Ingredienser - NIVEA

Ingredienser

Signifikant

ALUMINIUMCHLOROHYDRAT / ACH

Hvad er aluminiumchlorohydrat?

Aluminiumchlorohydrat (ACH) er et stof inden for gruppen af aluminiumsalte. Det anvendes som en aktiv ingrediens i antiperspiranter. Aluminiumchlorohydrat findes naturligt og kan også produceres industrielt.

Aluminiumchlorohydrat: funktioner

Har du nogensinde tænkt på, hvad forskellen er på en antiperspirant og en deodorant? Deodoranter forhindrer blot dårlig lugt, når du sveder, mens antiperspiranter faktisk forhindrer, at du sveder. Det gør de ved hjælp af aluminiumchlorohydrat, som får svedkirtlerne under dine arme til at lukke sig. På den måde sveder du mindre, og du undgår våde pletter på dit tøj og en grim kropslugt. 

Sådan anvender NIVEA aluminiumchlorohydrat

NIVEA anvender aluminiumchlorohydrat i antiperspiranter som en af de mest effektive aktive ingredienser mod svedproduktion. Det blokerer for sveden i din armhule og giver dig en frisk og sikker følelse. Vores “rene” deodoranter (dvs. uden antiperspiranteffekt) indeholder ikke aluminiumchlorohydrat. De indeholder i stedet antibakterielle stoffer, som forhindrer væksten af de bakterier, der får dig til at lugte. En aluminium-fri deodorant eller antiperspirant med aluminiumchlorohydrat: valget er dit.

Potentielle problemer

Der har været bekymringer, at aluminium kan øge risikoen for brystkræft og neurologiske sygdomme som Alzheimer’s. Forhøjede aluminium værdier er fundet i hjernen hos personer med Alzheimer’s. Det er dog stadig uklart om dette er en årsag eller følgevirkning til sygdommen. 

Aluminium er det tredje mest almindelige element i jordens overflade. Det findes naturligt i drikkevand, frugt, grøntsager, korn og kød. Vi optager aluminium igennem vores daglige kost. Størstedelen af den aluminium vi optager, bliver renset ud via vores nyrer. Mange mennesker er dog stadig bekymrede om, aluminium i antiperspiranter bliver optaget gennem huden og dermed forøger kroppens aluminiumsindhold. To studier udført med frivillige personer, så på aluminium chlorohydrats evne til at blive optaget gennem huden: begge studier viste, at kun 0,01 procent af den påførte aluminium blev optaget i kroppen. Det er derfor sikkert at anvende antiperspirant under normale forhold. Desuden: så snart aluminiumchlorohydrat kommer i kontakt med sved, bliver det forvandlet til aluminiumhydroxid, et fast og uopløseligt stof, som ikke kan trænge igennem huden og dermed ikke optages i kroppen. Selv hvis du tager din antiperspirant på lige efter at have barberet dig, vil kroppen ikke optage større mængder af aluminium. Det brænder måske lidt, idet mange antiperspiranter også indeholder alkohol – så vent hellere lidt inden du tager antiperspirant på!

BHT

Hva er BHT?

BHT er en antioxidant, der anvendes i fødevarer og kosmetik. Mange ingredienser bliver harske, når de kommer i kontakt med ilten i luften. BHT beskytter disse ingredienser mod iltning og giver dem dermed en længere holdbarhed.

BHT: funktioner

Næsten alle levende ting har brug for ilt. Men ilt er også stærkt reaktivt og får mange stoffer til at oxidere. For eksempel er rust resultatet af jern, der er oxideret. Olier og fedtstoffer bliver harske, når de oxiderer. Det er her BHT kommer ind. Selv en lille mængde BHT (forkortelsen af det ikke-mundrette ord butyleret hydroxy-toluen) forebygger oxidering. Det anvendes i fødevarer, medicin og kosmetik for at holde produkter friske og forlænge deres holdbarhed. 
Sådan anvender NIVEA BHT

I tråd med vores grundtanke så anvender vi kun nødvendige ingredienser på en ansvarlig og restriktiv måde. NIVEA tilfører BHT i mindre end 10 procent af vores produkter. Og vi anvender det kun i meget lave koncentrationer - lavere end i fødevarer! BHT giver vores cremer, lotions, læbepomader, barbergel og badeolier en længere holdbarhed. Uden antioxidanten ville naturlige olier og andre ingredienser hurtigt blive harske, miste deres virkning og få en sjov lugt. Meget små spor af BHT kan også findes i andre parfumerede produkter. Det skylder, at parfumeproducenterne, som leverer de parfumerede olier, anvender BHT som beskyttelse mod iltning, så parfumerne beholder deres tiltrækkende duft. 

Mulige problemer

Nogle mennesker hævder, at BHT kan optages gennem huden og forstyrre hormonsystemet. Det stof, der gør det, kaldes en “endokrin forstyrrelse". Studier har påvist at BHT har en endokrin påvirkning, men studierne blev udført på en måde, der ligger langt fra virkeligheden. Her blev testpersoner på kort tid eksponeret for ekstremt høje doser af BHT. Koncentrationen af BHT i NIVEA produkter er til gengæld meget, meget lav. Forskning har indtil videre ikke kunne påvise, at kosmetikprodukter eller deres indhold har en skadelig virkning på kroppen eller hormonbalancen. Faktisk, har naturlige fødevarer som fx soya en meget højere endokrin effekt!
BHT har været anvendt i lang tid uden problemer - og det gælder ikke kun i kosmetiske produkter. WHO har udført en dybdegående undersøgelse, der viste at BHT var fint at anvende i fødevarer. Så det er endda sikkert at spise! Desuden: kosmetik indeholder en lavere koncentration af BHT end fødevarer. BHT har været anvendt til kosmetik verden over i flere årtier og anses for at være sikkert og kunne tåles af de fleste - der er heller ingen indikation på, at det kan medføre allergi. 

Men er BHT skadeligt for vores jord? I følge et nyere studie udført af Australian National Industrial Chemicals Notification and Assessment Scheme (NICNAS) er det ikke skadeligt. Studiet konkluderede at BHT ikke udgør nogen væsentlig risiko for miljøet.


DUFTSTOFFER

Hvad er duftstoffer?

En af de første ting du bemærker ved vores kosmetiske produkter er deres unikke duft. Duftstoffer giver hudpleje og andre produkter deres behagelige og karakterisktiske duft.
Hvert duftstof er en karakteristisk blanding af forskellige stoffer og dufte - en duft indeholder i gennemsnit 30-50 duftingredienser. Duftingredienser er naturlige eller syntetiske parfumer, som kan anvendes individuelt, men som oftest kombineres med andre for at opnå en særlig duft. De naturlige dufte udvindes af planter (fx essentielle olier) og/eller andre naturlige stoffer. Syntestiske dufte skabes derimod i laboratorier. Som oftest er dufte et mix af syntetiske og naturlige ingredienser. 

Duftstoffer: funktioner

Mange studier viser, at dufte øger vores følelse af velvære og har en positiv effekt på vores sind. Afhængigt af kompositionen kan dufte have en enten beroligende eller opfriskende virkning. Duftstoffer får kosmetik (og mange andre produkter) til at dufte godt og karakteristisk: De bibringer en rar duft, dækker over lugten af effektive men ikke så velduftende ingredienser, fremhæver oplevelsen ved produktet og hjælper os med at udtrykke vores individualitet. 

Sådan anvender NIVEA duftstoffer

NIVEA anvender duftstoffer i de fleste af vores produkter. Vores dufte er nøje sammensat af naturlige og syntetiske ingredienser. I tråd med vores princip om ikke at tilføre vores produkter unødige ingredienser, så anvender vi dufte meget kontrolleret. For at sikre at hver duftstof vi anvender, er sikkert og stabilt, har vi udformet en særlig liste, som specificerer den maksimale mængde af særlige duftstoffer og som opstiller de krav, der skal overholdes for at sikre vore duftes kvalitet og sikkerhed - krav der går langt udover de lovmæssige krav. Denne såkaldte duftrelaterede restriktionsliste gælder alle af vores leverandører af duftstoffer.

Mulige problemer

Ligesom ved andre blandinger af stoffer, så kan huden være følsom over dufte, da de indeholder mange forskellige ingredienser. Hvad enten ingredienserne er naturlige, naturafledte eller syntetiske har ikke den store betydning. Det betyder dog ikke, at personer med sart hud ikke kan anvende NIVEA produkter med duftstoffer! Vi bruger kun parfumer, som ikke er potentielt allergifremkaldende, og sørger for at overvåge duftstofferne i vores produkter. Hver eneste ingrediens inklusiv duftstoffer skal overholde vores strikse tolerabilitets kriterier. 
Mens dufte kan tåles af de fleste mennesker, så er der omkring 1-2 procent af befolkningen, som er allergiske over nogle duftstoffer. Dette gælder både naturlige og syntetiske ingredienser. The European Cosmetics Regulation har lavet en liste med 26 stoffer, der kan medføre en allergisk reaktion. Hvis et kosmetikprodukt indeholder en vis andel af nogle af de listede stoffer skal det stå på forpakningen. Denne information hjælper dig med at undgå ingredienser, som du måske er overfølsom overfor. Hvis du nogensinde oplever allergiske symptomer, så spørg din læge efter en allergitest. Med den kan du tydeligt se, hvilke dufte du er allergisk overfor, så du ikke behøver at undgå alle produkter med duft.

UV-FILTER

Sådan beskytter NIVEA din hud mod solskader
Som udgangspunkt er solskin godt for vores velvære. Solens stråler fremmer produktionen af lykke-hormonet serotonin, så solen gør os glad. Solens stråler giver os en smuk glød og stimulerer hudens produktion af D-vitamin, som især er vigtig for vores knogler og helbred generelt. Men de såkaldte UVA- og UVB-stråler kan også have en negativ virkning på huden. UVB-stråler trænger ind i hudens yderste lag og er ansvarlig for smertefulde forbrændinger. Grundet UVB-strålernes høje energiniveau kan de ødelægge DNA, som i værste tilfælde kan medføre hudkræft. UVA-strålerne trænger dybere ind i huden. Vi lægger ikke rigtig mærke til dette, da det ikke gør ondt. Men de danner frie radikaler, som kan ødelægge celler og DNA og medføre hudkræft. UVA-fremkaldt stress via frie radikaler kan medføre allergier og aldring af huden: omkring 80% af rynker skyldes UVA-lys!

Det er derfor, at vi skal nyde solen på en ansvarlig måde og altid bruge rigelig med solbeskyttelse. En af de mest almindelige former for beskyttelse er påsmøring af solcreme. Takket være vores innovative medarbejdere i vores forskning og udviklingsafdelinger så har NIVEA været pionér inden for produkter til solbeskyttelse (den første officielle NIVEA solcreme kom på markedet i 1936!) og er i dag verdens førende solcrememærke. *

Vores NIVEA solprodukter indeholder UV-filtre, som er vigtige for at beskytte din hud mod solens skadelige virkninger. Der er to typer af UV-filtre: organiske (også kaldet kemiske) UV-filtre, der absorberer UV-strålerne og omdanner energien til varme. Solcremer med organiske UV-filters har ofte også fordelene, at de er nemme smøre på eller at de er transparente. Udover de organiske filtre, så er der mineralske (også kaldet fysiske) UV-filtre. De består af små partikler, som danner et skjold, når du smører dig ind i solcremen. UV-stråler reflekteres af skjoldet, så de ikke kan skade din hud. Dog er produkterne med mineralske UV-filtre ofte sværere at smøre ud end cremer med organiske filtre eller i produkter, hvor filtrene kombineres. Solcremer der kun indeholder mineralske UV-filtre har en tendens til at efterlade en hvid film, som vil variere i tykkelse afhængigt af solfaktoren. 

For at sikre en effektiv solbeskyttelse og den bedste oplevelse ved påførsel tilbyder NIVEA solcremer med enten rene organiske filtre eller med en blanding af mineralske og organiske UV-filtre. 

*Kilde: Euromonitor International Limited; NIVEA in the category Sun Care, incl. Sun Protection, Aftersun and Self-Tanning; in retail value terms, 2018 data

Solcreme og koralrevene

NIVEA har som mål at mindske alle tiltag, der har en negativ indvirkning på miljøet, inklusiv koralrevene - et de mest alsidige marineøkosystemer. Omkring en fjerdedel af dyrearter i havene er afhængige af revene. Det er udbredt viden, at koralrevene rundt om i verden er truede af forskellige årsager. Årsagerne til korallernes ødelæggelse er komplekse og omfattende. De to primære grunde menes at være usædvanlige temperaturer og ekstreme vejrforhold, som er relateret til globale klimaforandringer. Lokale faktorer som landbaseret forurening fra byggerier langs kysterne og landbruget, overfiskeri og et voksende antal af plante- og dyrearter, der ødelægger korallerne spiller også en vigtig rolle.

I følge de seneste studier, der har undersøgt koraller i laboratorier, så er særlige UV-filtre - primært oxybenzon(benzophenone-3) og octinoxat (ethylhexyl methoxycinnamate) – mistænkt for at accelerere korallernes blegning. Fra 2021 vil solprodukter med disse kemiske UV-filtre være forbudt på Hawaii.

Vi har aldrig anvendt oxybenzon i vores europæiske NIVEA solprodukter, da disse UV-filtre ikke møder de høje standarder, som vi har sat for vores solcremer. Octinoxat blev fjernet fra alle europæiske solprodukter tilbage i 2016. Det betyder, at de europæiske NIVEA solprodukter allerede overholdt Hawaiian Reef Bill før dens gennemførelse i 2018.

NIVEA anvender kun UV-filtre som anses som sikre for både forbrugere og miljøet i henhold til myndighederne. Vi undersøger løbende vores ingrediensers eventuelle påvirkning af miljøet. Nye ingredienser skal overholde vores strikse standarder, og vi implementerer ikke ingredienser, som videnskaben anser for at udgøre en miljømæssig risiko. 

Forskning inden for UV-filtre og deres miljømæssige påvirkning er stadig i sin spæde start, og har indtil videre primært været udført i laboratorier. Der er derfor endnu ikke nogen videnskabelig afklaring om UV-filtrenes indflydelse på koralrevene og havmiljøet udført i naturen. 
Vi ønsker at være på forkant med udviklingen og anvender de sidste videnskabelige fund til at igangsætte flere bæredygtige innovationer: Derfor samarbejder vi intensivt med videnskabsfolk, eksperter inden for bæredygtighed og vores leverandører for at forbedre og sikre, at NIVEA's solprodukter er miljømæssigt kompatible.


TITANDIOXID NANOPIGMENTER (MINERALSK UV-FILTER)

Hvad er titandioxid nanopigmenter?

Titandioxid er et mineralbaseret, hvidt stof, der anvendes som pigment i solcreme, madfarver og lignende. Nanopigmenter af stoffet er bittesmå partikler - en million gange mindre en et sandkorn. Titandioxid nanopigmenter anvendes i kosmetik som mineralsk (eller fysisk) UV-filter. Når de smøres på huden, reflekterer og spreder de UV-strålerne, så huden beskyttes mod at blive solbrændt, hurtig aldring og hudkræft.

Titanidioxid nanopigmenter: funktioner

Forestil dig at have en rustning på din krop, som holder UV-stråler væk fra din hud. Forestil dig nu, at denne rustning er lavet af en masse små skjold, der er usynlige (samtidig med at de lægger sig på din hud som en blød hvid jakke). Sådan virker titandioxid nanopigmenter. De reflekterer UV-strålerne væk fra din krop, før de kan ødelægge din hud og dine hudcellers DNA. De fungerer som et mineralsk UV-filter, der hjælper med at beskytte dig mod solforbrændinger og langvarige mén som hudkræft, og medvirker til at holde din hud sund og naturligt smuk. 

Sådan anvender NIVEA titandioxid 

NIVEA har udvalgt en velafbalanceret kombination af UV-filtre til hvert enkelt produkt, så de kan hjælpe i forskellige brugssituationer og til forskellige behov. I nogle solcremer anvender NIVEA titandioxid i kombination med organiske (eller kemiske) UV-filtre. Dermed kan vi tilbyde det bedste fra begge verdener: en sikker beskyttelse mod UVA- og UVB-stråler i en solcreme, der er nemmere at smøre på end rene mineralske UV-filtre, som føles behageligt på huden og er vandfast (Husk dog alligevel altid at tage solcreme på efter hvert dyp i vandet). 

Mulige problemer

Nogle forbrugerorganisationer har gentagne gange påstået, at nanomaterialer - hvor nanopigmenter hører til - kan optages i kroppen og give skader. Vi mener, at det er vigtigt at tage alle mulige helbredsmæssige problemer seriøst. Dog vedrører disse påstande ikke titandioxid, som er de eneste nanopigmenter, som vi anvender i vores solcremer. Flere omfattende studier er kommet frem til den konklusion, at disse ingredienser ikke trænger igennem huden, når du tager solcreme på. Uafhængige myndigheder som fx Europa Kommissionens Videnskabelige Kommité for Forbrugersikkerhed (SCCS), det Tyske Institut for Risikovurderinger og EU NANODERM program er alle kommet frem til konklusionen, at nanopigmenter i kosmetik er harmløse, når de smøres på huden. NANODERM studiet fandt også frem til, at de små partikler ikke kan trænge ind i hudens dybere lag. Det vil sige, at de ikke trænger ind i kroppen og derfor ikke udgør nogen helbredsmæssig risiko. Tværtimod beskytter de dig mod celleskader og hudkræft. Det er derfor vigtigt, at du passer godt på og anvender solcreme, når du er i solen.

PARABENER

Hvad er parabener?

Parabener holder din kosmetik frisk og sikker. Selv hvis du skulle glemme at sætte låget på din ansigtscreme på badeværelset eller hvis din solcreme får for meget varme på dit badehåndklæde. Uden parabener vil mange kosmetikprodukter - især de vandholdige - være ødelagte, så snart du åbnede dem. Parabener giver dig en garanti for, at din bodylotion, ansigtscreme eller lignende holder sig så frisk, som den dag, du åbnede den.
Parabener: funktion og sikkerhed 

Parabener er konserveringsmidler. De sikrer, at hudplejeprodukter, især de vandholdige, holder sig friske i lang tid ved at bekæmpe bakterier og svampe. Parabener kan skabes kunstigt eller kan findes i naturlige ingredienser som gulerødder, agurk, oliven mm. Da parabener er både effektive og har en høj tolerabilitet, har de i mere end 80 år været anvendt til at konservere kosmetik, husholdningsprodukter, medicin og fødevarer. I løbet af de sidste årtier er der blevet forsket intensivt i parabener. Faktisk er de det mest gennemforskede konserveringsmiddel. Resultaterne: både Europa Kommissionen og den uafhængige evaluerende kommission i USA (Cosmetic Ingredient Review / CIR) er enige i, at parabener er sikre.

Sådan anvender NIVEA parabener

På nuværende tidspunkt er parabener det sikreste og mildeste konserveringsmiddel, vi kan anvende. Vi fortsætter dog med vores forskning mod at finde den bedste, mest effektive og sundeste måde at holde vores produkter, vores miljø og dig sikre. NIVEA anvender kun parabener i ca. 20 procent af vores produkter - op til 80 % er uden parabener. Tag for eksempel vores klassiske NIVEA creme: dens olieholdig formulering holder den frisk uden konserveringsmidler. Alle vores babyprodukter er også uden parabener. De få produkter, der fortsat indeholder parabener, er nogle af vores ansigtscremer, solcremer og bodylotions. Vi anvender konserveringsmidler i disse produkter for at sikre deres holdbarhed og at de er sikre i brug. 

Mulige problemer 

Der er foretaget flere studier om parabener end noget andet konserveringsmiddel. Konklusionen er, at parabener er alsidige, effektive og sikre at bruge, og yderst sjældent skyld i allergiske reaktioner. Nogle mennesker har været bekymret for, at parabener akkumuleres i vores kroppe og på lang sigt påvirker vores hormoner og generelle velvære. Dog har flere studier vist, at parabener nedbrydes hurtigt i kroppen. Derfor har Europa Kommissionen og American Cosmetic Ingredient Review begge konkluderet, at parabener ikke påvirker vores helbred. 

Vores egne NIVEA eksperter bekræfter ligeledes, at parabener er sikre for mennesker, hvorfor vi fortsat anvender dem i nogle af vores produkter. Men vi ønsker, at vores produkter er sikre og gode for alle, inklusiv mennesker med parabenintolerance. Derfor er vi hele tiden på udkig efter lige så sikre og milde konserveringsmidler. Vi har fundet en række alternative konserveringsmidler og skabt produkter til de af jer, som er følsomme over for parabener - eller som ganske enkelt ønsker at undgå parabener.


PEG-FORBINDELSER

Hvad er PEG-forbindelser?

PEG står for polyethylenglycol. PEG-forbindelser er kosmetikverdenens små magikere. De fungerer som emulgator, bindemiddel, stabilisatorer og blødgører. 

PEG-forbindelser: funktioner

PEG-forbindelser kan udføre flere funktioner på én gang. Som emulgator sørger de for at olie og vand kan blandes sammen til behagelige og bløde cremer og lotions. De gør det muligt for parfumeolier at opløses i vandbaserede produkter. I shampoo og showergel hjælper de med at skabe skum. Som blødgørere er det PEG-forbindelserne, der fugter og gør huden blød. Nogle af disse multitalenter har også en rensende effekt. Udover kosmetikbranchen anvendes PEG-forbindelser inden for farma og medicin. 

Sådan anvender NIVEA PEG-forbindelser

NIVEA anvender PEG-orbindelser i cremer, lotions, showergel, shampoo og badeessens. De har en masse vigtige funktioner, samtidig med at de milde ved huden og ikke udløser allergier. 

Mulige problemer

Nogle har påstået, at PEG-forbindelser kan trænge igennem huden ind i kroppen og medtage skadelige stoffer med dem. Sandheden er, at der er mange forskellige PEG-forbindelser, som ikke alle opfører sig ens. Nogle forbindelser gør faktisk huden mere gennemtrængelig - og det er meningen, da de anvendes i medicinske salver. Andre kan ikke trænge igennem hudbarrieren. Om en PEG-forbindelse trænger igennem huden, afhænger helt af dens koncentration og de øvrige ingredienser i en formulering. I henhold til vores filosofi om kun at anvende sikre og nødvendige ingredienser, så udvælger NIVEA meget nøje, hvilke PEG-forbindelser der er sikre for vores produkter. Vi sørger også for at holde koncentrationsniveauet lavt, så det er sikkert i brug. For hver ny formulering er der en lang testperiode, hvor vi tjekker og sikrer, at der ikke opstår irritationer, allergier eller andre uønskede virkninger.

SILIKONER

Hvad er silikoner?

Silikoner er kemiske forbindelser, som er helt utroligt bløde og flydende. Silikoneolie giver vores hudplejeprodukter deres skønne konsistens og gør dem nemme at påføre.

Silikoner: funktioner og sikkerhed

Silikoner er kosmetikverdenens blødgørere: uden dem ville ansigtscremer og lotions være sejere og ikke lige så rare at røre ved. Kemisk sagt så er silikoner forbindelser, der består af små kæder af silikoneatomer og iltatomer kombineret med andre elementer. De kan modstå meget høje temperaturer, reagerer sjældent på andre stoffer og er milde ved huden.

Silikoner er sikre at anvende sammen med fødevarer – måske har du en silikonespatel eller andet køkkengrej af silikone. De silikoner, der anvendes i kosmetik, er silikoneolier: klar, duftløs væske, som giver lotions, cremer og andre produkter deres glatte og silkeagtige konsistens. 

Sådan anvender NIVEA silikoner

NIVEA anvender cirka 30 forskellige silikoner, og omkring 20 % af vores produkter indeholder på verdensplan silikone - primært "leave-on" produkter, som ansigtscremer, lotions eller deodoranter. Hvorfor så mange forskellige slags silikone? Fordi hver og en har en særlig virkning, og vi anvender kun de ingredienser, der har en vigtig betydning for din produktoplevelse. Silikoneolier i lotions og cremer sikrer, at produktet er rart at smøre på og giver din hud en silkeagtig, blød følelse. I hårprodukter sørger silikonerne for, at håret ikke bliver elektrisk og kruset, men gør håret blødt og smidigt. I flydende deodoranter sørger de for, at ingredienserne i en antiperspirant fordeles ligeligt og at der ikke opstår klumper. 

Det gode ved silikoner er, at de ikke blot har mange talenter, men også er sikre og hudvenlige. Mere end mange naturlige olier! Når naturlige olier reagerer med ilt, kan slutproduktet give hudirritationer eller medføre allergier. Silikoneolier giver derimod meget sjældent allergier og er lang tid om at oxidere - hvorfor de er kompatible med huden og ideelle som tilsætningsstof i kosmetik. 

Mulige problemer

Nogle hævder, at silikoneolier fra kosmetik er skadelige for miljøet. Silikonerne i shampoo, hårbalsam eller andre produkter, der skylles ud, løber ud i afløbet og ender i spildevandet. Silikonerne er meget stabile og nedbrydes derfor ikke nemt. Da de ikke er giftige og nærmest er uopløselige i vand, kan vi konkludere at de ikke udgør en risiko for miljøet. For nyligt blev cykliske silikoner anset for potentielt miljøskadelige af Europas Kemiske Agentur, selvom andre autoriteter i USA og Canada anser disse cykliske silikoner for sikre. De cykliske silikoner (D5 og D6) skal ikke forveksles med størstedelen af de øvrige silikoner, som tilhører en anden gruppe og ikke anses for miljøskadelige, da de i henhold til den seneste viden hverken akkumuleres i biosfæren eller er giftige for levende væsner.

Vi holder nøje øje med lovgivningen og de videnskabelige studier vedrørende cykliske silikoner for at kunne vurdere og forbedre vores produkter, så de har den bedste virkning på både kunden og miljøet.


Signatur

SØD MANDELOLIE

Hvad er sød mandelolie?

Sød mandelolie er koldpresset fra modne mandelkerner - mandeltræets søde, afskallede frugt - og herefter raffineret. Den gyldne olie med sin milde, søde nøddeduft har været anvendt i medicin og hudpleje i flere århundreder. 

Hvad er så specielt ved sød mandelolie? 

Mandler smager ikke kun godt, og er ikke kun en sund og nærende snack - den pressede olie tåles også af næsten alle hudtyper, især tør og sart hud. Den har et højt indhold af umættede fedtsyrer (90 procent). Olien indeholder desuden 20-30 procent linolsyre, som er et stof, der findes naturligt i menneskets hud. De tidlige kinesiske, græsk-persiske og ayurvediske medicinskoler brugte i gamle dage sød mandelolie. 

Sådan anvender NIVEA sød mandelolie

NIVEA anvender koldpresset, raffineret sød mandelolie i en lang række af vores hudplejeprodukter. Al vores mandelolie er naturligt fremskaffet og af højeste kvalitet. Ud af 1000 kilo mandelkerner udleder vi ca. 400 liter sød mandelolie. Det resterende af mandelkernerne bliver til en slag mandelklid, som vi anvender i peelinger og masker til ansigt og krop. 

KREATIN

Hvad er Kreatin?

Kreatin er en organisk forbindelse , der produceres i lever, nyrer og bugspytkirtlen. Det spiller en vigtig rolle i organernes energitilførsel og fungerer som et batteri, der forbinder, transporterer og frigiver energi. 

Hvad er så specielt ved kreatin?

Kreatin findes naturligt i vores hud og virker som et slags energireservoir. 

Efterhånden som vi bliver ældre, producerer vores krop mindre kreatin. NIVEA kan fra vores formuleringer bevise, at kreatin hurtigt trænger ind i huden, hvor det hjælper med holde kroppens eget niveau oppe. 

Sådan anvender NIVEA kreatin

NIVEA anvender kreatin sammen med andre ingredienser, såsom coenzymet Q10 i vores Q10 produkter, men også i andre produkter, hvor huden har brug for lidt ekstra energi.


Hvad er Eucerit?

Hvad er Eucerit? På sin vis er Eucerit grundstenen i moderne kosmetik og NIVEA brandet. Det blev opdaget for mere end hundrede år siden, og er hovedingrediensen i den ikoniske NIVEA Creme. Eucerit gør det muligt at blande olie- og vandholdige dele i kosmetikprodukter. Det fungerer således som et bindeled mellem de olieholdige og de vandholdige komponenter. Eucerit er et naturligt stof, der kommer fra uldvoks. 

Hvad er specielt ved Eucerit?

De fleste kosmetikprodukter består af olieholdige og vandholdige dele. At få dem til at blive blandet ind til blød, cremet og stabil konsistens er en af kosmetikverdenens største udfordringer. Mange af de første emulgatorer kunne kun holde vand og olie sammen, så længe temperaturen ikke ændrede sig. Derfor var opdagelsen af Eucerit en milepæl inden for udviklingen af hudpleje. Eucerit ("det smukke voks"), der er lavet af renset uldfedt, holder emulsioner stabile selv under ekstreme klimatiske forhold. 

Sådan anvender NIVEA Eucerit

Eucerit er helt specielt for NIVEA. Det er ikke kun en effektiv emulgator, men også hovedingrediensen i vores ikoniske NIVEA Creme. Det var rent faktisk opdagelsen af Eucerit i begyndelsen af det 20. århundrede, der gjorde det muligt for NIVEA Cremens skabere, Oscar Troplowitz, Dr. Paul Gerson Unna og Isaac Lifschütz at kreere den snehvide, stabile hudcreme. Det nye produkt revolutionerede kosmetikverdenen. For mere end 100 år siden var NIVEA Creme "state of the art" og er stadig et ikon i dag. Cremen giver effektiv hudpleje og beskytter den mod at tørre ud. Den tåles af langt de fleste og kan derfor anvendes til alle hudtyper, også sart hud. Som én af de første cremer der kunne tåle både høje og lave temperaturer blev NIVEA Cremen shippet til alle steder i verden. Det blev en global succes og gjorde NIVEA til verdens førende hudplejemærke*.

* Kilde: Euromonitor International Limited; NIVEA by umbrella brand name in the categories Body Care, Face Care and Hand Care; in retail value terms, 2018

 

Hvad er Q10?

Coenzymet Q10 er et molekyle, som produceres af kroppen. Det er vigtigt for vores cellers energiforbrænding. Som en energizer hjælper den vores celler med at vokse, holde sig sunde og regenerere. Q10 er også et stærkt antioxidant, der bekæmper frie radikaler - de meget reaktive molekyler, som kan ødelægge cellernes DNA, proteiner og lipider.

Hvad er specielt ved Q10?

Q10 er kroppens power booster. Det meste af vores krops energi skabes ved hjælp af dette coenzym. Q10 er især vigtigt for de organer, der har brug for masser af energi, herunder vores hud der er kroppens største organ. Sund, ung hud regenereres konstant og nemmere end ældre hud - men den har brug for Q10 for gøre det. 

Efterhånden som vores hud bliver ældre, falder mængden af Q10 i hudcellerne hurtigt. Der er også andre faktorer, som kan reducere mængden af Q10. Det gælder blandt andet stress, nogle typer medicin og UV-stråler. Fødevarer som kød, æg, fisk, nødder, kartofler, broccoli og spinat er gode Q10-kilder. Topisk påføring af de rette formuleringer med Q10 kan også være med til at genopbygge hudens Q10-depot. Det understøtter hudcellernes energiforbrænding og reducerer antallet af frie radikaler. 

Sådan anvender NIVEA Q10

NIVEA har i flere årtier været førende inden for Q10-forskning. I 1990'erne var vi de første til at introducere hudpleje med Q10 på forbrugermarkedet – og vi har videreudviklet vores formulering lige siden. Vores Q10 produkter indeholder Q10 af høj kvalitet, der optages i huden via vores gennemarbejdede formuleringer. Vi udfører hele tiden studier og forskningsprojekter for at videreudvikle vores Q10 produkter. Det gør vi blandt andet ved at tilføje kompatible ingredienser som fx kreatin eller den stærke antioxidant C-vitamin alt afhængigt af, hvilken hudtype produktet er designet til.

 


Funktioner

AKTIVE INGREDIENSER

Der anvendes flere forskellige aktive ingredienser i NIVEA SUN-produkter. Panthenol er et B-Vitamin, som kroppen ikke selv kan danne,  men som er vigtig for hudens regenerering og forbedrede fugtning.  

FARVEPIGMENTER

Udvalgte NIVEA Sun Kids produkter indeholder farvestoffer for at gøre påføring af solcreme sjovere, så børn allerede fra en tidlig alder forbinder solbeskyttelse med noget sjovt.  

BLØDGØRENDE MIDLER

Blødgørende midler, fx butylenglycoldicaprylat / dicaprat eller dibutyladipat, er olier eller olie derivater, der anvendes til at få huden til at føles blød og glat. 

EMULGATOR

NIVEA SUN produkter indeholder emulgatorer, fx natriumstearoylglutamat, der fordeler bittesmå oliedråber i vand for at opnå et produkt, der er rart at smøre på huden.

FILMDANNERE

Filmdannere, fx VP/hexadecene copolymer, anvendes for at sikre, at solcreme danner en vandfast film på huden. Dette er yderst vigtigt i ekstra vandfast UVA- og UVB-beskyttelse. 

DUFT

Dufte anvendes for at skabe NIVEA's ikoniske og elskede duft, som leder tankerne hen på en smuk solbeskinnet dag på stranden. 

BLØDGØRERE / OPLØSNINGSMIDDEL

Blødgørere, fx Glycerin, anvendes i kosmetikprodukter for at holde på fugten. Opløsningsmiddel anvendes til at opløse de faste komponenter i en formulering.

 


NEUTRALISERENDE MIDLER

Neutraliserende midler fx natriumhydroxid eller citronsyre, anvendes til at justere pH-værdien i vores formuleringer.  

PULVER

Pulvere, fx distark fosfat eller silica, hjælper med at absorbere olien på huden og sikrer, at påføring føles behageligt. 

KONSERVERINGSMIDLER

Konserveringsmidler forebygger eller udskyder mikrobiel vækst. De beskytter på den måde solcremer fra at blive fordærvede. 

DRIVMIDLER

Drivmidler, fx. butan, isobutan eller propan, hjælper formuleringen med at blive sendt ud af beholderen. 

REOLOGISKE MODIFIKATORER

Reologiske modifikatorer, fx microkrystallinsk cellulose eller xanthan gummi, anvendes til at forandre en emulsions viskositet og gør det muligt at skabe forskellige formuleringstyper som fx lotions og sprays. 

STABILISATORER

Stabilisatorer hjælper med at bevare funktionen og aktiviteten af solcremens andre ingredienser.  

UV-FILTRE

Solcremer beskytter huden mod de skadelige UV-stråler ved hjælp af UV-filtre. Mineralske UV-filtre, fx titandioxid, reflekterer solens stråler, mens de organiske UV-filtre, fx methoxydibenzoylmethane og phenylbenzimidazol sulfonsyre , absorberer dem.