SPØRGSMÅL OM MILJØANSVARLIGHED?

FIND SVARENE PÅ DINE OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL HER.

DYREVELFÆRD, BÆREDYGTIGHED OG MILJØET

1. Tester NIVEA deres produkter på dyr?

Organisationen bag NIVEA-varemærket, Beiersdorf, tester ikke produkterne på dyr. Som en global virksomhed er alle vores søsterselskaber inklusive Australien og New Zealand rettet ind efter denne holdning. Vi mener ikke, dyreforsøg er nødvendige for at dokumentere vores produkters sikkerhed og effektivitet.

I Kina er dyreforsøg imidlertid pålagt ved lov for at opnå officiel registrering og certificering af sikkerheden i forbindelse med visse produktkategorier. I disse tilfælde gennemføres testene på lokale institutioner autoriseret af staten og ikke af de virksomheder, der sælger produktet. Vores mål er at overbevise disse myndigheder om, at det er unødvendigt at teste kosmetikprodukter på dyr og at gøre os til talsmænd for international accept af alternative testmetoder.
 

2. Gennemfører Beiersdorf Tyskland dyreforsøg?

Producenten af NIVEA-produkter, Beiersdorf Tyskland, gennemfører ikke dyreforsøg. Dyreforsøg har været strengt forbudt i forbindelse med alle kosmetikprodukter i EU siden 2004 og alle ingredienser i disse produkter siden 2013. Organisationen bag NIVEA-varemærket, Beiersdorf, overholder denne lov og har længe klaret sig uden dyreforsøg, når det har været muligt.
 

3. Hvad er dyreforsøg?

Dyreforsøg refererer til forsøg udført på dyr for at vurdere et produkts sikkerhed og effektivitet og kompatibilitet. I forbindelse med udviklingen af kosmetik kan dette omfatte test af enten færdige produkter eller enkelte ingredienser i et færdigt produkt på dyr – ofte kaniner, men også mus, rotter og andre dyr. Producenten af NIVEA-produkter, Beiersdorf Tyskland, og NIVEA Australien gennemfører ikke dyreforsøg.
 

4. Hvad er alternativerne til dyreforsøg?

Beiersdorf arbejder aktivt med udvikling og anerkendelse af alternative metoder til erstatning af dyreforsøg. I mere end 20 år har vi været aktive i ekspertpaneler og sammenslutninger om in vitro-procedurer, og vi er en af de førende og mest kendte og accepterede forskningsvirksomheder i verden.

Vi arbejder sammen med eksterne partnere som fx den europæiske kosmetiksammenslutning, Cosmetics Europe og EPAA (European Partnership for Alternative Approaches to Animal Testing), om udvikling og anerkendelse af alternative testmetoder, der kan erstatte dyreforsøg.

Vi arbejder også aktivt som talsmænd for verdensomspændende accept af eksisterende alternative metoder til dyreforsøg hos respektive myndigheder. Desuden understøtter vi både med hensyn til personale og økonomisk, den videnskabelige indsats til at udfylde hullerne, hvor alternative metoder endnu ikke er tilgængelige.