den vigtige berøring kan kombineres med blid påføring af NIVEA Creme.

Hvordan fungerer følesansen?

Du har mere end 5 millioner berøringsreceptorer under din hud. Hver gang du føler smerte, berøring og temperaturændringer sender disse receptorer elektriske signaler til neuronerne, som transmitterer beskeden via rygraden og videre til hjernen. 

Receptorernes vigtigste funktion er at beskytte kroppen. Hvis receptorerne for eksempel sender et signal om, at du har ondt eller fryser, vil hjernen svare med en passende reaktion. Det kan være ved at krølle sig sammen og fjerne sig fra smerten eller få din krop til at ryste som en reaktion på temperaturen.

FORSTÅ BERØRINGENS BETYDNING, OG PLEJ DIN HUD MED CREMER