Dry Skin Header

Tør hud trænger til hjælp

Plej din tørre hud for at gøre den blød igen.

Hudens naturligt beskyttende barriere beskadiges af vind, kulde og varm luft. Huden udtørrer og bliver ru og sprækket. Rig og nærende fugtighedscreme opbygger det beskyttende lipide lag og forhindrer dehydrering. Det er sådan, din hud opretholder sit friske og sunde udseende.

Hvorfor får vi tør hud

Tør hud – hvad er forklaringen?

Sund hud er fuld af vitalitet og elasticitet. Ikke desto mindre kan fugtbalancen falde ud af trit om vinteren. Når det er koldt, producerer svedkirtlerne mindre olie, og uden dette beskyttende lag er det svært at opretholde hudens fugtniveauer. Desuden trækker blodårerne under huden sig sammen, så ilttilførslen falder.
Resultatet er, at huden føles stram og sprækket og bliver rød. De tynde områder på huden uden subkutant (fedt)væv og svedkirtler såsom skinneben, albuer og knæ er særligt udsatte. Bliv klogere på, hvorfor huden bliver tør i disse områder.

SOS om vinteren – sådan beskytter du huden!

Skin in Winter
Giv din hud pleje med eksempelvis NIVEA Rich Body Milk. Med sin kombination af udvalgte mineraler, fugtende mandelolie og vitamin E fremmer den hudens egen beskyttende funktion og nærer den effektivt og vedvarende med fugt. 

Læberne har brug for ekstra omsorg om vinteren

Lips in Winter
Huden på vores læber er tynd og følsom, da der ikke er svedkirtler til at give et beskyttende lipidlag. Derfor kan læberne blive særligt tørre og sprukne om vinteren. Lær den korrekte måde at passe på dine læber på her.

Fugtritualer – sådan gør du tør hud smuk igen

Vores tips til bekæmpelse af tør hud

 • Brug ikke irriterende sæber eller meget skummende make-up-fjernere på tør hud. De fjerner den ekstra fugt på huden og ødelægger dens naturligt beskyttende barrierer. Det er bedre at bruge et fugtende produkt til brusebadet såsom NIVEA In-Shower Pampering Soft Milk eller In- Shower Body Milk with Honey & Milk, som gør din hud blød og smidig i brusebadet.
 • Vælg også fede cremer, bodylotions og produkter med urea, hydra IQ og dexpanthenol til din daglige plejerutine såsom NIVEA Repair & Care SOS Body Lotion. Den giver intens pleje og forhindrer stramhed og dehydrering. 
 • NIVEA Body Milk with Almond Oil beskytter også huden mod at tørre ud. Den nærende formel med organisk arganolie og organisk jojobaolie bidrager til hudens naturlige balance. 
 • For en endnu mere intens effekt kan du smøre godt med cremer såsom NIVEA Rich Day Cream med E-vitaminformel og mandelolie på dit ansigt og bruge den som en maske. Lad den absorbere i 15 minutter, og fjern den overskydende creme med en kosmetisk klud, eller massér den blidt ind.
 • NIVEA Repair & Care Body Lotion eller Body Cream.
 • Plejer du at lide af meget tør hud? Bliv klogere på, hvorfor huden bliver tør i disse områder, og hvordan du kan afhjælpe det her.

Hudpleje begynder altid med sund kost – plej din hud indefra

 • Du bør drikke mindst to liter vand hver dag, da mangel på fugt også udtørrer din hud. 
  Test dig selv, hvis du er i tvivl: Niv dig i hånden med din tommel- og pegefinger. Hvis din hud kun langsomt skifter tilbage til sin oprindelige tilstand, er det fordi din hud ikke får nok fugt.
 • Spis nødder! De er en vidunderlig kilde til energi og indeholder masser af sundt fedt, mineraler og vitaminer.
 • Fed saltvandsfisk og tørrede abrikoser giver kroppen calcium og modvirker tegn på aldring.
 • Gulerod og tomatjuice er fuld af sunde vitaminer, som sammen med lidt hørfrøolie absorberes særlig effektivt af kroppen.
 • En varieret kost fremmer et sundt helbred og styrker din krops største organ: Din hud.

Vores anbefalinger til dig