Miljøansvar

Miljøansvar

Vores holdning til miljøansvar

For os er ”pleje” og ”at passe på” mere end bare en del af vores forretning, det handler også om vores ansvar overfor andre mennesker og miljøet. Vi fremstiller hudplejeprodukter af høj kvalitet og har mere end 100 års erfaring med forskning indenfor området. Vores holdning er en del af Beiersdorfs internationale bæredygtighedsstrategi ”We care”.

Udnyttelse af råvarerne

Nogle af de råvarer, vi anvender i vores produkter, findes i begrænset mængde, og der er ingen garanti for, at de altid vil kunne fås. Vi støtter bæredygtigt indkøb og arbejder på at udvikle alternativer, der kan leve op til vores høje kvalitetskrav. y standards.

palmeolie

Vejen til bæredygtig palmeolie

Vi bruger ikke palmeolie i vores produkter. Vi bruger dog visse ingredienser som emulgatorer i nogle af vores produkter, hvilket er normalt i branchen. Disse ingredienser produceres normalt på mineraler og vegetabilske olier såsom kokos- og rapsolie – eller palmeolie og palmekerneolie.

Som medlem af organisationen Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO) støtter vi også dyrkning af bæredygtig palmeolie. Det er vores mål at sikre, at alle vores leverandører fra 2015 bruger bæredygtig og certificeret palmeolie og palmekerneolie i de råvarer, de leverer til os. Vi arbejder tæt sammen med vores leverandører for at sikre, at vi når disse mål.

Kik på vores produktside og klik på de forskellige produkter for at se en detaljeret liste over, hvilke ingredienser de indeholder.

 

Alternativer til dyreforsøg

Hos Beiersdorf bruger vi ikke dyr til at teste vores kosmetikprodukter. Det har været vores politik længe før, de direktiver, der regulerer dyreforsøg i kosmetikindustrien, trådte i kraft i EU i 2004. Vi er overbeviste om, at det ikke er nødvendigt at bruge dyr for at bevise, at vores produkter er sikre og effektive.

Miljøansvar

Fra og med marts 2013 trådte den næste fase af det europæiske forbud mod dyreforsøg i kraft. Fra og med dette tidspunkt må der ikke længere sælges kosmetikprodukter i EU, som indeholder ingredienser, der har været testet på dyr (efter marts 2013) for at indsamle data til brug til opfyldelse af sikkerhedsregulativerne for kosmetik. Denne udvikling og anerkendelse af alternative metoder er særlig vigtig for Beiersdorf, selvom vi ikke berøres af dette forbud.

I mere end 20 år har vi i ekspertpaneler og sammenslutninger med stor succes arbejdet på in-vitro-procedurer (reagensglastests), og vi er et af de førende, mest kendte samt anerkendte forskningsfirmaer i verden. Beiersdorf har f.eks. udviklet en procedure, som sammen med andre tests i fremtiden vil kunne fastlægge et stofs allergipotentiale uden brug af dyreforsøg.

Beiersdorf Research udvikler også en lang række andre alternative testmetoder, og vi benytter os faktisk allerede af mange godkendte metoder i vores daglige arbejde. Vi støtter aktivt de respektive myndigheders verdensomspændende accept af eksisterende alternativer til dyreforsøg. Derudover støtter vi, både i form af personale og økonomiske midler, de videnskabelige tiltag, der gøres for at udfylde de huller, hvor der endnu mangler alternative metoder.

 

Mindre spild, samme kvalitet

Uanset om materialet er plastik, glas, metal, pap eller papir, så arbejder vi konstant på at reducere mængden af emballage. Hvor det er muligt, anvender vi på alle vores emballageløsninger kriterierne for bæredygtighed, som er: Undgå, reducér og genbrug. I dag er næsten 100% af materialerne i vores emballage genanvendelige.

Refill-poser er blot én måde, hvorpå vi kan reducere mængden af emballage. Takket være genopfyldelige beholdere og genbrugsemballage, såsom sæbedispensere, kan vi reducere mængden af spild betragteligt. Refill-poserne til vores NIVEA Creme Shower Gel har f.eks. resulteret i 75% mindre spild.