Ethanol, der også kaldes Ethylalkohol, er en plante-baseret ingrediens, som bruges i udvalgte formulaer. Denne ingrediens blevet anvendt i årtier i kosmetik og skønhedsprodukter. Det fungerer som et opløsningsmiddel, der sikrer, at lotions ikke skiller. ''Denat'' står for denatureret alkohol. Denne type ethanol indeholder et denaturat, der får det til at smage dårligt. HVORFOR?: Det gør man fordi, at der i mange lande er en høj skat på alkohol der findes i alkoholiske drikkevarer såsom øl og vin. For at undgå at betale de høje skatter på et produkt, der ikke skal indtages, bliver alkoholen denatureret. 

Naturligt eller medicinsk Aloe (Aloe Vera), bliver også kaldt for Barbados Aloe, er en planteart fra Aloe genus. Aloe Vera planten er blevet brugt medicinalt i tusindevis af år til at beskytte, hele og berolige huden. Fugtindholdet i en Aloe Vera plante er på omkring 95%, hvilket holdes inde af et voks-lignende ydre. Studier har vist, at geleen fra Aloe Vera planten kan give huden fugt og beskytte den fra at udtørre samtidig. Aloe Vera efterlader en klar gel, som kan smøres direkte på tør, solskadet eller irriteret hud. 

En ikonisk duft ingrediens med en blomsterlig pudret duft af viol og orris - lignende røde bær. Den giver noget tyngde samt duftnoter til en blomsterduft. 

Vand er en transparent, smagløs, duftløs og nærmest farveløs substans, der er konstituerende for verdens søer og have. Den er livsgivende for alle kendte former for liv,  selvom den ikke indeholder nogle kalorier eller næringsstoffer. Vand findes i næsten alle cremer, lotions og renseprodukter.  

Argan olie, der også kaldes Argania Spinosa Kernel Olie, er et kold-presset olie ekstrakt fra Argan træets kerner. Aragn olie indeholder vigtige omega fedtsyrer som Oleic og Linoleic syre samt Phenols, α-tocopherol og vitamin E

Benzyl Alcohol er ikke en parfume i sig selv, men det bliver til tider brugt som et opløsningsmiddel for de forskellige parfumekomponenter. Den er en del af de fleste parfume ingredienser, der findes på markedet. Visse produkter kan være fri for parfume, men indeholde Benzyl Alcohol. 

Shea Smør, der også kaldes Butyrospermum Parkii Butter, er et cremet ekstrakt fra en Sheanød, der gror fra Shea træer i Afrika. Den er blevet anvendt i mange år i Afrika, til at styrke hår og hud og give glød. Sheasmør er en rigtig god ingrediens for huden. Den indeholder høje niveauer af Vitamin A og E, der har flere helende egenskaber. Ligesom normalt smør, smelter sheasmør ved hudtemperatur, hvilket efterlader huden blød. Den indeholder forskellige lipider, essentielle fedtsyrer og næringsstoffer, der er nødvendige for kollagen produktion og kan understøtte hudens naturlige barriere. 

Grøn Te ekstrakt, også kaldt Camellia Sinensis Leaf Extract, kommer fra bladende af Camellia sinensis. Grøn Te ekstrakt er naturlig rig på antioxidanter og har celle-beskyttende funktioner. Grøn Te ekstrakt har en atioxiderende effekt, der kan beskytte huden fra den skadende effekt af frie radikaler. 

Caprylic/Capric triglyceride er en emulgator fremstillet af naturligt udvundet kokosolie og glycerin. Olien har den fordel, at være stabil mod oxidering. Caprylic/Capric triglyceride er blødgørende for huden og forbedrer æstetiken af et produkt. Den efterlader en behagelig fornemmelse på huden og bruges ofte i cremer, lotions, læbepleje og solcremer. 

Cetearyl Alcohol er en blanding af cetyl alkohol (hexadecanol) og stearyl alkohol (octadecanol). Disse to komponenter er ofte udvundet fra grøntsagsfedt eller olier. Af denne grund, kaldes de to alkoholer for fedtede alkohol. Cetyl alkohol (hexadecanol) og sterayl alcohol (octadecanol) kan også udvindes ved en hydrolyse af voks. Cetylstearyl alkohol bruges i mange kosmetiske produkter, da den øger emulsioners stabilitet og tekstur. Cetearylk alkohol formes som en solid hvid masse der er vand-bindende og konsistens-givende. 

Kamilleblomstens helende egenskaber har længe været kendt, og er endda blevet brugt som en medicinsk plante tilbage i det gamle egypten. Kamilleblomst ekstrakt er produceret ved en mild ekstrakt-process, der lader kamillen beholde sine naturlige ingredienser. Ingrediensen er specielt god for huden grundet dens anti-inflammatoriske egenskaber. Kamille indeholder alpha bisabolol, der er meget effektivt mod sårheling. 

Alpha hydroxy acids (AHAs) er en gruppe ingredienser som lactic syre og citric syre. AHAs findes i frugt som grape og citroner, samt sukkerrør og mælk. De er oftest kendt som frugtsyre og bruges i lave kocentrationer til at booste hudens eksfolieringsprocess. Resultatet kan være mindsket tør og død hud samt pænere og mere ensartet hud. 

Denne ingrediens kan findes i Geranium, Roser og mange andre blomster. Det er en del af den naturlige roseduft, der bruges til mange parfumer. Dette råmateriale giver en rosen frisk duft. 

Coco-Caprylate/Caprate er et produkt fremstillet af naturbaserede fedtalkoholer fra kerner eller frugtkød fra modne kokosnødder og en blanding af fraktionerede vegetabilske fedtsyrer. Det er et blødgørende stof, som hurtigt spredes og reparerer huden. På grund af den ekstremt lette hudfølelse og hurtige spredning giver Coco-Caprylate/Caprate en behagelig fornemmelse på huden. Det går ikke i forbindelse med ilt og er duftløst. Denne afbalancerede blødgørende profil gør det til et fremragende valg til alle former for hudpleje, babypleje, massageprodukter og meget mere.

Decylglukosid er en kemisk reaktion mellem en alkoholtype og glukose. Resultatet er et mildt 
overfladeaktivt middel, der anvendes bredt til babypleje og rensning af ansigt og krop.  Overfladeaktive stoffer har mange funktioner. De fungerer bl.a. som rengøringsmiddel til opløsning af snavs, suspenderende middel, så faste partikler ikke adskilles fra et flydende stof, skum-boostere og emulgatorer, som gør det muligt at blande vand og olie.

Decanediol (decylenglykol) er en fugtgivende ingrediens med antibakterielle egenskaber. Decylenglykol gør huden blød og glat.

Dicaprylyl Ether kan udvindes naturligt (fra palmeolie eller palmekerneolie) eller hentes fra petrokemiske råvarer. Det findes bl.a. i fugtighedscremer/lotioner, solcremer, anti-age-behandlinger, øjencremer og deodoranter. 

Som en blødgørende og mild fugtighedscreme forbedrer det hudfornemmelsen af kosmetiske formler. Herudover øger det virkningen af traditionelle konserveringsmidler og kan anvendes som antimikrobiel stabilisator sammen med andre kosmetiske ingredienser. Ethylhexyglycerin er godkendt over hele verden som et alsidigt og multifunktionelt tilsætningsstof, og det er en meget effektiv deodorant. Ethylhexyglycerin hæmmer påviseligt vækst og spredning af de bakterier, der fremkalder lugt, uden at hudfloraen påvirkes.

Emblematisk ingrediens, der findes i mange forskellige planter såsom rose eller geranium, lavendel eller neroli, citronella osv. Når du går gennem en rosenhave, er du omgivet af den. Når den anvendes i parfume, giver den en meget naturlig og dugfrisk fornemmelse af blomster. 

Glycerol er et velkendt fugtbindende stof, som anvendes inden for kosmetiske produkter og personlig pleje. Det er en farveløs, duftløs væske, der i vid udstrækning anvendes som ingrediens i kosmetiske midler for at fastholde og binde fugt. Glycerol har tre hydrofile (vandelskende) hydroxylgrupper (ilt-brint), som gør det vandopløseligt og hygroskopisk (hvilket betyder, at det tiltrækker vand fra luften).

Glycerylcaprylat er et plantebaseret befugtningsmiddel med stærk aktivitet mod bakterier og gær. Det er en fremragende booster til organiske syrer og forskellige tilladte konserveringsmidler. På grund af dets amfifile struktur nedsætter det overfladespændingen. Dette kan give mindre dråber og mere stabile emulsioner. Højere koncentrationer kan reducere emulsionernes viskositet.

Glycerylstearat er en konsistensforstærker og co-emulgator til vegetabilsk baserede olie/vand-emulsioner. Det bruges som stabilisator i cremer og lotioner af typen olie-i-vand, fordi det har viskositetsforøgende og emulsionsstabiliserende egenskaber. Glycerylstearat anvendes i vid udstrækning i kosmetiske og personlige plejeprodukter og findes i lotioner, cremer, pudder, hudrensningsprodukter, makeup-underlag og foundations, mascara, øjenskygger, eyelinere, hårbalsam, hårskylninger og solcremer.

OLIE FRA HELIANTHUS ANNUUS-FRØOLIE/SOLSIKKEFRØOLIE

Olie fra frø af Helianthus Annuus er naturlig. Planten blev først dyrket i Amerika. Den almindelige solsikke er en stor etårig blomst af Helianthus-slægten og dyrkes som afgrøde på grund af dens spiselige olie og frugter. Desuden indeholder solsikkeolie E-vitamin. I kosmetiske midler virker den blødgørende og giver en glat, behagelig fornemmelse på huden.

HYDROGENERET RAPSOLIE

Hydrogeneret rapsolie er et produkt af naturlig rapsolie, som er fremstillet ved en kontrolleret hydrogenering af den naturlige olie. Olier er blevet hydrogeneret i mange årtier for at forlænge holdbarheden og øge stabiliteten. Hydrogeneret olie af rapsfrø er langt mere holdbar og bliver ikke så hurtig harsk som ubehandlet olie. Margarine er et almindeligt eksempel på hydrogeneret olie. I litteraturen kaldes rapsolie undertiden også canola-olie. Canola stammer fra forkortelsen: "Can.O., L-A" (Canadian Oilseed, Low-Acid). Olierne er identiske, men canola-olien indeholder mindre erucasyre end olien fra solsikkefrø. I kosmetiske midler virker den som et fugtbindende middel.

HYDROXYETHYLCELLULOSE

Hydroxyethylcellulose anvendes i emulsioner på grund af dens bindende og stabiliserende egenskaber. Desuden er dens viskositetsregulerende virkning fordelagtig for den langsigtede stabilisering af kosmetiske produkter.

MÆLKESYRE

Mælkesyre er en alfahydroxysyre med fugtgivende og også keratolytiske egenskaber, og den tilhører gruppen af naturlige fugtighedsfaktorer. Mælkesyre har fugtgivende egenskaber. Den reducerer skællende hud og afbalancerer hudens pH-værdi. Desuden bekæmper den symptomer på tør hud. Mælkesyre har også en indvirkning på akne. Den hæmmer dannelsen af hudorme ved at fremme hudens peeling og forhindrer derved folliklerne i at blive tilstoppet. Derved bekæmpes symptomer på akne. Alphahydroxysyrer (forkortelse: AHA'er) er en gruppe ingredienser som fx mælkesyre og citronsyre. AHA'er findes i frugter som druer og citroner samt i sukkerrør og mælk. De er almindeligvis kendt som frugtsyrer og bruges i små koncentrationer til forsigtigt at fremskynde hudens naturlige eksfoliering. Resultatet er en peeling af det øverste tørre hudlag samt en forbedring af udseende og hudfornemmelse.

LEVULINSYRE

Levulinsyre såvel som det tilsvarende levulinat (natriumsaltet af levulinsyre) bruges begge i produkter til personlig pleje og i godkendte kosmetikprodukter. Levulinsyre kan fremstilles af den naturlige kilde sukrose. Det anvendes i kosmetik som et næringsstof til huden for at holde den sund.

LIMONENE - CITRUSFRISK URT

Denne ingrediens findes i vid udstrækning i essentielle olier, både i store mængder (appelsin, citron, lime osv.) og mindre (dild, timian, kommen osv.). Limonene findes bogstaveligt talt overalt, også i drikkevarer (appelsinsaft, Coca-Cola osv.). Det har et sprudlende citrusaspekt, der giver en frisk, saftig og ren følelse.

LINALOOL - FLORAL, FRISK LAVENDEL

Dette råmateriale findes i mange naturlige essentielle olier i forskellige mængder, både store (lavendel, basilikum, bergamotte osv.) og små (rose, geranium, orangeblomst, forskellige grøntsager eller oste, mynte osv.). Når du besøger lavendelmarkerne i Provence, udsættes du for linalool. Med sin alsidige blomsterfriske karakter blive denne ingrediens ofte anvendt, og den er nøglen til design af florale mellemnoter.

MALTODEXTRIN

Maltodextrin er et polysakkarid, der også anvendes som tilsætningsstof i fødevarer. Maltodextrin fordøjes let og absorberes lige så hurtigt som glukose og kan være moderat sød. Det fremstilles af vegetabilsk stivelse ved delvis hydrolyse og findes normalt som et hvidt hygroskopisk spraytørret pulver. Kosmetiske midlers vigtigste funktion er emulsioner, som binder og stabiliserer.

P-ANISINSYRE

P-anisinsyre er et hvidt krystallinsk fast stof, der forekommer naturligt i anis. Anis er en middelhavsplante af persillefamilien, der dyrkes på grund af sine aromatiske frø, som anvendes til madlavning og urtemedicin. Denne ingrediens er kendt for sine antiseptiske egenskaber.

POLYGLYCERYL-2 CAPRATE

Denne ingrediens bruges som en skånsom plantebaseret emulgator, der efterlader huden blød og smidig.

PRUNUS AMYGDALUS DULCIS-OLIE/MANDELOLIE

Mandelolie koldpresses af modne mandelkerner - mandeltræets søde skrællede frugt - og raffineres derefter. Den gyldne , med den milde og søde nøddeagtige aroma er blevet brugt i medicin og til hudpleje i mange århundreder. Mandler er ikke kun en lækker, nærende og meget sund snack. Den olie, som udvindes af mandlerne, kan bruges til alle hudtyper, især tør og følsom hud. Mandelolie har et højt indhold af umættede fedtsyrer (90 procent). Herudover indeholder den også 20-30 procent linolsyre, som er et naturligt forekommende stof i den menneskelige hud.

SIMMONDSIA CHINENSIS-FRØOLIE/JOJOBAFRØOLIE

Simmondsia Chinensis-frøolie er en naturlig, flydende voks, der udvindes af jojobafrø. Den olivenlignende jojobafrugt er også kendt som kaffebær. Den ligekædede voks-ester indeholder en dobbeltbinding, der definerer dens flydende karakter. Da olien ikke bliver harsk og har vist sig at være nærende for huden, er den en optimal kandidat til en lang række kosmetiske midler, fx ansigtscremer, bodylotions, nærende olier og hårbalsam. Simmondsia Chinesis-frøolie er let at fordele, absorberes hurtigt og føles behagelig på huden.

NATRIUMBENZOAT

Denne ingrediens hører til den gruppe konserveringsmidler, som det er tilladt at bruge i kosmetiske produkter i henhold til EU’s positivliste (EU’s kosmetikdirektiv, bilag V). Konserveringsmidler - ligesom dem, der søges her - er designet til at beskytte kosmetiske produkter. Disse ingredienser spiller en afgørende rolle, når det gælder om at sikre, at kosmetik ikke ødelægges eller forurenes af mikroorganismer under opbevaring eller ved fortsat brug. Dette er vigtigt for forbrugernes sikkerhed. Produktsikkerhed har førsteprioriteret for kosmetikindustrien, og vi leverer produkter, der er blevet formuleret til at forhindre forurening af mikroorganismer. På vores hud findes altid bakterier, gær og skimmelsvamp, og de findes også i luften omkring os, og endda i vores drikkevand. De kan komme ind i produkter ved normal brug. Forurening af produkter, især dem, der bruges omkring øjnene og på huden, kan forårsage betydelige problemer, hvis forureningsniveauet er højt. Konserveringsmidler kan forhindre, at disse problemer opstår ved at hindre mikroorganismer i at formere sig i produktet. De mest anvendte konserveringsmidler i vores produkter er phenoxyethanol og parabener.

NATRIUMCETEARYLSULFAT

Natriumcetearylsulfat er et overfladeaktivt middel, der hører til gruppen af alkylsulfater, som anvendes i kosmetik og produkter til personlig pleje. Natriumcetearylsulfat er natriumsalt udvundet af en blanding af cetyl og stearylsulfat. Det er et hvidt til svagt gulligt pulver. I forbindelse med kosmetik og personlige pleje anvendes natriumcetearylsulfat til formulering af hårplejeprodukter, såsom shampoo, og til hudrensning og andre produkter til hudpleje.

NATRIUMKLORID

Natriumklorid er et af de vigtigste mineraler for mennesker og dyr. Det er også kendt som bordsalt, og det har en evne til at hæve og regulere viskositet. Natriumklorid bygger farveløse krystaller, der danner en kubisk struktur af natriumklorid. Natriumklorid indgår også som en vigtig komponent i den menneskelige ernæring. Et voksent menneskes krop indeholder ca. 150 til 300 g natriumklorid.

NATRIUMLACTAT

Natriumlaktat er en alfa-hydroxysyre med fugtgivende samt keratolytiske egenskaber, som hører til gruppen af naturlige fugtighedsfaktorer. Natriumlactat har fugtgivende egenskaber. Den reducerer skællende hud og afbalancerer hudens pH-værdi. Desuden bekæmper den symptomer på tør hud. Natriumlactat har også vist sig at have en komedolytisk virkning. Den hæmmer dannelsen af hudorme ved at fremme hudens peeling og forhindrer derved folliklerne i at blive tilstoppet.

NATRIUMLEVULINAT

Levulinsyre og det tilsvarende natriumlevulinat (natriumsaltet af levulinsyre) anvendes begge i produkter til personlig pleje, også i godkendt kosmetik. Levulinsyre kan fremstilles af den naturlige kilde sukrose. Det anvendes i kosmetik som et næringsstof til huden for at holde den sund.

NATRIUMSTEAROYLGLUTAMAT

Denne ingrediens er en hypoallergen emulgator, som renser og plejer huden. Den produceres på basis af aminosyre og hjælper med at opretholde en god hudtilstand. Den har samme PH-værdi som huden og er således meget mild. Natriumstearoylglutamat er naturlig og miljøvenligt.

TOCOFEROL/E-VITAMIN

E-vitamin findes naturligt i nogle fødevarer, men er tilføjet i andre, og det fås også som kosttilskud. "E-vitamin" er en fælles betegnelse for en gruppe fedtopløselige forbindelser, som virker som antioxidanter.
Naturligt forekommende E-vitamin findes i otte kemiske former (alfa-, beta-, gamma- og delta-tocoferol og alfa-, beta-, gamma- og delta-tocotrienol) med forskellige niveauer af biologisk aktivitet. Alpha- (eller α-) tocoferol er den eneste form, som er anerkendt, når det drejer sig om at opfylde menneskelige behov.

XANTHANGUMMI

Xanthangummi er en biopolymer, også kaldet polysakkarid. Xanthangummi er et råmateriale af naturlig oprindelse, og det produceres ved bakteriefermentering af Xanthomonas Campestris med glukose (majs) og protein (soja). Xanthangummi svulmer op i vandig opløsning og øger viskositeten. Xanthangummi opbygger gennemskinnelige eller transparente geler. I emulsioner såsom cremer eller lotion anvendes Xanthangummi til at øge stabiliteten.