HVORDAN KAN Q10 HJÆLPE MED AT MINDSKE TEGN PÅ TIDLIG ALDRING AF HUDEN?

Det er helt normalt, at man gerne vil bevare sin huds glød i så lang tid som mulig. Efterhånden som vi bliver ældre mindskes vores krops evne til at regenerere celler og vores hud kan komme til, at se mere træt ud. Q10 kan hjælpe dig med at forebygge en tidlig aldring af huden og bevare dens glød.

HVAD SKYLDES EN TIDLIG ALDRING?

Aldringsprocessen er smuk, idet vores livshistorie langsomt viser sig i form af smilerynker og fine linjer. Processen er individuel for alle og afhænger af en masse forskellige faktorer. Med alle de drejninger livet tager, kan det være svært altid at have den tilstrækkelige hudpleje; ikke at forglemme de mange miljømæssige og stressrelaterede faktorer, som vi ikke har kontrol over og som kan fremme en tidlig aldring af huden.

LIVSSTILSFAKTORER DER KAN FORÅRSAGE EN TIDLIG ALDRING AF HUDEN

  • En usund kost
  • Rygning kan fremskynde aldringsprocessen, idet nikotinen i cigaretter får blodårerne i huden til at trække sig sammen. Det forhindrer en ordentlig blodgennemstrømning til huden, og med mindre blodgennemstrømning er der mindre ilt, hvilket får huden til at blive slap og dermed aldres for tidligt. Cigaretrøg indeholder desuden frie radikaler, som kan skade hudens DNA og ligeledes forårsage for tidlig aldring af huden.
  • For meget soleksponering kan også mindske hudens stramhed
  • Stress
  • Overdrevet alkoholindtag

 

Disse faktorer kan fremprovokere tidlige aldringstegn i huden, både i ansigtet og andre steder på kroppen.

DE STØRSTE TEGN PÅ TIDLIG ALDRING AF HUDEN?

Mennesker aldres fra naturens side med forskellig hastigheder, og tegn på aldring veksler fra person til person. Nedenfor er nogle af hyppigste tegn på hudens aldring:

  • Fine linjer og rynker
  • Slap hud
  • Mat hudtone
  • Kløende eller tør hud
  • Hyperpigmentering eller betændelse på brystet
  • Lever- eller solpletter - flade pletter på huden, der skyldes soleksponering
  • Tynd eller gennemsigtig hud, særligt tydeligt på hænderne

Selvom disse er helt naturlige tegn på, at man bliver ældre, så anses de som tidlige aldringstegn, hvis de er synlige, inden man er fyldt 35 år.


SMÅ ÆNDRINGER KAN VÆRE MED TIL AT FOREBYGGE TIDLIGE ALDRINGSTEGN I HUDEN

Ved at anvende vores Q10-produkter, kan du være med til at mindske fine linjer og rynker og gøre din hud glattere. NIVEA Q10 produktserien indeholder det effektive coenzym Q10, som er en kraftfuld antioxidant, der hjælper med at genopfriske huden. NIVEAs Q10 anti-age serie beskytter også huden mod UVA/UVB-skader.

Mange hudeksperter opdeler hudens aldringsproces i to primære dele: indre og ydre aldring. Indre aldring henviser til den aldring, som skyldes generne og som du har meget lidt kontrol med. Hvis din mor fik gråt hår, da hun var i begyndelsen af trediverne, så er der en vis sandsynlighed for, at du også vil få det! Ydre aldring henviser til de ydre miljømæssige faktorer. Disse faktorer kan du være med til at påvirke - så hvorfor ikke begynde at overveje nogle forandringer, der kan hjælpe dig med at holde din hud frisk?

ALDRENDE HUD: HVAD SKER DER UNDER OVERFLADEN?

Der er masser af teorier om, hvorfor og hvordan vores hud aldres. Tidlig aldring af huden kan ofte være resultat af manglende pleje indefra og ud og en utilstrækkelig eller forkert hudplejerutine.

Vigtige forandringer sker under hudens overflade, hvor der fx er mindsket celleaktivitet, lav epidermal udskiftning, mindsket produktion af kollagen, og akkumulering af skader forårsaget af frie radikaler fra UV-eksponering. Frie radikaler er kemisk reaktive stoffer, som dannes i kroppen, især når du er eksponeret for UV-stråling. De reaktive molekyler kan forårsage celleskader og få huden til at aldres tidligt.

Disse forandringer sker under hudens overflade og resulterer i fugttab og forringet elasticitet. Forandringerne er også årsag til synlige rynker, fine linjer og pigmentforandringer. NIVEAs Q10 hudplejeserie kan hjælpe med at kontrollere de tydelige aldringstegn og mindske synligheden af fine linjer og rynker, tilskynde opstramning af huden og en forbedret fornyelse af hudens overflade.

HVAD ER Q10 OG HVORDAN VIRKER DET?


Q10 er en slags vitamin, der findes i alle kroppens celler.

Din krop producerer selv Q10, som dine celler bruger til at producere den energi, som din krop har brug for for at vedligeholde og danne celler. Det virker også som en slags antioxidant, der beskytter kroppen imod skader. Desuden spiller Q10 en vigtig rolle i den måde, hvorpå vores kroppe omdanner fødevarer til energi og stopper de frie radikaler i at ødelægge celler, der kan give en tidlig aldring af huden.

Efterhånden som vi bliver ældre, bliver kroppens produktion af Q10 langsommere, hvorfor anti-aging produkter som NIVEAs Q10 anti-age produktserie er så vigtige.

HVAD KAN DU GØRE FOR AT UNDGÅ EN TIDLIG ALDRING AF HUDEN?

Der er flere ting, du kan prøve at inkorporere i din daglige rutine og hudplejerutine, som vil gøre dig sundere og gladere, samtidig med at det mindsker en tidlig aldring af huden.

BEKÆMP TIDLIGE ALDRINGSTEGN VED AT:

Ved at anvende produkter fra vores Q10 Energy-produktserie, som fx Q10 Energy Healthy Glow Day Cream, samtidig med at du foretager ovenstående livsstilsændringer, vil du kunne hjælpe din hud til at blive mere fast, frisk og energifyldt igen. Føl dig smuk både indvendigt og udvendigt!


HVORFOR DET ER SÅ VIGTIGT AT LINDRE STRESS OG SMILE TIL VERDEN, HVIS DU VIL UNDGÅ TIDLIG ALDRING AF HUDEN

Vi kan alle opleve perioder med stress. Det er en del af livet, som vi alle skal håndtere på et tidspunkt. Det kan have en masse fordele for din hud, hvis du ved, hvordan du effektivt mindsker stress.

Hvis du er stresset over en længere periode, frigører din krop flere stresshormoner, som kan fremskynde en for tidlig aldring. Når du er stresset, har du tendens til at rynke panden mere. Hvis du håndterer stressen tidligt, kan du undgå at den sætter sig. Hvis du kanaliserer din stress i motion eller samtaler med personer, der vil lytte, vil du opleve, at du føler dig lettere og har masser af grund til at smile.

Forskning har vist, at et smil får dig til at se tre år yngre ud. Nyd livet hver dag og du vil føle dig og se yngre og sundere ud. På den måde mindsker du sandsynligheden for, at din hud aldres tidligt.